جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۸۵۴ نفر رسید
به گزارش «دنیای بورس»، رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تاکنون ۱۱۴ هزار و ۵۳۳ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۱ نفر در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶ هزار و ۸۵۴ نفر رسید.
کیانوش جهانپور روز پنجشنبه درباره آخرین آمار ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور و موارد فوت ناشی از آن بیان کرد: از دیروز تا امروز ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هزار و ۸۰۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۱۴ هزار و ۵۳۳ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶ هزار و ۸۵۴ نفر رسید.
جهانپور گفت: خوشبختانه تاکنون ۹۰ هزار و ۵۳۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده اند. همچنین ۲ هزار و ۷۵۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی اظهار کرد: تاکنون ۶۴۳ هزار و ۷۷۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت اضافه کرد: با توجه به بیماریابی گسترده که در کشور انجام میشود با وضعیت مشابه روزهای گذشته، به جز استان خوزستان مواجه هستیم. استان خراسان شمالی هم ممکن است در وضعیت هشدار باشد. آنچه امروز در آمارها وجود داشت و اگر این روند ادامه پیدا کند، خراسان شمالی هم ممکن است به وضعیت خوزستان دچار شود. محدودیتهایی در خوزستان ایجاد شده و در روزهای آتی نتیجه آن را میبینیم. امیدواریم مردم در استان خوزستان، نکات بهداشتی و فاصله گذاریها و محدودیتها را رعایت کنند تا مسیر برای کاهش موارد ابتلای جدید هموارتر شود.
وی ادامه داد: امیدواریم استان خراسان شمالی هم هشدارها را جدی بگیرد و در روزهای آتی اخبار بهتری از این استان داشته باشیم.
جهانپور گفت: بیش از چهار پنجم مبتلایان به ویروس کرونا در کشور ما بهبود یافتهاند که عدد قابل توجهی است. اگر ثبات یا نزول تدریجی در برخی استانها را اعلام میکنیم به معنی عادی شدن شرایط نیست. حفظ این شرایط و ارتقای آن به رعایت نکات بهداشت عمومی و فردی و فاصله گذاریها و پروتکلها نیاز دارد.
رییس جمهوری: شرط اصلی رسیدن به مرحله سفید، رعایت پروتکلهای بهداشتی است
رییس جمهوری، شرط اصلی رسیدن به مرحله سفید رعایت پروتکل های بهداشتی دانست و گفت: رعایت دستورالعملهای بهداشتی در شب قدر تحسین برانگیز و نویددهنده استمرار این همکاری خوب در آینده است.
حسن روحانی روز پنجشنبه در جلسه کمیته های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا، با استناد به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد ملی مقابله با کرونا، از همکاری خوب و صمیمانه مردم در رعایت تمام دستورالعملهای بهداشتی و مراقبتی قدردانی کرد و گفت: گروههای ناظر از جمله مسوولان مساجد و بسیج برای راهنمایی مردم و اجرای این دستورالعملها کمکهای قابل توجهی کردند.
رئیس جمهور افزود: بارها تاکید کردهام که انسجام و وحدت مسوولان در سطوح مختلف و در سراسر کشور و همراهی خوب مردم، از مهمترین عوامل اصلی موفقیت در مدیریت و کنترل ویروس مرگبار کرونا بوده است و باید آن را پاس داشت و قدردان بود.
روحانی با اشاره به اختلاف نظر موجود بین مسوولان برخی کشورهای توسعه یافته که همواره در مدیریت به عنوان الگو و معیار توسعه یافتگی شناخته میشدند، اظهارداشت: شاهدیم در برخی از کشورها مسوولان دچار سردرگمی شده و فضای دو قطبی در این کشورها پدید آمده است.
رئیس جمهور افزود: این اختلاف و دو دستگی از جمله در بازگشایی و بازفعالیت مشاغل و کسب و کارها سبب شده که مدیریت ویروس کرونا را با مشکل مواجه کند.
روحانی با قدردانی از انسجام و وحدت موجود در کشور تاکید کرد: همگان با رعایت وحدت و انسجام بیشتر برای عبور از این شرایط سخت موظف و مکلف هستیم.
رئیس جمهور با اشاره به نامشخص بودن زمان برای پایان کرونا و پیشبینی و اظهارنظر متخصصان جهان مبنی بر آموزش و آمادگی مردم برای زندگی با این ویروس گفت: باید از تمامی راهها و امکانات برای آموزش دایمی و در دسترس قرار دادن اطلاعات دقیق در این زمینه به مردم استفاده شود که یکی از این راهها پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت و رسانهها است.
روحانی افزود: باید زمینه دریافت اطلاعات از علایم بروز این بیماری و حالات گوناگون مبتلایان و چگونگی مقابله با این ویروس در مراحل مختلف فراهم و آگاهیهای لازم به مردم داده شود.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت و ضرورت زنده نگه داشتن روز جهانی قدس به بررسیهای انجام شوده توسط مسوولان کمیتههای امنیتی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: در عین حال که این روز در محکومیت رژیم اشغالگر قدس و حمایت از فلسطین مظلوم اهمیت دارد، رعایت دستورالعملهای بهداشتی و مراقبتی نیز ضروری است که البته این موضوع نیز به وضعیت شهرهای مختلف و نسبت به میزان کنترل بیماری کرونا بستگی دارد.
روحانی وظیفه رسانهها و دستگاههای تبلیغی را در این زمینه بیشتر و سنگینتر خواند و تصریح کرد: باید نسبت به سالهای گذشته با استفاده از شیوههای متنوع و تاثیرگذارتر در مسیر محکومیت رژیم اشغالگر صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم فلسطین گام برداشت.
رئیس جمهور همچنین به بررسی چگونگی و شرایط برگزاری نماز عید سعید فطر در کمیتههای امنیتی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت بسیار زیاد این مراسم باشکوه معنوی، مشورت و رایزنیهایی با مسوولان مربوطه انجام شده و پیشنهادهای ارائه شده در این زمینه در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا بحث و بررسی خواهد شد تا بتوانیم در شهرهای سفید و زرد و با حفظ شرایط و دستورالعملهای بهداشتی نماز عید برگزار شود.
روحانی با اشاره به بازفعالیت و بازگشایی بقاع متبرکه، اظهار داشت: این موضوع در کمیته امنیتی و اجتماعی در هفتههای اخیر مورد بررسی قرار گرفته و مشورتهایی با متولیان حرمهای مطهر انجام گرفته و آنان شرایط و مراحلی را به همراه دستورالعملهای خاص، تدوین و تاریخ آن را نیز مشخص کردهاند که پس از تصویب در جلسه آینده ستاد مقابله با کرونا اعلام خواهد شد.
روحانی گفت: آنچه اهمیت دارد این است که بازگشاییها باید با رعایت فاصلهگذاریهای هوشمند اجتماعی صورت گیرد و چنانچه از این موضوع غفلت شود قطعا موجب بازگشت و شیوع دوباره بیماری میشود و ناگزیر از اجرای مجدد محدودیتها خواهیم شد. بنابراین به طور پیوسته و مداوم باید به مردم یادآور شد که شرایط اصلی رسیدن به مرحله سفید رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد با افزایش تعداد شهرهای سفید و نزدیک شدن به مرحله مهار ویروس، بتوان سایر مشاغل و مراکز پررفت و آمد نظیر ورزشگاهها و مراکز فرهنگی را نیز بازگشایی کرد.
کیتهای ایرانی تشخیص کرونا به ترکیه و آلمان صادر شد
سخنگوی وزارت بهداشت از صادرات کیتهای تشخیص کرونا ساخت کشورمان به ترکیه و آلمان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کیانوش جهانپور در حساب توییتری خود نوشت: «کیتهای تشخیص کووید ۱۹ ساخت ایران، ۱۷ اردیبهشت در گمرک فرودگاه امام (ره) اظهار و مراحل قانونی آن انجام شده که به دلیل محدودیتهای پروازی محموله برای ترکیه روز بعد از صدور اظهارنامه صادراتی و محموله آلمان چند روز بعد با پرواز هواپیمایی قطر به این دو کشور ارسال شد.»
بیماری کاوازاکی ربطی به کرونا ندارد
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: بیماری کاوازاکی جدید نیست و ربطی به کرونا ندارد.
مسعود مردانی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا گفت: کاوازاکی یک بیماری است که تقریبا در کودکان زیر۵سال رخ می دهد و یکی از دلایل بیماریهای قلبی بوده و رگ ها و شریان های قلب را درگیر می کند که با کرونا اشتباه گرفته شده است.
وی اظهار داشت: این بیماری از ۵۰ سال گذشته وجود داشته و مردم نگران نباشند؛ کاوازاکی ربطی به کرونا ندارد و فقط علایم آنها مانند تب و گلو درد شبیه هم است، اما اگر در ابتدا و مراحل اولیه تشخیص داده شوند، پزشکان می توانند آن را درمان کنند و کودکان بدون هیچ مشکلی بهبود یابند.
مردانی تصریح کرد: متاسفانه در برخی شبکه های اجتماعی شایعه ای در مورد رابطه کرونا و کاوازاکی شکل گرفته و نگرانی های بسیاری را در مردم ایجاد کرده، از این رو از مردم می خواهیم که به این شایعات توجه نکنند و فقط از منابع رسمی اخبار موثق را دریافت کنند.
وی ادامه داد: بیماری کاوازاکی، علت اصلی بیماری قلبی اکتسابی در ایالات متحده است و عوارض جدی آن میتواند شامل گشاد شدن عروق کرونری شود و درمان استاندارد این بیماری آسپیرین بوده و میتواند جلوی ایجاد اختلالات عروق کرونری را به میزان قابل توجهی بگیرد.
به گزارش علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت نیز پیشتر درباره شایعات مربوط به شیوع نوعی عفونت مشابه کرونا در کودکان با عنوان کرونا کاوازاکی در اروپا و آمریکا طی چند روز اخیر گفت: کرونا و کاوازاکی از هم جدا هستند و هیچ ربطی به هم ندارند.
وی افزود: از آنجا که در بیماری کرونا معمولا لایه پوششی داخلی عروق درگیر میشوند و میتواند علائمی شبیه کاوازاکی نشان دهد، دو بیماری را با هم اشتباه گرفتهاند و کاوازاکی بیش از ۵۰ سال است که شناخته شده و بیشتر افراد زیر پنج سال را درگیر میکند و درگیری ما در کرونا برای زیر پنج سال بسیار نادر است. بنابراین این دو بیماری از هم جدا هستند.