تحلیل تکنیکال | آینده ای که در انتظار سه نماد کاشی است

تحلیل‌های تکنیکال از گروه کاشی و سرامیک بررسی شد.

انتظار صعود در گروه سرامیک
شکور علیشاهی  | کارشناس بازار سرمایه

روند کلی شاخص صنعت کاشی و سرامیک صعودی برآورد می‌شود. این شاخص در چهار هفته گذشته با ۱۷ درصد افزایش از محدوده ۵۷ هزار و ۶۰۰ واحد به محدوده ۶۷ هزار و ۳۰۰ واحد رسید. سناریوی افزایش قیمت این شاخص می‌تواند در چهار پرده به محدوده بیش از ۸۸ هزار واحد برسد.

در پرده اول شاخص می‌تواند تا محدوده ۷۰ هزار افزایش پیدا کند. در مرحله بعد احتمال افزایش تا محدوده ۷۷ هزار نیز وجود دارد. برای اینکه شاخص در پرده سوم به هدف ۸۸ هزار واحد برسد، باید از سطح مقاومتی ۸۳ هزار واحد عبور کند. بعد از پرده اول احتمال کاهش قیمت در قالب اصلاح قیمتی و حرکت در مسیر پرده اول از سناریوی کاهشی حرکت کند و شاخص این صنعت تا سطح ۶۰ هزار واحد پایین بیاید و بعد دوباره به مدار صعودی باز گردد.

مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالاً عرضه‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمت‌ها باشند. از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی در روند صعودی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران به جمع آوری سود ناشی از افزایش قیمت‌ها می‌پردازند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر عرضه‌کنندگان زیاد، ممکن است تقاضا‌کننده سهام نیز از خرید اجتناب کند و به نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمت‌ها باشد. البته تمامی این محدوده‌ها در صورت شکسته شدن به سمت بالا با حجم زیاد می‌توانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.

اگر قبل از رسیدن به هدف پرده اول سناریوی افزایشی یا قبل از آن، شاخص صنعت کاشی و سرامیک به هر دلیلی از جمله حضور در منطقه اشباع خرید، روند نزولی را در پیش بگیرد تا محدوده ۶۰ هزار واحد که هدف پرده اول است هنوز احتمال حرکت در مسیر سناریوی افزایشی بیشتر از حرکت در مسیر سناریوی کاهشی است، البته دو محدوده خط روند صعودی میان و کوتاه مدت نواحی قدرتمند حمایتی هستند و می‌توانند مانع کاهش شاخص سرامیک شوند.

در صورت شکسته شدن سطح ۶۰ هزار واحد به سمت پایین وارد مرحله دوم اصلاح قیمت خواهیم شد. در این پرده انتظار کاهش تا محدوده ۵۵ هزار واحد را داریم. پرده‌های سوم و چهارم سناریوی کاهش قیمت‌ها فعلا شانس زیادی ندارند.

مناطق حمایتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا تقاضا‌کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند نزولی و کاهش قیمت‌ها باشند. از طرفی سطوحی که به‌عنوان هدف قیمتی، در روند نزولی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله‌گران بلند‌مدت بازار در سهم حضور دارند و اکثر سفته‌بازان در این نقطه از سهم خارج شده‌اند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر احتمال تقاضای زیاد، ممکن است عرضه‌کننده سهام نیز از فروش اجتناب کند و به نوعی در منطقه اشباع فروش که بعد از چند روز تقریبا متوالی کاهش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم.

همین موضوع ممکن است نقطه پایان کاهش قیمت هاباشد. البته تمامی این محدوده‌ها در صورت شکسته شدن به سمت پایین با حجم زیاد می‌توانند به سطوح مقاومتی تبدیل شوند. سناریو‌های دیگر نیز برای شاخص صنعت کاشی و سرامیک می‌توان متصور بود که احتمال به وقوع پیوستن آنها در کوتاه مدت کم است یا اینکه ابتدا باید یکی از این چهار سناریو رخ دهد تا به سناریوهای بعدی بپردازیم.

این مراحل بعد از شکسته شدن خط روند صعودی کوتاه مدت اتفاق می‌افتند و در قالب ریزش قیمت‌ها توجیه می‌شوند. دو سطح حمایتی ۵۲ هزار واحد و ۴۷ هزار و ۳۵۰ واحد می‌توانند از رسیدن به هدف ۴۴ هزار واحد جلوگیری کنند.

تحلیل تکنیکال | حمایت ها و مقاومت ها

کاشی و سرامیک در مسیر برگشت

  • مهدی طیبی | ‌تحلیلگر بازار سرمایه

شاخص گروه کاشی و سرامیک در فریم هفتگی و در کانال بلندمدت ۱۳ ساله قرار داده شده است. با در نظر گرفتن کف سال ۸۶ و قله ماژور سال ۹۲ و کف ماژور ابتدای ۹۷ نمودار لگاریتمی را کانالیزه کرده‌ایم. پس از ثبت کف ۱۷۰۰ واحدی در ابتدای سال ۹۷ نمودار با حرکتی پرشتاب به سمت سقف کانال حرکت کرده و اواخر سال ۹۸ در ۱۵ هزار واحد به سقف کانال برخورد کرده و پس از اصلاح ۱۰ درصدی از سقف کانال عبور کرده است. همچنین در سال ۹۹ تا قبل از ریزش بازار تا تراز ۸/ ۱۶۱ از کانال فیبوناچی خود در ۵۲ هزار واحد پیشروی کرده است.

این شاخص به‌عنوان استثنایی‌ترین شاخص بازار در دوران ریزش تنها ۱۵ درصد اصلاح را تجربه کرده و سپس در سریع‌‌ترین زمان ممکن از سقف قبلی عبور کرده و هم اکنون به میزان ۳۰ درصد بالاتر از سقف قبل از ریزش بازار قرار دارد. هدف بعدی این شاخص را باید در دوبل شدن کانال جست‌وجو کرد که تراز ۲۰۰ کانال فیبوناچی آن محدوده را به ما نشان می‌دهد و هنوز فاصله درصدی زیادی با آن دارد.

تهدید پیش روی نمودار در نمای هفتگی، ترند مقاومتی پر قدرت و پر برخورد در اندیکاتور شاخص قدرت نسبی است که باید هنگام نزدیک شدن به محدوده برخورد ظرف هفته‌های آتی، بسیار روی این صنعت احتیاط کرد.

عدم افت شاخص کاشی و رشد خیره‌کننده آن، در حالی که در بقیه نمودارهای سهام و شاخص‌ها فقط شاهد ریکاوری بخش کوچکی از ریزش اخیر بوده‌ایم. علت این امر را باید در دو شرکت کاشی سینا و کاشی پارس جست‌وجو کرد که به ترتیب سنگین‌وزن‌ترین شرکت‌های گروه محسوب شده و بیشترین تاثیر را بر شاخص گروه می‌گذارند.

کاشی سینا(کساوه): مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شرکت گروه با مارکت 4800 میلیارد تومانی که در دوران ریزش بازار افت 35 درصدی را تجربه کرد اما سپس با رشد 150 درصدی بسیار از سقف قبل از ریزش فراتر رفت.

کاشی پارس(کپارس): سهم دوم گروه از لحاظ وزن با مارکت 2100 میلیارد تومانی که حرکتی مشابه کساوه داشته و پس از اصلاح 40 درصدی با رشد 120 درصدی در حال ثبت سقف‌های تاریخی جدید است.

سایر سهام گروه حرکتی مشابه کلیت بازار داشته‌اند و پس از ریزش سنگین اخیر، در حال ریکاوری بخشی از مسیر افت هستند.

شاخص کاشی و سرامیک در هفته گذشته

Submitted by admin on