به گزارش «دنیای بورس»، اقتصاد نیوز نوشت: قیمت دلار دیروز به مرز ۲۹ نزدیک شد اما امکان اسکان در کانال ۲۹ هزار تومان را نیافت تا این مرز بهعنوان یک سطح مهم در بین دلالان شناخته شود. بازار دلار چند روزی است در نزدیک مرز 29 تردد میکند اما جسارت ورود به سطوح بالاتر را نداشت. برخی اخبار مربوط به صادرات نفت را عامل احتیاط میدانستند و برخی حساسیتهای ورود به کانال بالاتر را دلیل رفتار کج دار و مریز قیمت عنوان میکردند؛ اما بازار امروز چه میشود؟
روند بازار دلار از نگاه تحلیل گران فنی: تحلیل گران فنی چند روزی است بااحتیاط سخن میگویند. تمام پیشنهادهای آنان معطوف به دو نکته است سیو سود یا خرید با در نظر گرفتن حد ضرر. برای امروز هم برخی پیشنهاد میدهند خرید نکنند و برخی با اشاره به برخی نقاط مقاومت و حمایت از خرید کمحجم صحبت میکنند. به شرط آنکه قیمت در بازارهای مجاور بتواند بالای سطح 28 هزار و 750 تومان بماند.
پیشبینی روند دلار از نگاه معامله گران: روز دوشنبه، برخی از معامله گران ارزی تلاش خواهند کرد که قیمت دلار را به سمت مرز ۳۰ هزار تومان ببرند؛ ارزش دلار در هرات افغانستان از یک مقاومت مهم عبور کرده است و علامت افزایشی به معامله گران داخلی داده است. تنها عاملی که در ابتدای روز میتواند سد راه معامله گران افزایشی شود، کنترل نرخ حواله درهم خواهد بود. ماندن درهم زیر مرز ۸ هزار تومان میتواند مانع از حرکت دلار بهسوی مرز ۳۰ هزارتومانی شود.
بسیاری از معامله گران تصور میکنند که دلار در کانال ۲۹ هزارتومانی با افزایش فروشها مواجه خواهد شد؛ آنها الگوی نوسان مهر ۹۷ را در ذهن دارند که اسکناس آمریکایی یکباره با کاهش سنگینی مواجه شد. بااینحال، این بار نوسان گیران سعی میکنند اول از کف حمایتی مطمئن شوند و بعد پلهپله قیمت را بهسوی سقفهای مقاومتی حرکت دهند. الگویی که ممکن است امروز هم تکرار شود.
بازار دو بار در محدوده ۲۸۷۰۰ تومان حمایتشده است و فردا در صورت عبور از مقاومت ۲۹۴۰۰، بهسوی مرز ۳۰ هزارتومانی خیز برمیدارد. در آخرین ساعات روز یکشنبه معامله گران در تمام بازارهای پشت خطی خریدار شده بودند. به نظر میرسد آنها انتظار دارند دلار در ابتدای روز دوشنبه گران شود.
پیشبینی روند دلار از رفتار بازار ساز: باوجود همه نوسانها در بازار، بازار ساز تلاش کرده از کانالهای رسمی به بازار ارز تزریق کند. تزریق حواله از طریق نیما و تزریق اسکناس از طریق بازار متشکل دو سیاست بازار تا به امروز بوده است. خبرها حکایت دارد در روزهای پیش رو امکان دارد بازار ساز با تاکتیک جدیدی وارد بازار شود و تلاش کند از آن طریق نوسان را مدیریت کند. اگر این تاکتیک ورود مستقیم به بازار دلار باشد احتمالاً بتواند روند نوسان در بازار را برای مدتی تغییر بدهد. باید دید بازار ساز امروز نیاز به خروج از کمین می ببیند.
گزارش دو | تحرک نوسانگیران دلار
در مطلب دیگری آمده است، در دومین روز هفته، دلار به سوی مرز ۲۹ هزار تومانی خیز برداشت، ولی تا ساعت ۴ بعدازظهر نتوانست با قدرت از آن عبور کند. ساعت ۴ بعدازظهر روز یکشنبه دلار در بازار آزاد ۲۸ هزار و ۹۵۰ تومان قیمت داشت که ۲۰۰ تومان بیشتر از روز ابتدایی هفته بود. در ساعاتی از روز قیمت بالای مرز ۲۹ هزار تومانی هم نوسان میکرد، ولی عموما بالای این مرز حیاتی، خریدها کاهش پیدا کرده و فروشها بیشتر میشد.
به گفته فعالان، چنین رفتاری به دلیل آن است که مرز مقاومتی ۲۹ هزار تومانی برای بازار از اهمیت زیادی برخوردار است و نگاه معاملهگران نیز نسبت به این مرز دوگانه است.
گروهی از معاملهگران انتظار دارند، بازار در این مرز همچنان با افزایش فروشها مواجه شود و کشش حرکت به سوی نرخهای بالاتر را نداشته باشد. از نظر آنها، معاملهگران در چنین مقاومت محکمی از بخشی از خریدهای گذشته خود سود کسب خواهند کرد و در موقعیت فروش قرار خواهند گرفت. با این حال، برخی فعالان اعتقاد دارند، خبری از عرضههای سنگین در بازار نیست و تنها در مرز ۲۹ هزار تومانی احتیاط خریداران بالا رفته است.
از نگاه این گروه، اگر طی روزهای آینده نوسانگیران مطمئن شوند که دلار قرار نیست ریزش خاصی را تجربه کند، بار دیگر خریدهای خود را افزایش خواهند داد و به تبع آن قیمت برای ورود به دهه چهارم قیمتی تحریک خواهد شد. افزایشیهای بازار اعتقاد دارند، سقف بازار کانال ۲۹ هزار تومانی نیست و به محدوده بالاتری فکر میکنند. با این حال، بازار برای حرکت به سوی مرزهای یادشده نیاز دارد که در ابتدا مقاومت ۲۹ هزار تومانی را بشکند. معاملهگران کاهشی اعتقاد دارند، دلار ظرفیت بیشتری برای رشد قیمت ندارد؛ از نگاه آنها شاید قیمت بهصورت مقطعی از سد ۲۹ هزار تومانی عبور کند، ولی پس از آن با ریزش سنگینی مواجه خواهد شد.
الگوی ذهنی آنها بسیار تحت تاثیر مهرماه ۹۷ است که یکباره قیمت دلار از کانال ۱۹ هزار تومانی دچار ریزش سنگینی شد و به مرور تا مرز ۱۰ هزار تومانی هم نزدیک شد.البته این خاطره در ذهن افزایشیهای بازار هم باقی مانده است. به همین دلیل آنها سعی میکنند با یک حد ضرر و سود مشخص وارد بازار شوند و برای معاملات درازمدت سرمایهگذاری زیادی نکنند.
بهطور کلی، با نزدیک شدن دلار به مرز ۲۹ هزار تومانی، اختلافنظرها میان معاملهگران کاهشی و افزایشی بیش از هر زمان دیگری بالا رفته است. در چنین شرایطی، در روزهای آتی یکی از این گروهها دچار ضرر سنگینی خواهد شد.
البته بیشتر معاملهگران بازار داخلی برای خرید و فروشهای خود در روزهای اخیر به دو متغیر بیشتر از همیشه دقت میکنند؛ اول ارزش دلار در هرات افغانستان و دیگری، نرخ حواله درهم امارات. گروهی از فعالان عنوان میکنند، هر زمان ارزش دلار در هرات افغانستان زیاد میشود، معاملهگران بازار داخلی هم با قدرت بیشتری در موقعیت خرید قرار میگیرند.
در کنار این، رشد نرخ حواله درهم در هفتههای اخیر سیگنال مهمی به بازیگران بازار داخلی بوده است و نقش مهمی در افزایش ارزش دلار داشته است. به گفته فعالان، در صورتی که نرخ حواله درهم از مرز ۸ هزار تومانی عبور کند، میزان خریدها در کانال ۲۹ هزار تومانی برای دلار بیشتر خواهد شد.
در این میان، گروهی از فعالان باور دارند، در صورتی که اونس طلا نیز به ریزش قیمتی خود ادامه دهد، تقاضا در بازار ارز بیشتر خواهد شد. از نگاه این گروه، سکهبازان برای اینکه از دارایی خود در برابر نزول اونس محافظت کنند، اقدام به خرید دلار میکنند. بالا آمدن قیمت دلار اثر کاهشی اونس بر بهای سکه را خنثی میکند.
از نگاه این گروه، یکی از دلایل افزایش هفته گذشته دلار هم نزول بهای اونس در بازارهای جهانی بود. طلای جهانی در هفتهای که گذشت، نزدیک به ۱۰۰ دلار از ارزش خود را از دست داد و در محدوده هزار و ۸۶۰ دلار به کار خود پایان داد. به گفته فعالان، ریزش بهای طلای جهانی موجب شده است سکهبازان هم با احتیاط بیشتری رفتار کنند. سکه دیروز نوسان زیادی نداشت و در نهایت با ۳۰ هزار تومان افزایش به بهای ۱۳میلیون و ۲۸۰هزار تومان رسید.