به گزارش «دنیای بورس» به نقل از خبرگزاری تسنیم، اکبر حیدری با بیان این که تا یکماه آینده همه شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت در بورس پذیرفته میشوند و افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند میتوانند سهام خود را بفروشند افزود: از زمان آزادسازی سهام عدالت بارها به سهامداران تاکید شده که از فروش آن خودداری کنند زیرا این سهام ارزنده است و مردم می توانند در آینده از سود آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: دو روش مستقیم و غیر مستقیم برای فروش سهام عدالت مشخص شد که در روش غیرمستقیم, سهامدار شرکت های سرمایه گذاری استانی هستند و سبد دارایی سهام عدالت, در اختیار شرکت های سرمایه گذاری استانی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه افراد باید توسط شرکت های سرمایه گذاری همان استانی که ثبت نام کردند اقدام به فروش سهام خود کنند گفت: در روش غیرمستقیم, صرفا سهم ها در یک سهم و توسط شرکت های سرمایه گذاری استانی عرضه می شود و افراد برای فروش باید توسط همان شرکت سرمایه گذاری در استان اقدام کنند.
حیدری افزود: فرایند پذیرش شرکت های سرمایه گذاری استانی, مرحله ای است تا به امروز بیش از 27 شرکت مجمع افزایش سرمایه را انجام دادند و منتظر تائید نهایی هستند.
سخنگوی شرکت های سرمایه گذاری استانی سهام عدالت اضافه کرد: مجمع شرکت سرمایه گذاری استان تهران برگزار شد اما براساس تصمیم شورای عالی بورس قرار شد شرکت سرمایه گذاری استانی البرز به صورت جداگانه تاسیس شود.
وی با بیان اینکه در هفته آینده, مجمع افزایش سرمایه 4 شرکت برگزار می شود, گفت: از 19 میلیون سهامدار سهام عدالت که روش مستقیم را انتخاب کرده اند, 3 میلیون نفر اقدام بفروش سهامخود کردند اینموضوع بیانگر این است که افراد می خواهند سهام خود را نگهداری کنند.
حیدری تصریح کرد: شرکت سرمایه گذاری استان خراسان جنوبی به عنوان نخستین شرکت پذیرفته شده در بورس بود و سهامدارانی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند در این استان اقدام به فروش سهام خود نکردند بنابراین صفی برای فروش سهام عدالت تشکیل نشد.
نحوه پرداخت سود سهام عدالت
ایسنا نوشت: روند پرداخت سود سهام عدالت به مشمولان این سهام بعد از آزادسازی آن تغییر کرده و افرادی که روش مستقیم و غیرمستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند، به دو طریق مختلف سود را دریافت خواهند کرد.
استارت سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ زده شد و فرایند ثبت نام آن تا سال ۱۳۸۸ طول کشید. بر این اساس تا کنون به مشمولین طی سه دوره سود پرداخت شده است. در این راستا به ازای یک میلیون تومان سهم برای هر فرد در سال١٣٩٥ مبلغ ۱۵۰ هزار تومان، در سال ۱۳۹۶ مبلغ ۱۷۵ هزار تومان و در سال ۱۳۹۷ مبلغ ۲۰۵ هزار تومان سود پرداخت شد. به طور کلی مجموع سودی که تاکنون برای تمامی صاحبان سهام عدالت پرداخت شده بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان است.
طبق قانون، سود سال ۱۳۹۸ هم باید در سال جاری پرداخت شود و شرکتها تا هشت ماه بعد از برگزاری مجامع فرصت دارند سود را پرداخت کنند.
این مباحث درحالی مطرح می شود که امسال به دلیل اجرای طرح آزادسازی سهام عدالت، نحوه پرداخت سود تغییر کرده است. درواقع سود سهام عدالت به حساب شخصی مشمولانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند، واریز می شود و سود افرادی که روش غیر مستقیم را انتخاب کرده اند به حساب شرکت های سرمایه گذاری استانی واریز خواهد شد.
هرچند هنوز مبلغ سود مشخص نیست اما افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده اند باید به این نکته توجه داشته باشند که میزان سود دریافتی آن ها یکسان نخواهد بود، زیرا ممکن از برخی مشمولان تا ٣٠ درصد سهام خود را فروخته باشند و بنابراین هر فرد بر اساس پرتفویی که دارد سود دریافت خواهد کرد.