افزایش سرمایه
مجمع عادی سالیانه مدیریت انرژی امید تابان هور با تقسیم سود 35 تومانی (به ازای هر سهم) به پایان رسید. مجمع «وهور» با طرح افزایش سرمایه شرکت از 230 میلیارد تومان به 400 میلیارد تومان (74 درصد) آغاز و با صحبتهای مدیرعامل شرکت پی گرفته شد. حسنعلی تقیزاده با اشاره اینکه افزایش سرمایه «وهور» در سال آینده اجرایی میشود، تصریح کرد: در این باره اطلاعات لازم را در اختیار فرابورس قرار داده و سازمان بورس و اوراق بهادار هم این موضوع را در دست بررسی دارد. افزایش سرمایه مزبور از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران صورت میگیرد. این در حالی است که سود خالص 26 تومانی هر سهم «وهور» در سال 96 با وجود طرح افزایش سرمایه محتاطانه قلمداد شده است.
عرضه توسعه مسیر برق گیلان
تقیزاده با اشاره اینکه این مجموعه سهمی تقریبا یک درصدی در تولید برق کشور را به خود اختصاص داده، تاکید کرد: با اجرای پروژههای شرکت در سال آینده این عدد به 1.4 درصد افرایش خواهد یافت. به گفته تقیزاده توسعه مسیر برق گیلان در بازه 2 الی 3 ماهه آتی وارد فرابورس میشود.
تدبیرسازان سرآمد
مدیرعامل «وهور» با تشریح وضعیت فعلی و برنامههای آتی شرکت تاکیدکرد: «وهور» که مالکیت نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه را در اختیار دارد، از 6 واحد گازی در تولید برق بهره میبرد که ظرفیت کلی آن نیز 954 مگاوات است. وی با بیان اینکه مجوز تامین ارزی نصب بخش بخار این نیروگاه صادر شده است، عنوان کرد: با احداث این واحد (بخار)، ظرفیت نیروگاه به 1400 مگاوات خواهد رسید. در حال حاضر پیشرفت 5 درصدی فیزیکی آن دیده میشود که پیشبینی اتمام آن در چشمانداز 40 ماهه خواهد بود.
گوهر انرژی سیرجان
وی درباره «گوهر انرژی سیرجان» نیز تاکید کرد: این شرکت خود مالک نیروگاه سمنان با 2 واحد تولید گازی، به ظرفیت 324 مگاوات و نیروگاه سیرجان با بلوک 500 مگاواتی شامل 2 واحد گازی است که در شهریور امسال به بهرهبرداری رسیده است. همچنین واحد بخار این نیروگاه در پایان سال 96 وارد مدار تولید خواهد شد.
نیروگاه مولد کاسپین
به گفته تقیزاده نیروگاه مولد کاسپین با ظرفیت 25 مگاوات در مسیر ساخت قرار دارد؛ در حال حاضر و به گفته مدیرعامل، وام لازم برای راهاندازی آن از صندوق تجهیز و توسعه اخذ شده است. همچنین قرارداد EBC منعقد و پیشبینی شده و این نیروگاه پاییز 96 وارد چرخه تولید میشود.
نیروگاه هریس
نیروگاه هریس ظرفیت 1000 مگاواتی دارد که از دو بلوک 500 مگاواتی تشکیل شده است. به گفته این عضو هیات مدیره «وهور» تسهیلات لازم برای بلوک اول از صندوق ذخیر اخذ شده و تا سال 97، واحد گازی آن وارد مدار خواهد شد. 330 مگاوات از ظرفیت این بلوک، گازی و مابقی آن را واحد بخار تشکیل میدهد.
پیش شرط ساخت نیروگاهها
به گفته تقیزاده برای ساخت نیروگاههای جدید دو پیششرط لازم است که نخستین آنها «نیاز به فاینانس» است که با توجه به گران بودن نرخ وام دریافتی با پایه ریالی مدنظر سیاستگذار و مجری قرار گرفت. شرط دوم امضای قرارداد ECA با وزارت نیرو است که طبق این نوع قراردادها به مدت 5 سال سوخت رایگان به نیروگاه خواهد رسید.
نگرانی نیروگاه سیرجان
وی در خصوص نگرانیهای نیروگاه سیرجان میگوید: نبود قرارداد ECA، نگرانیها در این خصوص را افزایش داده بود. با پیگیریها، این قرارداد در تاریخ 8 اسفند منعقد شد که اطلاعات و تاثیر آن به زودی در سامانه «کدال» منتشر میشود. به گفته تقیزاده در مورد سایر پروژهها، قراردادهای ECA و منابع ارزان قیمت در دسترس است.
نیروگاه سمنان
به گفته تقیزاده در خصوص نیروگاه سمنان در راستای توسعه و احداث بخش بخار به قرارداد بیع متقابل با وزارت نیرو اشاره شده است. از سویی اخذ فاینانس از صندوق توسعه ملی امکان نبوده که همین موضوع، منجر شد «وهور» به فکر مذاکره با طرفهای خارجی (کره و ژاپن؛ «دوو» و «میتسوبیشی») بیفتد. این در حالی است که تفاهمنامه MOU «وهور» با «دوو» در همین راستاست (اخذ فاینانس).
محورهای سال آینده
مدیرعامل «وهور» در پایان تاکید کرد: سیاستهای سال آتی «وهور» در دو محور «امکانسنجی ساخت نیروگاه زاهدان» و «خرید بخشی از سهام نیروگاه سیرجان» پی گرفته میشود. سهامدار عمده «وهور»، شرکت مدیریت سرمایهگذاری امید است. نماد مدیریت انرژی امید تابان هور پس از برگزاری مجمع امروز بازگشایی شد.