با وجود احتمال تعویق افزایش قیمت سیمان، گمانه‌زنی‌ها ادامه دارد

فرجام سناریوی قیمت سیمان

در حالیکه تلاش می‌شد برای کنترل بازار سیمان، قیمت‌ها واقعی‌سازی شود، رئیس انجمن کارفرمایان صنعت سیمان از بازگشت تخفیف به بازار سیمان و تعویق افزایش قیمت این محصول معدنی خبر داده است. البته اکبر مجیدپور؛ مدیرعامل سیمان تهران تاکید می‌کند: افزایش نرخ سیمان شاید تا پایان سال جاری اعمال نشود اما در اوایل سال آینده سیمانی‌ها شاهد افزایش قیمت خواهند بود.

ماجرای افزایش قیمت

پس از اینکه انجمن صنفی صنعت سیمان عزم خود را جزم کرده بود تا موضوع افزایش نرخ این محصول را نهایی کند حال دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان از بازگشت تخفیف به بازار سیمان و تعویق افزایش قیمت این محصول معدنی خبر می‌دهد. پیش از این وی در گفت‌وگو با «دنیای بورس» عنوان کرده بود کارگروهی تشکیل شده تا افزایش نرخ اندکی (حدود 15 درصد) را مشخص و تا پایان سال اجرا کند اما با وضعیت ایجاد شده به نظر می‌رسد با کشش بازار، تخفیف‌ها دوباره روی قیمت سیمان اعمال شود. البته باور فعالان سیمانی این بود که بحث افزایش نرخ، مربوط به سودآوری شرکت‌ها نیست و اعمال رشد قیمتی در حدی است که کارخانه‌ها را از ورطه ورشکستگی نجات داده و تا حدودی هزینه‌ها را جبران کند زیرا که بر تقاضای بازار اثر چندانی نخواهد داشت.

دیرو و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد

اکبر مجیدپور؛ مدیرعامل سیمان تهران در گفت‌وگو با «دنیای بورس» تاکید می‌کند: افزایش قیمت سیمان اگر چه ممکن است با تاخیر اعمال شود و حتی به سال بعد کشیده شود اما گزارش‌های حسابرسی و کارشناسی از قیمت‌های تمام شده در کارخانه‌های سیمان نمایانگر تایید افزایش قیمت سیمان است. به نظر فعالان سیمانی افزایش قیمت سیمان شاید «دیر و زود داشته باشد اما سوخت و سوز ندارد.» این در حالی است که با وجود تایید گزارش‌ها مبنی بر افزایش قیمت، هنوز بستر لازم برای برگرداندن قیمت سیمان به نرخ‌های مصوب سال ۱۳۹۳ فراهم نشده است. بر مبنای ادعای فعالان سیمانی، قیمت‌ سیمان باید متناسب با سایر محصول‌های متناسب واقعی شود و این در حالی است که در دو سال اخیر قیمت‌ها ثابت باقی مانده است.

بازگشت تخفیف‌ها

به گفته دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان نیز با وجود اینکه در مقطعی به طور امیدوارکننده تخفیف‌ها در عرضه سیمان توسط کارخانه‌ها حذف شده بود اما مجددا با وضعیتی که در زمستان به وجود آمد و رکود ساخت و ساز که موجب کاهش تقاضا شد، کارخانه‌ها از بهمن‌ماه تخفیف‌ها را به این محصول بازگرداندند. عبدالرضا شیخان که در گفت‌گو با «ایسنا» صحبت کرده، ابراز امیدواری می‌کند بتواند تا پایان سال با گزارش‌هایی که به دست آمده، مدیران عامل صنعت سیمان را قانع کند تا دیگر نیازی به تخفیف‌ها نباشد. البته تا این هفته به سیمانی‌ها اولتیماتوم داده شده تخفیف‌های خود را حذف کنند که روند قیمت‌گذاری را بتوانند به شکل مرغوب‌تری پیگیری کنند. کارشناسان نیز پیش از این برآورد کرده بودند در فصل جاری کشش افزایش قیمت وجود ندارد و این وضعیت منجر به اعطای تخفیف فروش خواهد شد. تاکنون حدود ۵۸ میلیون تن سیمان تولید شده است که پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال به ۶۰ میلیون تن برسد که البته نسبت به سال گذشته کاهش دارد. میزان صادرات سیمان نیز در بازه زمانی 11 ماهه به 11.5 میلیون تن رسید که بیش از 10 درصد کاهش داشته است.

Submitted by admin on