6 تصمیم جدید دولت برای مهار کرونا

میزان موارد ابتلا به کووید- ۱۹باز هم رکورد زد و رئیس جمهور از دستورات جدید کرونایی خبر داد.

به گزارش «دنیای بورس»، دنیای اقتصاد نوشت: همزمان با افزایش نگران‌کننده آمار روزانه مبتلایان به کرونا در کشور، دولت روز پنج‌شنبه تصمیم گرفت که سیاست‌های سختگیرانه‌تری را در راستای کنترل بیماری کرونا به اجرا درآورد. سیاست‌هایی که البته بخشی از آن پیش از این اعلام شده بود اما ظاهرا اجرا نشده بود.

یکی از مهم‌ترین آنها ردیابی موبایل افراد مبتلا به بیماری کرونا پس از ثبت در آزمایشگاه‌ها بود که روز ۱۹مهر از سوی علی ربیعی سخنگوی دولت اعلام شده و قرار بود در صورت خروج فرد مبتلا از خانه،جرایم سنگینی متوجه‌اش شود اما به‌رغم گذشت این زمان آن‌طور که روز پنج‌شنبه علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت اعلام کرد تازه از این هفته قرار است اجرایی شود. اقدامی هرچند دیرهنگام که شاید بتواند موج سرکش ویروس کرونا را در ایران مهارکند.

اما این همه تصمیمات دولت برای کنترل یکه‌تازی کووید- ۱۹ نیست. بر اساس اعلام کمیته‌های درمان و اجتماعی - امنیتی و دستور رئیس‌جمهوری، در ۴۳ شهرستان بحرانی کشور که بیشترین میزان ابتلا را دارند، از روز دوشنبه به مدت یک هفته محدودیت‌های شدید اعمال خواهد شد و در صورت لزوم برای یک هفته دیگر هم تمدید می‌شود.

همچنین بنابر پیشنهاد وزارت بهداشت و درمان و کمیته امنیتی - اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا از روز دوشنبه ۵/ ۸/ ۱۳۹۹ تا پایان آبان نسبت به کاهش حضور کارکنان دولت و دستگاه‌های اجرایی در تهران به میزان ۵۰ درصد اقدام خواهد شد. ازسوی دیگر با توجه به افزایش موارد مراجعه سرپایی و بستری بیماران در استان تهران، قرار است محدودیت‌های بیشتری ازاین هفته برای مقابله با کرونا اعمال شود. افزایش تست‌های تشخیص کرونا و رهگیری هوشمند و ایجاد محدودیت‌های هدفمند برای کسانی که دوران قرنطینه را سپری می‌کنند نیز از دیگر راهکارهایی است که دولت برای مقابله با کرونا در نظر گرفته است.

این تصمیمات در شرایطی اتخاذ شده است که آمار مرگ‌های کرونایی همچنان سه‌رقمی است و روزگذشته یک بار دیگر موارد ابتلا به کرونا با رقم شناسایی ۶۱۳۴ بیمار جدید رکورد زده است. پیش از این بیشترین آمار مبتلایان مربوط به روز چهارشنبه بود که به ۵ هزار و ۶۱۶ بیمار جدید رسیده بود. درهمین حال طی ۲۴ساعت منتهی به روز گذشته ۳۳۵ بیمار مبتلا به کرونا جان باختند؛ رقمی که تنها دو نفر با رقم ثبت شده در روز دوشنبه ۲۸مهر ماه (دوشنبه سیاه کرونا در ایران) یعنی مرگ ۳۳۷تن در یک روز فاصله دارد.

دستورهای کرونایی رئیس‌جمهور

اما روز پنج‌شنبه حسن روحانی در جلسه روسای کمیته‌های ستاد ملی مقابله با کرونا بر اولویت قطع زنجیره ابتلا به کرونا تاکید کرد و در همین ارتباط خواستار انجام تست‌های گسترده، هدفمند و هوشمند در سراسر کشور و به‌ویژه برای گروه‌های در معرض خطر شد. او همچنین گفت که تمامی مراکز آزمایشگاهی، خصوصی و دولتی موظف به ثبت مشخصات بیمار در سامانه واحد خواهند بود.

به گزارش «ایسنا» وی افزود: درخصوص حفاظت از گروه‌های آسیب‌پذیر شامل سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای نیز باید برای تامین واکسن آنفلوآنزا و داروهای مورد نیاز و در صورت نیاز، تست در مکان مناسب این گروه از افراد جامعه، برنامه‌ریزی شود. روحانی درادامه رهگیری هوشمند و ایجاد محدودیت‌های هدفمند برای کسانی که دوران قرنطینه را سپری می‌کنند، ضروری خواند و افزود: همزمان باید تقویت فرآیند درمان سرپایی و کاهش حداکثری موارد بستری که از طریق رهگیری و شناسایی مبتلایان انجام می‌گیرد، در دستور کار باشد.

رئیس‌جمهور همچنین به وزارتخانه‌های ارتباطات و بهداشت برای پیگیری اعمال قانون و تشدید نظارت‌ها بر وقوع جرائم مرتبط با کرونا، دستور داد و بر تشدید نظارت‌ها برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ادارات و اتخاذ مجازات‌هایی برای خاطیان تاکید کرد.

کمتر از ۳۰ مورد جریمه عدم استفاده از ماسک

پیش از این هم حسن روحانی رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در تاریخ ۱۹مهر ماه جرایم تخلفات کرونایی از جمله میزان جریمه برای افرادی که از ماسک استفاده نمی‌کنند را اعلام کرده بود که البته چند روز پیش سعید نمکی وزیر بهداشت از عدم اعمال این جریمه‌ها انتقاد کرد.

درهمین ارتباط روز گذشته سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت دراین خصوص با بیان اینکه ما در تهران هنوز به‌صورت جدی افراد را اعمال قانون نکرده‌ایم، گفت: از ابتدای این طرح تاکنون کمتر از ۳۰ مورد جریمه صادر شده و رفتار پلیس بیشتر حالت ارشادی و تذکری بوده است. رحیمی ادامه داد: این روند ادامه نخواهد داشت و حتما در صورت لزوم جدی‌تر وارد می‌شویم چراکه بنا به گفته مسوولان، وضعیت شیوع کرونا در پایتخت قرمز است.

دماوند و ورامین؛ بحرانی

در همین حال روز پنج‌شنبه فهرست شهرستان‌های بحرانی کرونا که قرار است بر اساس دستور رئیس‌جمهوری از روز دوشنبه به مدت یک هفته محدودیت‌های شدید در آنها اعمال شود، اعلام شد. به گزارش «ایرنا» شهرستان‌های آذرشهر، جلفا، چاراویماق، عجب شیر، مراغه و مرند از استان آذربایجان شرقی و شهرستان‌های مرند، پیرانشهر، ماکو و مهاباد از استان آذربایجان غربی در این فهرست قرار دارند. همچنین شهرستان‌های خوانسار، سمیرم، شاهین شهر و میمه، گلپایگان و نجف‌آباد از استان اصفهان و شهرستان‌های ایوان و دره‌شهر از استان ایلام، شهرستان‌های دماوند و ورامین از استان تهران، درگز از استان خراسان رضوی، مسجد سلیمان از استان خوزستان، خرمدره از استان زنجان، شاهرود از استان سمنان، استهبان از استان فارس، بانه و بیجار از استان کردستان، بافت، بردسیر، رفسنجان از استان کرمان، اسلام‌آباد غرب، پاوه و گیلان غرب از استان کرمانشاه، گچساران از استان کهگیلویه و بویراحمد، الیگودرز، پلدختر، دورود و کوهدشت از استان لرستان، دلیجان از استان مرکزی، تویسرکان، رزن و نهاوند از استان همدان و ابرکوه، خاتم و مهریز از استان یزد نیز در فهرست شهرستان‌های بحرانی کووید- ۱۹ قرار دارند.

نحوه رهگیری هوشمند مبتلایان

اما به دنبال اعلام رهگیری هوشمند افراد مبتلا به کرونا از هفته جاری، علیرضارئیسی معاون وزیر بهداشت، پنجشنبه شب در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی گفت: باید افراد مبتلا به ویروس کرونا را زود پیدا کرده و اطرافیان آنها را هم شناسایی کنیم و اگر این فرد جایی رفته و برگشته، باید ردیابی شده و افراد را پیدا کنیم که به همین منظور با هماهنگی وزارت ارتباطات، ردیابی هوشمند از این هفته اجرا می‌شود. معاون وزیر بهداشت توضیح داد که آزمایشگاه‌های کشور به یکدیگر متصل شده‌اند. آزمایشگاه‌های خصوصی و دولتی که تست کرونا انجام می‌دهند، جواب تست در پرونده الکترونیک او ثبت شده و به‌ورز و مراقب سلامت مشاهده می‌کند که چه کسانی مبتلا شده‌اند.

رئیسی افزود: در جلسه قبلی ستاد ملی مقابله با کرونا، وزیر بهداشت درخواستی داشتند که رئیس‌جمهوری موافقت کرده و قرار شد ۱۵ هزار تست روزانه کرونا اضافه شود و تعداد تست‌های روزانه به ۴۰ هزار تست برسد. او در عین حال گفت اگر تست‌ها افزایش پیدا کند، تعداد مبتلایان شناسایی شده بالاتر می‌رود.

ردیابی ۴۹هزار بیمار کرونایی

علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران نیز از اجرای طرح ردیابی بیماران با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد و گفت: طی توافق صورت گرفته، ردیابی و غربالگری افرادی که تست‌شان مثبت شده و همراهانشان با استفاده از ظرفیت وزارت ارتباطات انجام خواهد شد. به گزارش «ایرنا» وی ادامه داد: پایلوت این طرح انجام شده و تاکنون ۴۹ هزار بیمار بر اساس محل سکونت ردیابی شده‌اند. طبق آمار مرحله اول، تراکم بیماران در شرق، جنوب شرقی و مرکز استان وجود دارد و این الگو در موج اول، دوم و سوم تکرار شده است.

تشدید محدودیت‌ها درتهران

ازسوی دیگر فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با اشاره به تعداد موارد مراجعه سرپایی و بستری بیماران در استان تهران، از اعمال محدودیت‌های بیشتر از این هفته در تهران خبر داد.

پیشنهاد طرح زوج و فرد برای مشاغل

زالی همچنین از پیشنهاد اجرای طرح زوج و فرد برای مشاغل مختلف حداقل در یک بازه زمانی دو هفته‌ای همچون اداره‌ها، خبر داد و گفت: همچنین سعی داریم به کمک رتبه‌بندی، مشاغل مختلف در ساعات مختلف وارد شهر شوند؛ به‌طور مثال حضور کارمندان بانک‌ها در یک ساعتی ازصبح و سایرمشاغل اداری در ساعاتی ضروری شود تا با همکاری شهرداری بار ترافیکی به خصوص از ناوگان حمل و نقل برداشته شود.

 

Submitted by admin on