کرونای ترامپ چه تاثیری بر انتخابات می‌گذارد؟

14:46 - 1400/01/21
 ابتلای ترامپ به کرونا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، تاییدی بر انتقادهای دموکرات‌ها از عملکرد دولت فعلی آمریکا و تقویت مواضع آنها در افکار عمومی است.

به گزارش «دنیای بورس»، ایرنا نوشت: شامگاه پنج‌شنبه خبر ابتلای یکی از مشاوران نزدیک ترامپ در صدر خبرهای آمریکا قرار گرفت و اندکی بعد، ترامپ در یک یادداشت توئیتری با تایید این خبر از آغاز فرایند قرنطینه خود و همسرش خبر داد.

وی در این یادداشت اعلام کرد منتظر نتیجه آزمایش خود هستند و چند ساعت بعد، یعنی بامداد جمعه، در توئیتی دیگر از نتیجه مثبت آزمایش خود و همسرش به کرونا خبر داد و قرنطینه خود را اعلام کرد.

در حالی پنج‌شنبه شب خبر ابتلای هوپ هیکس مشاور عالی ترامپ منتشر شد که مشخص نیست وی از چه زمانی گرفتار این بیماری بوده است و تا چهارشنبه شب هم با ترامپ در ارتباط نزدیک بوده است. علاوه بر هیکس، خانم رونا مک‌دانیل رئیس کمیته ملی جمهوریخواهان هم کرونا مثبت شده است.

اگرچه هیکس در هواپیما به هنگام بازگشت از مینه سوتا قرنطینه شد اما ترامپ همچنان به فعالیت انتخاباتی خود ادامه داد، به نیوجرسی رفت، در نشست جمع‌آوری کمک‌های انتخاباتی شرکت کرد، با ده‌ها نفر به شکل خصوصی نشست داشت و سپس به زمین گلف خود رفت.

این عملکرد ترامپ در قبال کرونا تازگی ندارد و او همواره کوشیده است تا این بیماری را بسیار خفیف و ناچیز قلمداد کند اما پس از آنکه اقتصاد آمریکا را فلج کرد و کشور را به تعطیلی کشاند، ترامپ باز هم به جای مبارزه جدی و همه جانبه در همکاری واقعی با ایالت‌های مختلف، در وهله نخست، شورش علیه چین را آغاز کرد و سپس دموکرات‌ها را متهم کرد که نمی‌گذارند کشور بازگشایی شود و به فعالیت اقتصادی بپردازد.

از این رو، تشخیص کرونای دونالد ترامپ، هفته‌های پایانی مبارزات ریاست جمهوری ایالات متحده را به طرز چشمگیری تغییر داده است و ترامپ اکنون نه تنها با یک چالش بهداشتی بی‌سابقه بلکه با هرج و مرج تدارکاتی و اداری در یک ماه قبل از روز انتخابات روبرو است.

بیماری ترامپ باعث شد کاخ سفید روز جمعه همه برنامه‌های سیاسی را لغو کند و انتظار می‌رود سفرهای مبارزاتی و جمع‌آوری کمک‌های مالی برنامه‌ریزی شده برای روزهای آینده به ویژه بازدید از مناطق اصلی رقابت انتخاباتی همچون ویسکانسین، پنسیلوانیا و نوادا به دلیل قرنطینه رئیس جمهوری در کاخ سفید منتفی شود.

این مساله برای ترامپ از آن جهت سنگین تمام خواهد شد که حتی در نخستین مناظره انتخاباتی هم جو بایدن رقیب دموکرات خود را به دلیل استفاده از ماسک مورد تمسخر قرار داد و مدعی شد در هیچ یک از گردهمایی‌های انتخاباتی خود که عمدتا بدون رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار می‌شود، هیچ مشکلی نداشته است.

در مقابل او بایدن را مورد تحقیر قرار داد که به خاطر اینکه نمی‌توانند چنین جمعیتی را گرد هم آورند، از برگزاری اجتماعات انتخاباتی اجتناب می‌ورزند. اما بایدن در این مناظره به ترامپ به خاطر ناتوانی در مهار کرونا حمله کرد و بیش از ۷ میلیون مبتلای شناسایی شده و بیش از ۲۰۰ هزار فوتی ناشی از آن را نتیجه نگاه غیرکارشناسی و بی برنامه ترامپ به کووید-۱۹ دانست.

ترامپ در شرایطی به قرنطینه رفته است که اگر چه فعلا دارای "علائم خفیف" است اما پیش بینی کارشناسان بر این است که با توجه به سن و وزن، وی در گروه پر خطر قرار دارد و ممکن است این علائم تشدید شوند همچنان که در بوریس جانسون ۵۵ ساله نخست وزیر انگلیس هم چنین اتفاقی افتاد.

علاوه بر آن، ترامپ تمام کارزارهای انتخاباتی را به خود متکی کرده است و حال که خود در بستر بیماری است، ضربه سنگینی به کارزار انتخاباتی وی خواهد خورد؛ هرچند که استفاده از فضای مجازی برای برخی نشست‌ها می‌تواند جایگزین حضور فیزیکی شود اما قطعا ترامپ نخواهد توانست شور سیاسی لازم را برای تحریک هواداران خود در مناطق رقابتی ایجاد کند.

ترامپ در سخنرانی‌های انتخاباتی و حتی در مناظره نشان داد که می‌خواهد با معرفی نامزد دیوان عالی و همچنین بهبود اقتصادی با روند صعودی بورس و همچنین تشدید ناآرامی‌های مدنی، توجه‌ها را از همه‌گیری کرونا و مشکلاتی که برای کشور ایجاد کرده است دور سازد تا شاید بتواند اختلاف حدود ۷ درصدی با بایدن را کاهش دهد اما ابتلای وی و همسرش، بار دیگر تمام توجهات را به این بیماری و عملکرد دولت ترامپ معطوف ساخت.

از لحظات نخست اعلام ابتلای کرونا تا کنون، واکنش‌هایی که کاربران شبکه‌های مختلف اجتماعی در آمریکا نشان داده‌اند، خود گواه آن است که ترامپ در مدت کوتاه باقی مانده به انتخابات، نگرانی سیاسی فزاینده‌ای خواهد داشت. معاملات بورس ایالات متحده در اوایل روز جمعه حدود ۱درصد کاهش یافته است.

از سوی دیگر، وضعیت بایدن هنوز مشخص نیست. بایدن در شامگاه سه‌شنبه رو در روی ترامپ قرار گرفت اگرچه فاصله ۲ متر را داشت و به همدیگر نزدیک نشدند. ستاد انتخاباتی وی هم اعلام کرده است او به طور مرتب آزمایش می‌دهد و در صورت تغییر نتیجه، اطلاع رسانی خواهد شد.

این نامزد دموکرات در پیامی توئیتری اظهار امیدواری کرد ترامپ و همسرش هرچه زودتر بهبود یابند. او قرار است امروز به میشیگان سفر کند تا درباره دستور کار اقتصادی خود سخنرانی کند و سپس در یک رویداد بسیج رای دهندگان شرکت کند.

تاکنون هم اعلام نشده است که این برنامه لغو خواهد شد اما با توجه به اینکه رای‌گیری در ایالت‌های زیادی شروع شده است، فرصت خوبی برای بایدن خواهد بود تا با صراحت بیشتری علیه ترامپ سخن بگوید و از این چالش برای توسعه اختلاف خود با این نامزد جمهوریخواهان بهره گیرد.

اگر وضعیت ترامپ بدتر شود؟

اگر ترامپ در بیمارستان بستری یا ناتوان شود، می‌تواند اصلاحیه ۲۵ قانون اساسی ایالات متحده را استناد کند و قدرت را به طور موقت به مایک پنس، معاون رئیس جمهوری منتقل کند و پس از بهبودی، بار دیگر قدرت را به دست گیرد.

این اتفاق سه بار از زمان لازم الاجرا شدن اصلاحیه در سال ۱۹۶۷ رخ داده است. رئیس جمهوری رونالد ریگان در سال ۱۹۸۵ طی یک عمل پزشکی به مدت ۸ ساعت از آن استفاده کرد و جورج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۷ هم ۲ بار قدرت را به معاون رئیس جمهوری خود به مدت تقریبا ۲ ساعت تحویل داد.

اگر یک رئیس جمهوری مستقر هم بمیرد، معاون رئیس جمهوری سوگند یاد می کند که رئیس جمهوری باشد.

رهبرانی که به کرونا مبتلا شدند

جماران هم نوشت : تا کنون رهبران چندین کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند این در حالی است که این رهبران تحت نظارت شدید پزشکی قرار دارند تا مبادا به این ویروس مبتلا شوند.

روسیا الیوم در گزارشی نوشت: ویروس کرونا میلیون ها نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است و از این ویروس رهبران و روسای جمهور نیز در امان نماندند و «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و همسرش آخرین کسانی بودند که به این ویروس مبتلا شدند.

از ماه دسامبر گذشته که ویروس کرونا شیوع پیدا کرد  تا کنون یک میلیون نفر جان خود را از دست دادند و بیش از ۳۴ میلیون نفر نیز به آن مبتلا شدند. رهبران و رؤسای کشورها که غالبا تدابیر پروتوکلی پیشگیری از ابتلا درباره آنها به اجرا در می آید، جدای از تحت نظارت روزانه بودن شان و استفاده از امکانات و ابزارهای پیشرفته، نیز از این ویروس در امان نماندند.

از میان مهمترین رهبرانی که ویروس کرونا توانست به آنها نفوذ کند قبل از آن که به کاخ سفید برسد،«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس بود که چند روز در بخش مراقبت های ویژه سپری کرد و پس از آن اعلام کرد که از عوارض بیماری بهبود پیدا کرده است این در حالی بود که پزشکان معالج وی در آستانه اعلام مرگ وی در آن زمان بودند.

قبل از آن شاهزاده «چارلز»به ویروس کرونا مبتلا شد، امری که منجر شد مردم انگلیس نگران سلامتی ملکه «الیزابت» ملکه این کشور و مادر ۹۲ ساله وی شوند.

همچنین«آلبرت» امیر موناکو به کرونا مبتلا شد و «ماریا ترزا» شاهزاده خانم موناکو در سن ۸۶ سالگی در مادرید به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد و تبدیل به اولین قربانی  از خاندان پادشاهی موناکو شد که در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می دهد.

«ژائیر بولسونارو» رئیس جمهور جنجالی برزیل که کرونا و خطر آن را دست کم گرفت در جولای گذشته به این ویروس مبتلا شد و وقتی عوارض آن در وی پدیدار شد راه فراری ندید  و همان زمان اعلام کرد که «همین الان نتیجه آزمایش من مثبت از آب در آمد» یعنی به کرونا مبتلا شد.

«ژانین آنییز» رئیس جمهور بولیوی نیز سپتامبر گذشته اعلام کرد که آزمایش های پزشکی ابتلای وی به ویروس کرونا را مورد تأیید قرار داده است.

«سیلواکر میاردیت»رئیس جمهور سودان جنوبی و همسرش در ماه می گذشته پس از ارتباط با مسئولان دیگری که به کرونا مبتلا بودند، به ویروس کرونا مبتلا شدند.

بدین ترتیب ویروس کرونا می تواند نه فقط به میلیون ها نفر در جهان چه ثروتمند و چه فقیر برسد بلکه می تواند به مسئولان بلندپایه از جمله ارباب کاخ سفید برسد.

ابتلای ترامپ به کرونا

رئیس جمهور آمریکا امروز جمعه اعلام کرد که وی و «ملانیا ترامپ» همسرش به کرونا مبتلا شدند.

ترامپ در توئیتی نوشت که آزمایش کرونای وی و همسرش مثبت شده است.

ترامپ در صفحه توییتر خود نوشت: امشب آزمایش کووید-۱۹ بانوی اول ایالات متحده و من مثبت شد. ما روند قرنطینه و بهبودی را فوراً آغاز می‌کنیم. ما با هم از پس این (بیماری) برخواهیم آمد!

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ساعات اولیه بامداد جمعه اعلام کرد که نتیجه تست کرونای او و همسرش مثبت بوده است.

وی پنجشنبه شب اعلام کرده بود که به دنبال ابتلای یکی از دستیارانش به بیماری «کووید ۱۹» به همراه همسرش تست کرونا داده و خود را قرنطینه می کند. اما با این حال ساعت یک صبح جمعه به وقت واشنگتن در صفحه توئیترش نوشت: «نتیجه تست بانوی اول و من امشب مثبت اعلام شد. ما روند قرنطینه و بهبودمان را فورا آغاز خواهیم کرد. ما با یکدیگر این را هم پشت سر خواهیم گذاشت.»

پزشک کاخ سفید لحظاتی بعد از انتشار این توئیت دونالد ترامپ اعلام کرد که حال عمومی رئیس جمهوری آمریکا «خوب» است.

رئیس جمهوری ایالات متحده که در بحبوحه کارزار انتخاباتی برای راهیابی مجدد به کاخ سفید به سر می برد پیش از این در صفحه توئیتر خود نوشته بود که نتیجه تست کرونای «هوپ هیکز» یکی از دستیارانش مثبت بوده است. دونالد ترامپ ضمن تجلیل از دستیارش که به طور بی وقفه و بدون استراحت مشغول به کار بوده افزوده است: «وحشتناک است! بانوی اول و من منتظر نتیجه آزمایشمان هستیم. تا آن موقع روند قرنطینه خود را آغاز خواهیم کرد.»

چهل و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا بنا به برنامه از پیش برنامه ریزی شده قرار بود بعدازظهر روز جمعه کاخ سفید را به مقصد ایالت فلوریدا ترک کند. نامزد حزب جمهوریخواه قرار بود در گردهمایی هوادارانش در این ایالت که از ایالت های کلیدی در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو محسوب می شود شرکت کند.

دونالد ترامپ پنجشنبه شب در مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» اعلام کرد که نتیجه آزمایش او و ملانیا ترامپ، بانوی اول آمریکا در طول شب یا جمعه صبح مشخص خواهد شد.

هوپ هیکز، دستیار رئیس جمهوری ایالات متحده یکی از افرادی بود که وی را در جریان سفر اخیرش به ایالت اوهایو برای شرکت در مناظره با جو بایدن، نامزد حزب دموکرات همراهی کرده بود. این دستیار نزدیک دونالد ترامپ همچنین روز چهارشنبه همراه رئیس جمهوری آمریکا به ایالت مینه سوتا سفر کرده بود.

دونالد ترامپ در جریان مصاحبه با شبکه «فاکس نیوز» گفت که هوپ هیکز اغلب از ماسک استفاده می کند اما زمان زیادی را با او و ملانیا ترامپ سپری کرده بود.

از کارکنان بخش غربی (قسمت اداری) کاخ سفید هر روز تست کرونا گرفته می شود. خبرنگارهایی که به کاخ سفید مراجعه می کنند و یا دونالد ترامپ را در سفرهایش همراهی می کنند نیز باید تست کرونا بدهند.

هوپ هیکز یکی از اعضای حلقه نزدیک اطرافیان دونالد ترامپ است. او از جمله افرادی است که در سال ۲۰۱۶ پیش از آنکه سناریوی پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری جدی گرفته شود به کارزار انتخاباتی وی پیوست.

این زن ۳۱ ساله هرچند حضور رسانه ای پررنگی ندارد اما از او به عنوان یکی از افراد بانفوذ در بخش غربی کاخ سفید یاد می شود. هوپ هیکز قبلا مانکن بوده است و برای مدتی مدیر روابط عمومی کاخ سفید بود.

در پی اعلام ابتلای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و همسرش به ویروس کرونا بازارهای بورس آسیا امروز جمعه سقوط کرد.

همچنین اعلام ابتلای ترامپ به کرونا باعث کاهش ارزش واحدهای  پولی استرالیا و نیوزیلند در برابر دلار آمریکا شد.