بسته خبری کرونا در ایران 11 خرداد 99

۵ شرکت ایرانی به حوزه ساخت واکسن کووید 19 ورود کرد

کرونا در کشورمان همچنان قربانی میگیرد و البته در برخی استان ها به مرز هشدار دوباره رسیده است. البته دولت تاکید دارد بیماری تحت کنترل است اما نیازمند ادامه ملاحظات بهداشت فردی است.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از وبدا، کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۵۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد.

کیانوش جهانپور ضمن اعلام این مطلب گفت: از بین مبتلایان جدید، ۵۱۱ مورد بستری و دو هزار و ۵ مورد از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۵۱ هزار و ۴۶۶ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت، با بیان این که متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند، گفت: مجموع جان باختگان این بیماری به ۷ هزار و ۷۹۷ نفر رسید.

وی با بیان این که خوشبختانه تا کنون ۱۱۸ هزار و ۸۴۸ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند، افزود: ۲۵۲۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. همچنین تا کنون ۹۳۵ هزار و ۸۹۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، استان های اصفهان، آذربایجان های شرقی و غربی، لرستان، کرمانشاه، هرمزگان و سیستان و بلوچستان در وضعیت هشدار قرار دارند.

۵ شرکت به حوزه ساخت واکسن کووید۱۹ ورود کرد

از آغازین روزهای شیوع بیماری کرونا در کشور زیست‌بوم فناوری و نوآوری دست به کار شد تا نیازهای درمانی و پیشگیرانه این بیماری را در کشور فراهم کند. یکی از این حوزه‌های درمانی تولید واکسن بیماری کرونا بود. آن‌طور که مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌گوید: « از روزهای آغاز بیماری کرونا در کشور از شرکت های فعال در حوزه واکسن آنفلوآنزا خواستیم که راه‌های رسیدن به واکسن این بیماری را بررسی کنند. در حال حاضر هم ۵ شرکت به این حوزه ورود کرده اند.»

همچنین به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، قانعی که از روزهای ابتدای شیوع بیماری کرونا به عنوان دبیر کمیته علمی مبارزه با این بیماری در کشور فعالیت می‌کند، می‌گوید: ظرفیت زیست بوم فناوری و نوآوری کشور بسیار بالا است و اگر ما به این توانایی ها ایمان بیاوریم می توانیم از هر سختی، بیماری، گرفتاری اقتصادی، تحریم و غیره سربلند بیرون بیاییم. زیست بوم فناوری و نوآوری در روزهای شیوع بیماری کرونا ثابت کرد که «ما می توانیم»، تنها یک شعار نیست.

زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشورمان محل تلاقی همه تلاش‌ها برای مقابله با بیماری کرونا شده است. بیماری که ۴ ماهی است کشور را درگیر خود کرده است. اما این بیماری کشنده برای دانش‌بنیان‌های کشور فرصتی فراهم کرد تا بتوانند توانمندی خود را ثابت و به حوزه درمان و پیشگیری این بیماری جهانی ورود کنند.

شاید اگر زیست‌بوم فناوری و نوآوری نبود که به توان و تخصص سرآمدان علمی و جوانان ایرانی اعتماد کند، امروز ایران برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ خسارات زیادتری را متحمل می شد. توانمندی‌هایی که به خوبی به اعتماد مسوولان و مدیران کشور پاسخ داد و با کمک داشته‌های علمی خود توانست ایران را به یکی از کشورهای توانمند مقابله با کرونا و صادرکننده تجهیزات تولیدی در این حوزه بدل کند.

این روزها خبرهای زیادی از گوشه و کنار دنیا درباره موفقیت‌های کسب شده در تولید واکسن کرونا به گوش می رسد. خبرهایی که معمولا از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته جهان مخابره می شود. اما در کنار این کشورها، ایران هم با انتشار اخباری از ظرفیت‌های بالای علمی دانش‌بنیان‌های خود همگام با این کشورها حرکت می کند.

این بیماری نوظهور که سال ۲۰۲۰ را به کام همه تلخ کرد و این روزهای پرتلاطم را به عنوان سالی سخت برای مردم در تاریخ ثبت کرد، یک بیماری عفونی است که دستگاه تنفسی را درگیر می کند. تب، خستگی و سرفه‌های خشک رایج‌ترین علائم ابتلا به بیماری ناشناخته است.

اما کووید ۱۹ با وجود ظاهر ساده ای که دارد هنوز برای دانشمندان چندان شناخته شده نیست و تا امروز همه راه‌های درمان قطعی این بیماری به بن بست رسیده است. اما سرآمدان علمی کشورمان با وجود همه سختی‌های تحریم و مشکلات اقتصادی با حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به حوزه درمان و ساخت تجهیزات این بیماری ورود کردند.

صادرات برخی از این تجهیزات تولید داخل مانند ماسک و ونتیلاتور نتیجه همین فعالیت های دانش‌بنیانی بود. اما این تلاش‌ها در همین جا خلاصه نشد و دانش‌بنیان‌هایی در سکوت خبری و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وارد فاز تولید واکسن ریشه کنی بیماری کووید ۱۹ شدند. « تاکنون که حدود ۴ ماه از شیوع این بیماری در کشور می‌گذرد، ۵ شرکت در حال بررسی و ساخت واکسن این بیماری هستند.»

قانعی، همچنین، می گوید: ایران در حوزه مقابله با بیماری کرونا نه تنها از دیگر کشورها عقب‌تر نیست بلکه در تولید برخی تجهیزات مقابله با کرونا جلوتر از آنها هم هست و با کمک همین توانمندی ها توانستیم به کشور صادرکننده تجهیزات تبدیل شویم.

وی ادامه می‌دهد: ایران در تحقیقات کرونا پیشرو بوده است و کارهای دیگری که بر روی واکسن کرونا شروع شده که به خوبی در حال اقدام است.

بنا به گفته دبیر کمیته علمی مبارزه با کرونا، تحقیقات متعددی مثل سلول درمانی، پلاسما درمانی، سورفکتانت که درمان های پیشرفته ای هستند در کمیته علمی مطرح شد و با اینکه از همه این تحقیقات استقبال به عمل آمد اما برای اینکه بتواند وارد پروتکل کشوری شود نیاز به تحقیقات جامع تری دارند.

ایران یکی از کشورهای پیشتاز در مبارزه با کرونا است

وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه وضعیت ایران در مبارزه با کرونا علیرغم سختی‌ها و تنگناهای ناشی از تحریم و همه محدودیت‌های اقتصادی و تجهیزاتی که بر ما روا داشتند، بسیار مناسب است و به جرات می‌توانیم بگوییم که ایران یکی از کشورهای پیشتاز دنیا در مبارزه با کرونا است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وبدا، سعید نمکی، در بدو ورود به استان خراسان رضوی اظهار کرد: علیرغم مظلومیت هایی که در مدت اخیر بر ما تحمیل شد و همه جا با سخن پراکنی و تضعیف حرکت همکارانمان روبرو بودیم، امروز دنیا به غربالگری کرونا به عنوان الگوی موفق جهانی استناد می کند، کمااینکه انگلیس با زیرساخت های قوی خود پذیرفت که یکی از موفق ترین شیوه ها برای مدیریت و کنترل کرونا، غربالگری است که می توانند به کار بگیرند.

وی افزود: امروز با لطف خدا، همت شبانه روزی همکارانمان در کشور از روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی تا پرسنل خدوم و عزیز بخش درمان در بیمارستان های دانشگاهی و غیردانشگاهی، بهورزان، مراقبان سلامت و مشارکت مردم، نیروهای مسلح، سازمان های مردم نهاد، رسانه ها و شبکه های اجتماعی و تمام خیّرین و با حمایت های بی دریغ مقام معظم رهبری، همراهی های رییس جمهور و هیات دولت، در حوزه مقابله با کرونا یکی از مطلوب ترین وضعیت ها را در منطقه داریم. 

مهار کرونا در اکثر استانها

وزیر بهداشت تصریح کرد: توانسته ایم کرونا را در اکثر استانهای کشور علاوه بر مدیریت و کنترل، به سطح مهار برسانیم. در برخی از استان ها، خیزهای جدیدی از بیماری داریم که همکاران ما به شدت مراقب هستند و اگر همدلی و وفاق ملی در کنار رعایت اصول بهداشتی توسط مردم ادامه داشته باشد، امیدواریم در دو ماه آینده بعد از خرداد، ماه های آرام تری داشته باشیم؛ گرچه ویروس کرونا، ناشناخته است و هیچ کس در دنیا از فردای آن خبر ندارد، اما باید در چنین شرایطی، شیوه های مدیریتی منعطف را طراحی کنیم که این کار را انجام داده ایم.

کمبود تخت بیمارستانی نداریم

نمکی تاکید کرد: خوشبختانه در کشور کمبود تخت بیمارستانی نداریم و نگران نحوه مدیریت همکاران خودمان در مورد کرونا نیستیم. امروز نسبت به روزهای قبل بسیار مسلط تر هستیم و پروتکل های درمانی بسیار پیشرفته تری را طراحی کرده ایم و هنوز از حرکت های خودمان در ساخت واکسن، پرده برداری نکرده ایم.

وی یادآور شد: خوشبختانه در زمینه ساخت واکسن، داروها جدید و تجهیزات پزشکی امروز از دنیا عقب نیستیم، بلکه از بسیاری از کشورها، جلوتر هستیم. در عرض ۶۰ روز از یک واردکننده تجهیزات و ملزومات پزشکی مانند ونتیلاتور، لباس محافظتی و ماسک N۹۵ تبدیل به صادر کننده این اقلام شدیم که افتخار ملی بزرگی است.

مردم به توصیه های بهداشتی بیشتر توجه کنند

وزیر بهداشت گفت: در استانهای خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه و استانهای مجاور آنها از نظر شیوع کرونا، وضعیت چندان مناسبی نداریم. خوشبختانه همکاران ما به شدت مراقب هستند و نگرانی عمده ای نداریم. امیدوارم مردم بیشتر به تاکیدات و توصیه های ما توجه کنند. هرجایی که لطمه خوردیم، دقیقا جایی بوده که مردم به توصیه ها و تقاضاهای همکاران ما در رعایت پروتکل های بهداشتی، کمتر اهمیت داده اند.

مشهد پیشتاز در رعایت پروتکل های بهداشتی

نمکی خاطرنشان کرد: در مناطقی که مردم پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری را رعایت کرده اند، کمترین عارضه را داشته ایم. به عنوان نمونه، در خراسان رضوی، رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم بود که ما را به سطح مطلوبی رساند، چون بیشتر از ۳۰ درصد از جمعیت مشهد مقدس، حاشیه نشین هستند و شرایط نامطلوب زیستی می تواند شیوع این بیماری را تشدید کند، اما نظارت همکاران ما، رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری و همچنین، بستن صحن و حرم امام رضا(ع) و کاهش سفر زائران، توانست ما را به سطح مطلوبی برساند.

اینکه تصور شود کرونا تمام شده، دیدگاهی ساده اندیشانه است

وی تاکید کرد: امروز هم باید حداقل ها را رعایت و فاصله گذاری اجتماعی را حفظ کنیم و در رعایت دستورالعمل ها و پروتکل های بهداشتی بکوشیم و نظارت کنیم. بزرگترین آفت این است که مردم تصور کنند که همه چیز عادی شده و کرونا رفته است.

این برای ما دو پیام در پی دارد؛ پیام اول این است که مردم حکومت، دولت و وزارت بهداشت را در کنار خودشان می بینند و احساس امنیت می کنند که این از دید ما پیام مثبتی است، اما یک پیام منفی نیز دارد و آن این است که مردم فراموش کنند که کرونا می تواند هر لحظه برگردد، از آن بدتر اینکه مدیران و مسئولان تصور کنند که وضعیت عادی است و همه چیز را باید به شرایط عادی برگردانیم و این یکی از بدترین دیدگاه های ساده اندیشانه است که ممکن است از ویروس منحوس کرونا از گوشه زمین در دقیقه ۹۰ گل هایی را دریافت کنیم که پیش بینی اش را نمی کردیم.

وزیر بهداشت اظهار کرد: امروز در جلسه ستاد ملی کرونا شنیدیم که مردم و خدام عزیز صحن مطهر رضوی، در زمان بازگشایی صحن ها که روز است، مشکلاتی دارند و از رییس جمهور تقاضا کردم که به مشهد مقدس مشرف شوم و از نزدیک مسائل و مشکلات را ببینم و امروز نشستی با حضور استاندار و مسئولان خواهیم داشت و به جمع بندی خواهیم رسید که سهل ترین شیوه ای که زائران می توانند مشرف شوند و مناسب ترین شیوه ای که می توانیم آلودگی ها را به حداقل برسانیم و زائری با عفونت کووید۱۹ به دیار خویش برنگردد، را انتخاب و اعلام کنیم.

Submitted by admin on