به گزارش دنیای بورس و به نقل از اقتصادنیوز، در هفته اخیر شاخص کل بورس در مجموع 51 هزار و 306 واحد بالا آمد و به رقم یک میلیون و 488 هزار واحد رسید. شاخص هموزن نیز رشد 6 هزار و 489 واحدی را ثبت کرد. آیا این روند تداوم خواهد داشت؟ عوامل بنیادی و غیربنیادی تاثیرگذار بر بازار سهام چه پیامی به سهامداران میدهند؟
ثبات بازدهی هفتگی
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته 3 هزار و 640 واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و 488 هزار واحد رسید. شاخص کل نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 51 هزار و 306 واحد بالاتر ایستاد تا بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 3.6 درصد شود که نسبت به هفته قبل تغییری نداشته و با ثبات بوده است.
رشد شاخص هم وزن
در پایان هفته اخیر شاخص کل هموزن نسبت به هفته پیشین 6 هزار و 489 واحد بالاتر ایستاد و به رقم 427 هزار و 283 واحد رسید و بازدهی مثبت 1.5 درصدی را ثبت کرد.
پیش بینی بورس هفته
معاملات بورس در هفته گذشته با رشد پرشتاب شاخص کل شروع شد و در روز شنبه شاخص با رشد 36 هزار واحدی تا سطح یک میلیون و 473 هزار واحد بالا رفت. اما در روز یکشنبه از سرعت رشد آن کاسته شد و 3 هزار واحد رشد کرد. در روزهای دوشنبه و چهارشنبه نیز به ترتیب 8 هزار و 3 هزار واحد بالا آمد تا در پایان هفته به فاصله 12 هزار واحدی کانال 1.5 میلیونی برسد.
بنابراین بورس هفتهای صعودی را پشت سر گذاشت. با این حال خروج پول حقیقی از بازار رشد 99 درصدی داشت و در مجموع 940 میلیارد تومان نقدینگی حقیقی از بازار خارج شد. به عبارت دیگر به طور میانگین روزانه 235 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شده است.
تنها نکته امیدوار کننده برای سهامداران وجود مازاد تقاضا در بازار است. روز چهارشنبه برای پنجمین روز متوالی معاملات بازار با مازاد تقاضا بسته شد. در پایان معاملات آخرین روز هفته ارزش صفهای خرید 327 میلیارد تومان بود که 242 میلیارد تومان بیش از ارزش صفهای فروش بود.
بنابراین برخی تحلیلگران با تکیه بر تغییر روند بازار در هفته گذشته معتقدند شاخص توان ورود به کانال بالاتر را در هفته آتی دارد. در مقابل گروهی دیگر از تحلیلگران معتقدند بازار برای صعودی شدن به نیروی فعال سازی نیاز دارد و این نیرو فعلا در بازار وجود ندارد. اگر روند تغییرات قیمت دلار در ابتدای هفته صعودی شود میتواند نقش نیروی صعودی مورد نظر را بازی کند. برخی از ناظران بازار نیز انتصاب علی صالحآبادی به ریاست بانک مرکزی را برای بازار سهام سیگنالی مثبت میدانند چرا که وی پیش از این ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار تهران را به عهده داشته است. با این وصف ناظران و فعالان بازار روند قیمتها در بازارهای دارایی را واکنش بازارها به رئیس کل جدید تلقی خواهند کرد.