دنیای بورس | رسانه ها معمولا به کاهش تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز در آمریکا میپردازند، حال آنکه در ماه گذشته میلادی 90 درصد کاهش تعداد دکلها خارج از آمریکا و کانادا رخ داده که این ماشین آلات را در سایر مناطق جهان به پایینترین سطح از سال 2003 رسانده است.
به گزارش بلومبرگ، تعداد دکلهای حفاری نفت و گاز در ماه جولای رکوردی دیگر بر جای گذاشته که مهمترین علت آن ادامه کاهش تعداد این ماشین آلات خارج از آمریکای شمالی بوده است. با محاسبات بیکر هیوز، تعداد این دکلها در کل جهان با کاهش 43 واحد در ماه گذشته به یک هزار و 30 رسیده است که نکته جالب در این باره سهم 90 درصدی سایر کشورها غیر از آمریکا و کانادا در افت دکلها است. با این حال، تعداد دکلهای بین المللی در آوریل 743 مورد تخمین زده میشود که کمترین میزان آنها از سال 2003 به حساب میآید.
حفاری اوایل امسال (2020) به دلیل سقوط قیمت نفت ناشی از پاندمی کرونا کاهش یافته است. اگرچه در هفتههای اخیر نشانه های از افزایش فعالیت در ایالات متحده دیده شده اما خارج از آمریکای شمالی کاهش دکلهای حفاری ادامه داشته است. بزرگترین کاهش تعداد این ماشینآلات در خاورمیانه اتفاق افتاده است. این کاهش به دلیل افت تولید بسیاری از تولیدکننده ها در این منطقه رخ داده اما با بازگشت بخشی از تولید طی ماه جاری (آگوست) انتظار میرود تعداد دکلهای خاورمیانه افزایش یابد.
آمریکا هم هفته گذشته شاهد کاهش 4 مورد از دکلهای حفاری نفت بود. بر اساس اطلاعات منتشر شده بیکر هیوز، این سطح از تعداد دکلها کمترین از سال 2005 است. از چهار ماه و نیم گذشته این کشور در حال پارک کردن این ماشین آلات به طور تقریبا پیوست های بوده است.
همین موضوع باعث شده غولهای نفتی آمریکا اکسون موبیل و شورن هشدار دهند میلیاردها بشکه منابع نفت ممکن است از برنامه حفاری پاک شوند زیرا قیمتهای پایین استخراجشان را غیراقتصادی میکنند.
مدیران نفتی به جای جستجو برای کشف منابع دستنخورده، سعی میکنند با دادن سود سهام بالا و دیگر سیاستهایی که به نفع سهامداران است، سرمایه گذارانی را که از سالها بازدهی کم گله دارند، راضی کنند.
بر همین اساس، مت گلگر، مدیر عامل پارسلی انرژی میگوید: «شرکتهای اکتشاف و تولید در آمریکای شمالی در جنگی برای سرمایه گذاری و نه (افزایش) سهم بازار جهانی هستند.»