ایبنا: محمود میرشجاعیان در گفتوگویی درباره برنامه دولت برای تکنرخی کردن ارز و پیشبینیهای جدید صورت گرفته پیرامون آن گفت: دولت از ابتدای امسال اعلام کرده بود که به دنبال تکنرخی کردن ارز است و پیگیریهای مربوط به آن از سوی وزیر اقتصاد و تیم اقتصادی دولت صورت میگرفت.
معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد ادامه داد: از سویی بانک مرکزی نیز به دنبال تحقق ارز تک نرخی بود و در این زمینه نرخهای متفاوتی بین 3600 تا 3700 تومان ارائه و درباره آن تحلیلهایی ارائه شد.
میرشجاعیان افزود: دو سیاست در اینباره پیگیری شد که بتوان ارز تکنرخی را عملیاتی کرد. یک مورد این بود که آرامآرام نرخ ارز مبادلهای افزایش یابد تا به نرخ ارز بازار آزاد نزدیک شود و از سویی نیز سبد کالاهای مشمول دریافت ارز مبادلهای کوچک شود.
وی تاکید کرد:وقتی سبد کوچکسازی میشود کالاها با نرخ ارز آزاد مبادله میشوند؛ بنابراین دولت هر دو کار را انجام داد و شکاف بین نرخ مبادلهای و بازار آزاد ارز تقریبا به حدود 14 درصد رسید و امروز نیز شکاف قیمتی شدیدی وجود ندارد.به گفته میرشجاعیان، ین ژاپن و لیر ترکیه نمونه دو ارزی هستند که در مقابل دلار آمریکا ارزش زیادی را از دست دادند ولی در ایران افت ارزش ریال در برابر دلار کنترل شد. دلار در مواقعی به بالای 4 هزار تومان رسید، اما دوباره به کانال 3800 تومان بازگشت.معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد گفت: به دلیل اینکه شکاف بین نرخ ارز آزاد و مبادلهای زیاد نیست میتوانیم این دو نرخ را به هم برسانیم و از سویی کالاهایی که با ارز مبادلهای تامین میشوند هم خیلی زیاد نیستند و دارای سبد کوچکی هستند.این مقام مسوول در وزارت اقتصاد گفت: «نرخی که بهعنوان ارز تک نرخی تعیین میشود باید نرخ منطقی باشد و دولت به دنبال انتخاب نرخ غیرمنطقی نیست که مجبور باشد بعد از مدتی از تصمیم خود بازگردد.»او گفت: «پیش از این و قبل از شوک قیمتی، پیشبینیهای قیمتی برای دلار روی 3600 تومان بود، ولی حالا این شرایط تغییر کرده است.»