تحلیل تکنیکال | آینده گروه محصولات شیمیایی

تحلیل تکنیکال شاخص گروه محصولات شیمیایی بررسی شد.

تداوم روند صعودی بلندمدت

  • شکور علیشاهی | تحلیلگر بازار سرمایه

روند بلند‌مدت شاخص صنعت شیمیایی، صعودی و در حال اصلاح برآورد می‌شود. در چهار هفته گذشته شاخص این صنعت با حدود ۴/ ۱۵درصد کاهش از محدوده ۱۰۳ هزار و ۴۱۸ واحد به محدوده ۸۷ هزار و ۴۰۰ واحد رسید. در هر روند صعودی اصلاح قیمت‌ها اجتناب‌ناپذیر است. منظور از اصلاح قیمت‌ها تشکیل روند نزولی در میان‌مدت و بلند‌مدت نیست، بلکه کاهش قیمت‌ها است.

فاز اصلاحی با شکست روند صعودی کوتاه‌مدت، آغاز می‌شود. روند صعودی میان‌مدت گاه در این مرحله شکسته می‌شود و گاه شکسته نخواهد شد.

روند صعودی بلند‌مدت به هیچ وجه در فاز اصلاحی شکسته نخواهد شد. در حال حاضر مهم‌ترین محدوده‌ای که می‌تواند مانع تبدیل شدن فاز اصلاحی به فاز ریزش قیمتی شود همین محدوده خط روند صعودی بلند‌مدت است. در صورت شکست این محدوده به سمت پایین امیدها نسبت به تشکیل روند صعودی بسیار کم خواهد شد و عرضه‌کنندگان سهام فشار فروش مضاعف به بازار وارد خواهند کرد.

مهم‌ترین اتفاق در چند روز گذشته، حرکت شاخص به سمت شکستن خط روند نزولی کوتاه‌مدت برای شکستن آن بود که با برخورد همزمان آن با روند نزولی کوتاه‌مدت و مقاومت ۹۸ هزار واحد متاسفانه نتوانست محدوده خط روند نزولی کوتاه‌مدت را به سمت بالا بشکند و امیدها نسبت به افزایش بیشتر قیمت‌ها بسیار کم شد و عرضه بر تقاضا غلبه کرد و به موجب آن شاخص صنعت شیمیایی تا محدوده‌های فعلی کاهش یافت.

در صورت ادامه کاهش قیمت‌ها، شاخص صنعت شیمیایی در هفته‌های آینده می‌تواند تا محدوده ۷۶ هزار واحد نیز اصلاح داشته باشد. در این صورت محدوده ۸۲ هزار و ۴۰۰ واحد می‌تواند به‌عنوان محدوده حمایتی بسیار مهم مانع رسیدن قیمت‌ها به سطح ۷۶ هزار واحد شود. در صورت عبور از این محدوده قیمتی و پس از آن عبور از محدوده خط روند صعودی بلند‌مدت، دیگر نمی‌توان کاهش بیشتر قیمت‌ها را در فاز اصلاحی توجیه کرد و دیگر وارد فاز نزولی یا ریزش قیمت‌ها خواهیم شد.

با توجه به وضعیت کل بازار ورود به این فاز دور از ذهن نخواهد بود. در این صورت محدوده‌های ۷۰ هزار واحد و ۶۴ هزار واحد مانع رسیدن شاخص صنعت شیمیایی به محدوده ۶۱ هزار و ۴۰۰ واحد می‌شود.

با توجه به حضور شاخص در منطقه مهم قیمتی و همچنین حضور در نزدیکی منطقه اشباع فروش که ناحیه‌ای است که بعد از چند روز متوالی کاهش قیمت به آن می‌رسیم، احتمال پایان فاز اصلاحی نیز وجود دارد، در صورتی که شاخص صنعت شیمیایی مسیر افزایشی را در پیش بگیرد، بعد از عبور از محدوده مهم ۹۸ هزار و ۷۰۰ واحد، محدوده ۱۰۲ هزار و ۴۰۰ واحد یعنی محدوده سطح قبلی می‌تواند هدف اول شاخص صنعت شیمیایی باشد.

مسیر برای افزایش شاخص صنعت شیمیایی دشوار است و همین موضوع از امیدها نسبت به رسیدن شاخص به سقف قبلی خود، کاسته است و سرمایه‌گذاران تقریبا ناامید در حال خروج از بازار هستند. اما کماکان امید‌هایی نسبت به رسیدن شاخص به محدوده سقف قبلی و حتی بیشتر در بین فعالان بازار وجود دارد. بعد از عبور از محدوده بسیار مهم ۱۱۲ هزار و ۴۰۰ واحد، این شاخص می‌تواند اهداف بالاتری همچون ۱۶۸ هزار واحد را دنبال کند.

سه منطقه قیمتی از جمله ۱۲۵ هزار واحد، ۱۳۶ هزار واحد و ۱۵۰ هزار واحد می‌توانند از ادامه افزایش قیمت‌ها جلو‌گیری کنند، به این محدوده‌ها مقاومت می‌گوییم. به دلیل اینکه شاخص صنعت شیمیایی در تاریخ خود هیچ‌گاه در این اعداد حضور نداشته، این محدوده‌ها از اعتبار چندانی برخوردار نیستند اما شیوه‌های آماری و تکنیکی برای محاسبه محدوده‌های مهم در این مواقع وجود دارد و اکثرا تحلیلگران جسور از آنها به‌عنوان محدوده‌های تحلیلی استفاده می‌کنند.

این اشخاص برای ترسیم خطوط تحلیلی خود به دنبال حداکثر یک یا دو تایید نشانه تکنیکی بدون در نظر گرفتن گذر زمان هستند، در مقابل تحلیلگران محافظه‌کار برای ترسیم خطوط تحلیلی حداقل دو نشانه تکنیکی یا گذر زمان را لحاظ می‌کنند.

تحلیل تکنیکال | حمایت ها و مقاومت ها

تشکیل الگوی اصلاحی زیگزاگی

  • محمد بنیادی | کارشناس بازار سرمایه

با توجه به نمودار شاخص گروه محصولات شیمیایی پس از صعود تا محدوده ۱۱۱ هزار و ۹۲۱ واحد، موج ۵ از سه بزرگ در این محدوده به اتمام رسیده و وارد اصلاحی موج ۴ بزرگ شدیم. این ساختار ریزشی به الگوی اصلاحی زیگزاگ شبیه است که در صورت از دست رفتن حمایت ۸۲ هزار و ۲۱۶ واحد به‌طور قطع می‌توانیم بگوییم که این الگو در حال تکمیل است.

با از دست رفتن حمایت ۸۲ هزار و ۲۱۶ واحد حمایت بعدی که محدوده قدرتمندی نیز هست، در محدوده مشخص شده با مستطیل پررنگ، حوالی محدوده ۷۰هزار واحد خواهد بود. با توجه به فاز نزولی که در آن قرار داریم پس از مسجل شدن برگشت، بهتر می‌توان در مورد محدوده‌های مقاومتی آینده این گروه صحبت کرد.

گسترش نفت و گاز پارسیان (با نماد پارسان):  پس از افزایش قیمت تا محدوده ۴۱هزار و ۶۱۰ ریال وارد اصلاح عمیق شده و با ۴۷ درصد ریزش تا به اینجای کار با حمایت ۱۸هزار و ۸۷۵ ریال که محدوده تکمیل موج ۵ از موج A اصلاحی به همراه یک حمایت استاتیک که محل تشکیل الگوی هارمونیک دیپ کرب نیز هست، منطقه مناسبی برای برگشت سهم خواهد بود. در صورت از دست رفتن این محدوده پرقدرت، حمایت بعدی در ۱۴۷۰ تومان قرار دارد.

سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین(با نماد تاپیکو): تاپیکو با رشد تا محدوده ۲۶۰۰ تومان وارد اصلاح زیگزاگی شده که تا به امروز ۲۷ درصد نسبت به سقف قیمتی ۲۶۰۰ تومان اصلاح کرده است. با توجه به شکست حمایت ۱۸۱۱ تومان، محدوده ۱۵۰۰ تومان حمایت بعدی سهم خواهد بود که محدوده تکمیل الگوی هارمونیک AB=CD و فیبوناچی ۶۱ درصد اصلاحی موج صعودی قبلی است. در صورت از دست رفتن این محدوده حمایت بعدی محدوده ۱۱۴۰ تومان خواهد بود.

تحلیل تکنیکال | حمایت ها و مقاومت ها

Submitted by admin on