دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر بیان کرد

کنترل واردات شکر اولویت کارخانه‌هاست

مصرف شکر در کشور سالانه ۲. ۳ میلیون تن است که امسال حدود ۷۰۰ هزار تن آن وارد شده است. دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران می‌گوید: طبق مذاکرات با دولت به جای پرداخت یارانه‌های معوقه، کارخانه ها می‌توانند مجوز واردات دریافت کنند که در این مجوز میزان واردات برای هر کارخانه متفاوت است.

فارس: بهمن دانایی در گفت‌وگویی با اشاره به اینکه یکی از دلایل عدم تمایل به تولید داخلی واردات بی‌رویه در سال‌های پیش‌ از ‌آن بوده است، گفت: 2 میلیون و 500 هزار تن شکر در سال ۸۵ وارد کشور شد که محصولات داخلی روی دست تولیدکنندگان ماند و بسیاری از کارخانجات ورشکست شدند. دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران به این نکته اشاره کرد که طی 4-3 سال گذشته واردات شکر به صورت کنترل شده و تنها برای تامین نیاز اصلی و مابه‌ التفاوت نیاز داخل تولید شده است.

تهاتر بدهی دولت از طریق اعطای مجوز واردات

دانایی در بخش دیگر به اقدامات تشویقی دولت برای کارخانجات قند و شکر اشاره کرد و گفت: قیمت شکر در سال 93، 2 هزار و 300 تومان اعلام شد و به کارخانجات گفته شد که آن را 2100 تومان بفروشید و دولت هم برای هر کیلو 200 تومان یارانه پرداخت می‌کند، در سال 94 نیز همین اتفاق افتاد.

دانایی با اشاره به وضعیت کمبود پول و بودجه در دولت گفت: از آنجایی که دولت پول نقد نداشت، تا این یارانه را به کارخانجات بپردازد، برای تهاتر بدهی خود به کارخانجات قند و شکر اجازه واردات شکر مورد نیاز را به این کارخانجات داد، تا از محل سود واردات بخشی از طلب خود به کارخانجات را تهاتر کند.

مجوز صادرات برای کدام کارخانه‌ها؟

وی در مورد نحوه اختصاص مجوز به هر کارخانه و میزان آن هم گفت: پیش از این زحمت و مشقت تولید بر عهده کارخانجات بود و سود واردات به جیب عده‌ای دیگر می‌رفت، اما طبق محاسبات دولت میانگین تولید 3 سال هر کارخانه را گرفته و براساس آن سهمیه واردات دادیم و به همین جهت کارخانجات قند و شکر تلاش کردند، تا میزان تولید خود را بالا ببرند.

کارخانه های معترض مجوز واردات

دانایی در پاسخ به اینکه پس چرا برخی کارخانجات نسبت به مجوز واردات دولت برای شکر معترض‌اند، گفت: حدود 8 تا 10 کارخانه داریم که فقط شکر خام را تصفیه می‌کنند و به طور موقت برای جلوگیری از تعطیلی این کارخانه‌ها شکر سرخ را به آنها می‌دهیم، تا تصفیه کنند، اما وزارت جهاد به آنها گفته است که خطوط فراوری چغندری یا نیشکری را فعال کنند، تا امکان فراوری این دو ماده را به شکر داشته باشند.

 

 

 

 

Submitted by admin on