گزارش اقتصادنیوز از تحولات بازار سهام در روز یکشنبه 18 مهر 1400؛

رکورد نیم تریلیون تومانی در بورس تهران

در پایان معاملات روز یکشنبه نماگرهای بازار سهام افت کردند و نیم تریلیون تومان نقدینگی حقیقی از بورس خارج شد.

به گزارش دنیای بورس و به نقل از اقتصادنیوز، امروز برای پنجمین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد و شاخص کل بورس 10 هزار و 420 واحد نزول کرد و به سطح یک میلیون و 455 هزار واحد رسید.

 

غلبه سمت قرمزپوش بازار

امروز از ابتدای معاملات روند شاخص بورس نزولی شد و شاخص کل در نیم ساعت ابتدایی بیش از 7 هزار واحد افت کرد. در پایان معاملات شاخص با نزول 10 هزار و 420 واحدی نسبت به روز شنبه به سطح یک میلیون و 455 هزار و 610 واحد رسید.

شاخص هم وزن نیز با افت 5 هزار و 897 واحدی در سطح 414 هزار و 683 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابوس 197 واحد رشد کرد و در سطح 20 هزار و 782 واحد قرار گرفت.

در پایان معاملات ‌روز یکشنبه، 89 نماد رشد قیمت داشتند که 59 نماد بورسی و 30 نماد فرابورسی بودند. همچنین 401 نماد کاهش قیمت داشتند که 287 نماد بورسی و 114 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 18 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 81 درصد بازار افت قیمت داشتند.

بورس

 لیدرهای بازار

در روزی که اغلب نمادهای بازار افت قیمت داشتند، نمادهای پالایشی بازار سهام از جمله شپاس، شراز، شاوان، شبریز و شبندر رشد قیمت داشتند. همچنین پالایشی‌ها بیشترین ورود پول حقیقی بازار را داشتند. شراز (پالایش نفت شیراز) با 26 میلیارد تومان صدرنشین جدول ورود پول حقیقی بود و شبریز (پالایش نفت تبریز) و شاوان (پالایش نفت لاوان) در رده‌های بعدی قرار داشتند. دو نماد پالایشی شپنا (پالایش نفت اصفهان) و شبندر (پالایش نفت بندر عباس) بیشترین ارزش معاملات بازار را داشتند. 

امروز نمادهای «فملی»، «فولاد» و «همراه» بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند. 

همچنین سه نماد «تاپیکو»، «پارسان» و «شبریز» نمادهای بزرگ بازار بودند که بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. 

در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «بپاس» و «فجهان» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «شراز»، «شاوان» و «شپاس» بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند. 

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس کیمیاتک صدرنشین است و فسبزوار و برکت در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز توسن، فجهان و مدیریت پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.

 پنجمین روز خروج پول حقیقی 

روز یکشنبه برای پنجمین روز پیاپی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 466 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.

 در معاملات امروز بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فسبزوار (پارس فولاد سبزوار) داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 26 میلیارد تومان بود. پس از فسبزوار، فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) و فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. 

 کاهش نقدشوندگی بورس

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 15 هزار و 226 میلیارد تومان رسید که نسبت به روز ‌‌شنبه 6 درصد کاهش یافته است. ارزش معاملات خرد نیز با افت 10 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 5 هزار و 162 میلیارد تومان رسید. 

ارزش معاملات اوراق درآمد ثابت نیز با رشد 5 درصدی به 9 هزار و 200 میلیارد تومان رسید که 60 درصد ارزش معاملات بازار سهام را شامل می‌شود.

کاهش ارزش صف‌های پایانی بازار

در پایان معاملات امروز ارزش صف‌های خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 51 درصد افت کرد و در رقم 71 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صف‌های فروش نیز 64 درصد کاهش یافت و 141 میلیارد تومان شد. 

شرکت صنایع شیمیایی لیزینگ ایران (ولیز) با صف‌ خرید 15 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از ولیز، نمادهای تکشا (شرکت گسترش صنایع و خدمات کشاورزی) و سنیر (شرکت سیمان سفید نیریز) بیشترین صف خرید را داشتند.  

بیشترین صف فروش نیز به وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 38 میلیارد تومانی داشت. پس از وسرضوی، غگیلا (شرکت پگاه گیلان) و بکاب (صنایع جوشکاب یزد) بیشترین صف فروش داشتند.

شپنا و دی صدرنشینان جدول معاملات

در معاملات امروز سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را نیز به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 211 میلیارد تومان بود.

پس از شپنا، شبندر بیشترین ارزش معاملات را داشت و برکت رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن دو نماد کدما و شاوان در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در جدول حجم معاملات امروز نیز دی (بانک دی) با تعداد 565 میلیون و 639 هزار و 347 سهم در صدر قرار گرفته است. پس از دی، شبندر در رتبه دوم قرار گرفت و رتبه سوم به خبهمن تعلق داشت. خودرو و کرمان نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.

بورس

 

Submitted by karkhane on