دنیای بورس | شاخصکل در ابتدای این هفته در محدوده یک میلیون و 447 هزار واحد قرار داشت و حالا در آخرین روز هفته کار خود را در ارتفاع یک میلیون و 411 هزار واحد آغاز می کند. تا بدین جا برآیند معاملات این هفته به افت 36 هزار واحدی نماگر بازار ختم شده است و در نتیجه بعید است بورس در دومین هفته دی ماه بتواند بازدهی مثبت بر جای بگذارد.
در روند نوسانی بورس برخی عوامل تاثیر بیشتری دارند که اغلب به شرایط سیاسی و اقتصادی ِ فعلی کشور باز می گردد و عملکرد شرکتها کمتر در بالا و پایین شدن قیمتها تاثیر دارد. با این حال سلسله عوامل ریز و درشتی این روزها در کنار هم قرار گرفته و مانعی بر سر رشد بازار سرمایه است.
برخی از فعالان بورس اعتقاد دارند روند حرکتی و نمودار شاخصکل در چند ماه اخیر شبیه به دی ماه 92 و ماههای قبل از آن است و نتیجه میگیرند بنا به همان شرایط، بورس وارد رکود طولانی خواهد شد.
البته نباید از یاد برد در آن زمان بحث مذاکرات هستهای بر روی بازارها سایه انداخته بود و طولانی شدن این مذاکرات، رکود را در بازارهای مختلف رقم زد به گونه ای که هر گرم طلای 18 عیار در همان زمان و به مدت چند سال در محدوده 85 تا 105 هزار تومان روند خنثی داشت.
در هر حال نماگر بازار دوباره به کفا کانال یک میلیون و 400 هزار واحد نزدیک شده است.یک ماه قبل بود که شاخصکل توانست کانال 1.4 میلیون واحد را فتح کند و علی رغم این که در دو مرحله به مرز یک میلیون و 400 هزار واحد رسیده بود اما این کانال را از دست نداد.
با توجه به اینکه فشار فروشها به خصوص در نمادهای شاخصساز در پایان معاملات دیروز سنگین بود، دور از انتظار نخواهد بود که شاخصکل دوباره به قعر کانال 1.4 میلیون واحد نزدیک شود و باید دید این بار نیز در این محدوده حمایت می شود یا نه؟
در بازارهای جهانی و به واسطه افت قابل توجه شاخص دلار، قیمت کامودیتیها افزایش یافته است. هر انس طلا 10 دلار پایین تر و پشت مقاومت 1900 دلاری در حال دادوستد است. هر بشکه نفت برنت با رشد مختصر در میانه های کانال 51 دلار قرار دارد. روی، مس و آلومینیوم نیز رشد 0.5 درصدی را به ثبت رساندهاند.
روز گذشته قیمت ارز و طلا در بازار داخلی نوسان خاصی نداشت. هر قطعه سکه طرح جدید در محدوده 11 میلیون و 800 هزار تومان و هر اسکناس دلار در بازار آزاد 25700 تومان معامله شد.