ساختمان تاپیکو عوض میشود
محمد حسن پیوندی در نشست خبری امروز خود در نمایشگاه «صندوقهای بازنشستگی؛ پیشران توسعه ملی» تاکید کرد: ایجاد زیرساختهای لازم برای تبدیل شدن به یک هلدینگ مدرن و پیشرفته از اصلیترین پروژههای تاپیکو در این مدت بوده است. مدیرعامل هلدینگ تاپیکو با اشاره به اینکه با کمک «شستا» از آبان ماه آینده، ساختمان تاپیکو عوض میشود. مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین در خصوص پروژههای تاپیکو عنوان کرد: پروژه «تایر رادیال» بارز کردستان تا پایان امسال یا در سه ماهه نخست سال ۱۳۹۶ تمام میشود.
پروژههای 4گانه تاپیکو
در حالی به گفته بیژن زنگنه؛ وزیر نفت راهاندازی فاز اول پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا یکماه آینده صورت میگیرد که مدیرعامل هلدینگ تاپیکو تاکید میکند: نیمه اول سال 97 پروژه «پالایشگاه ستاره خلیج فارس» که 49 درصد آن متعلق به این شرکت است، به بهرهبرداری خواهد رسید. با تکمیل این پالایشگاه تاپیکو علاوه بر اینکه صاحب گاز مایع میشود، هم صاحب روزانه حداقل ۱۸ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ و دیزل با استاندارد یورو خواهد شد. به گفته پیوندی سالهای 96 و 97، دو پروژه متانول «مرجان» و «ایلام» به بهرهبرداری میرسند که با این پروژهها تا یکسال و نیم آینده ظرفیت تولید متانول کشور افزایش پیدا میکند. وی همچنین با تاکید بر راهاندازی «پترو الفین فناوران» در ماهشهر عنوان کرد: با راه اندازی این مجتمع یک میلیون تن متانول و با به مدار آمدن پتروشیمی مرجان نیز 500 هزار تن متانول دیگر در کشور تولید خواهد شد که در اینصورت میتوانیم برنامه تبدیل متانول به پروپیلن را در دستور کار داشته باشیم. این مقام مسئول با اشاره به پتروشیمی پترو الفین فناوران نیز که تا پایان سال 97 به بهرهبرداری میرسد، تصریح کرد: هماکنون 5 میلیون تن متانول در کشور تولید میشود که با راهاندازی این طرحها از سال 97 تولید متانول کشور به 10 میلیون تن میرسد.
پترو الفین سیراف
پیوندی درباره «پترو الفین سیراف» میگوید: در سیراف میتوانیم نفتا را مستقیما وارد کوره الفین کرده و به محصول تبدیل کنیم، در غیر اینصورت میتوانیم براساس مطالعات استاندارد بینالمللی انجام شده نفتا را به بنزین با استاندارد یورو 5 تبدیل کنیم.
ایجاد پمپ بنزین
مدیرعامل هلدینگ تاپیکو همچنین عنوان کرد: از آنجا که شرکت ایران پرسیگاز در حوزه گاز مایع در اختیار تاپیکو قرار دارد، به دنبال ایجاد جایگاههای عرضه سوخت (پمپ بنزین) هستیم. برای این منظور همه مواد مورد نیاز تا آخرین زنجیره یعنی باک بنزین ماشین را در اختیار داریم و لازم به خرید هیچ محصولی نیست. شرکت پرسایران برند پرسایران را برای تولید پمپ بنزین در داخل کشور اخذ کرده و در لوگوی آن از یوز ایرانی استفاده شده است. مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین با تاکید بر اینکه اکثریت تولید قیر ایران و روغن موتور به جز پالایشگاه اصفهان در اختیار تاپیکو است، تصریح کرد: تاپیکو صاحب یک سبد سنگین از انواع محصولها است، به همین دلیل قصد دارد ظاهر پمپ بنزینها را تغییر دهد، زیرا زمانی که در کشور بنزین یورو ۴ و یورو ۵ تولید میشود، باید جایگاهها هم مطابق با استاندارد بنزینها باشد. پیوندی با اشاره به اینکه تاپیکو نقش واردکننده بنزین را ندارد، گفت: اگر به عنوان یک تجارت منافع اقتصادی ایجاب کند و نیاز به واردات داشته باشیم و این واردات برای ما سود داشته باشد، بنزین وارد میکنیم. وی با تاکید بر صادرات بزرگترین محموله قیر تصریح کرد: شرکت نفت پاسارگاد بزرگترین محموله قیر را به سنگاپور و مالزی صادر کرد که 37 میلیارد تومان درآمد داشت.
تفاوت تاپیکو با بقیه
پیوندی در پاسخ به سوال دیگری با اشاره به اینکه هماکنون شرکتهای پتروشیمی خودشان محصولهای خود را صادر میکنند، گفت: در حال رایزنی با شرکت «شستا» هستیم تا بتوانیم یک شرکت بزرگ بازرگانی تشکیل دهیم که بتوانیم محصولهای خود را از طریق این مجموعه صادر کنیم. وی با اشاره به ذینفعان تاپیکو تصریح کرد: تفاوت عمده تاپیکو با سایر هلدینگها در زمینهی ذینفعان ویژهای است که دارد. منابع مالی تاپیکو حق بیمهشدگان کل کشور است که زیر چتر تامین اجتماعی قرار دارند، بنابراین باید مطالعات حرفهای و دقیقی انجام شود.
کمیسیون ارز
مدیرعامل تاپیکو همچنین از وجود کمیسیون فروش ارز در شرکت فناوران خبر داد و گفت: این کمیسیون تحت نظارت بانک مرکزی و غیره فعالیت میکند و ارز را به موقع وارد بازار میکند. ارز پتروشیمی در جریان تحریمهای تحمیلی یکی از کنترلکنندههای ارزی کشور بود. وی با بیان اینکه در زمینهی مذاکره با اروپاییها مشکلی وجود ندارد، بیان کرد: تاکنون با اروپاییها مشکلی نداشتیم حتی اروپاییها را برای بازدید از پالایشگاه آبادان اعزام کردیم که ارزیابی کنند برای نوسازی این پالایشگاه به چه حجم از سرمایهگذاری نیاز است؟ پیوندی در مورد سهام تاپیکو در بورس نیز گفت: برای بالا و پایین رفتن سهام تاپیکو دلیل فنی وجود ندارد اما از آنجایی که تاپیکو دارای سبد کالایی وسیع است و در همه پتروشیمیهای حضور دارد سریعا تحت تاثیر حوادث سنگین قرار نمیگیرد.