به گزارش «دنیای بورس» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات وزیران در پاسخ به سوال خبرنگاران درخصوص کاهش قیمت ارز، با بیان اینکه دولت همواره تاکید کرده که قیمتهای دلار در بازار واقعی نیست، افزود: بدلیل شرایط شیوع ویروس کرونا محدودیتهایی در صادرات داشتیم و از اسفند سال گذشته تا خرداد امسال صادرات کشور به دنیا متوقف شد و به همین خاطر در این مقطع فشار زیادی روی بازار وارد شد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به بازگشت ارز حاصل از صادرات در دو ماه اخیر و عرضه آن در سامانه نیما و همچنین آزاد شدن بخشی از پولهای مسدود شده در برخی از کشورها، گفت: یک سری علائم سیاسی دیگری هم کنار آنها وجود دارد که منجر شده بازار ارز کاهشی باشد. باید تلاش کنیم کالاهایی که به همراه گران شدن ارز قیمت آنها بالا رفت، قیمت واقعی خود را پیدا کند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص اعمال محدودیت های جدید کرونایی در تهران و دیگر کلان شهرها با توجه به تعطیلات پیش رو، گفت: به ستادهای استانی این اختیار داده شده است که با هماهنگی وزیران بهداشت و کشور در ۱۴ مورد تصمیم گیری کرده و بدون اینکه به ستاد ملی بیاید با سرعت اقدام کنند.
دکتر واعظی با تاکید بر ضرورت رعایت اصول بهداشتی از سوی همه مردم درخصوص مساله دورکاری کارکنان ادارات، با اشاره به بخشنامه قبلی رئیس سازمان استخدام کشوری در این زمینه، افزود: در آن بخشنامه به افراد مسن یا دارای بیماری زمینهای اجازه داده شد تا بتوانند در منزل کار خود را انجام دهند.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره تحریم کشتیرانی ایران از سوی آمریکا با تاکید براینکه این اقدامات ادامه همان تحریمها و فشار حداکثری هست که از حدود دو سال و نیم قبل بر ملت ایران و نظام اعمال شده است، خاطرنشان کرد: آمریکا عملا به اهداف خود نرسیده است البته این تحریمها مزاحمتهایی برای مسوولین در زمینه تامین نیازمندیها و روابط اقتصادی و تجاری فراهم کرده است .
دکتر واعظی با بیان اینکه دولت آمریکا با اهداف انتخاباتی نسبت به افزایش تحریم ها علیه ایران کرده است،افزود: هدف از این کار دولت آمریکا سرپوش گذاشتن روی ضعف های داخلی و منحرف کردن اذهان مردم این کشور به خارج است، خوشبختانه در سه روز گذشته نیز بازار سکه و ارز عکسالعمل دیگری نسبت به آنچه که آمریکاییها فشار میآورند، نشان می دهد.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درخصوص انتقادات وزیر بهداشت از نحوه همکاری با این وزارت خانه در زمینه مقابله با بیماری کووید ۱۹، با بیان اینکه دستگاههای اجرایی به خوبی با وزارت بهداشت همراهی کرده اند تاکید کرد: در هشت ماه گذشته نیروی انتظامی در هیچ ردهای کم نگذاشت و با تمام وجود خدمت کرد که از تلاش های آنان قدرانی می کنیم.
دکتر واعظی با بیان اینکه مجموعه وزارت بهداشت در خط مقدم مقابله با کرونا است و فشار سنگینی بر دوش دارد، افزود: سازمان برنامه بودجه و بانک مرکزی نیز با وجود همه محدودیتها برای همه دستگاهها، اولویت را به وزارت بهداشت اختصاص داده اند.
رئیس دفتر رئیس جمهور درباره واکنش های اخیر پیرامون سخنان دکتر روحانی درباره صلح امام حسن (ع)، با تاکید بر ضرورت اصلاح تفاسیر غلط و برداشت های نادرست از سخنان رئیس جمهور ، تاکید کرد: طبیعی است دکتر روحانی در شب شهادت امام حسن (ع) به مساله صلح این امام بپردازند و این واقعیتی است که هیچ کسی آن را انکار نمیکند.
دکتر واعظی افزود: اگر دشمنان در آمریکا و رژیم صهیونیستی با ادبیات نامطلوب درمورد رئیس جمهور صحبت کنند طبیعی است اما متاسفانه عده ای در داخل کشور فحاشی، تهدید، طلب مرگ و درخواست اعدام میکنند و حرفهایی میزنند که هیچ وقت در ادبیات سیاسی مسوولین کشور وجود نداشته است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با ابراز تعجب از اینکه چرا برخی سکوت کرده و عکس العملی نشان نمی دهند، گفت: مجلس جایگاه بالایی دارد و مورد احترام همه ما است و قطعا تحت هر شرایطی دولت با مجلس تعامل و همکاری میکند و کلیه مسائل خود را با مجلس پیش میبرد.
دکتر واعظی خاطرنشان کرد: اینکه تعدادی از نمایندگان به جای قانونگذاری، وارد مسائل حاشیهای می شوند، افکار عمومی را منحرف میکنند یا می خواهند باعث شکاف بین مجلس و دولت شوند، به دنبال چه هدفی هستند مشخص نیست و ما باید حتما هوشیاری خود را داشته باشیم.
دکتر واعظی در واکنش به سخنان وزیر خارجه آمریکا مبنی براینکه فشار حداکثری ایران را از فعالیتهای منطقهای، ساخت موشک و سلاح محروم میکند، گفت: فشار حداکثری می تواند تابآوری دولت، صنعت، اقتصاد و صنعت دفاعی کشور را بالا ببرد و تردیدی نیست که موجب خودکفایی بیشتر کشور شده است.
وی تاکید کرد: نمیخواهیم از تحریم استقبال کنیم ولی در جایی که هزینه می پردازیم، استفادههایی هم می بریم و در سه سال گذشته در بخش دفاعی و موشکی پیشرفتهای بسیار خوبی داشته ایم و بخش صنایع دفاعی کشور قابل مقایسه با ۶ سال قبلنیست و در همه بخش ها رشد و توسعه پیدا کردیم.
دکتر واعظی در پاسخ به سوالی درباره حضور رئیس جمهور در مجلس یازدهم در زمان تصویب لایحه بودجه، گفت: این موضوع بستگی به پروتکلهای ستاد ملی دارد