جلسه هیات دولت با بررسی کرونا | اعطای بسته های بهداشتی به خانواده ها

در جلسه یکشنبه دولت با حضور رئیس جمهور وظایف دستگاه‌ ها برای مقابله با کرونا بررسی شد.

به گزارش «دنیای بورس» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رئیس جمهور آقای روحانی رئیس جمهوری که ریاست این جلسه را برعهده داشت، دستورات لازم را به همه دستگاه‌های ذی ربط برای مقابله و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا صادر کرد.

به دستور رئیس جمهور، سازمان برنامه و بودجه مکلف است هرگونه بودجه مورد نیاز برای مقابله همه جانبه با این ویروس را تأمین کند. همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت باید همه تجهیزات و وسایل درمانی و مرتبط را در اسرع وقت تولید و تأمین نماید. وزارت راه و شهرسازی نیز مکلف شد با همکاری و شهرداری تهران همه تدابیر لازم در پایانه‌های کشور، مراکز بین جاده‌ای و نیز وسایل حمل و نقل عمومی و مترو اتخاذ نماید.

 

همگان باید با مجلس آینده همکاری کنند

رئیس جمهور همچنین در ابتدای این جلسه با قدردانی از حضور مردم در انتخابات تاکید کرد این مجلس از روز تشکیل در سال آینده، مجلس همه است و همگان باید با آن همکاری کنند و البته مجلس هم موظف به همکاری با همه نهاد‌های نظام است.

آقای روحانی اظهارداشت: در یکی از سخت‌ترین ایام حیات انقلاب اسلامی و در شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی و سیاسی، ملت ایران برای تکریم نهاد انتخابات و دفاع از «حق انتخابِ» خویش، به پای صندوق‌های رای رفتند و برای سرنوشت خویش تصمیم گرفتند.

رئیس جمهور با بیان اینکه "ما باید نهاد انتخابات در ایران را زنده نگه‌داریم و صرف نظر از نتیجه و گرایش سیاسی منتخبان، از نفسِ حضور مردم تشکر می‌کنیم"، ضمن تبریک به نمایندگان منتخب ملت گفت: همان‌طور که رئیس جمهور نه تنها نماینده ۲۴ میلیون رای دهنده به خویش بلکه نماینده ۴۱ میلیون رای دهنده و همه ملت ایران است. از روز افتتاحیه مجلس یازدهم، مجلس هم نماینده نه فقط ۴۲ درصد رای دهنده، بلکه وکیل همه‌ی ملت ایران است.

آقای روحانی افزود: مردم اکنون انتظار دارند که نمایندگان محترم به عنوان نماینده منافع ملی، مصالح ملی و حقوق همه ملت ایران عمل کنند. طبق قانون اساسی هر نماینده مجلس نه در برابر مردم حوزه انتخابیه خود که در برابر کل ملت ایران مسوول است.

رئیس جمهور تصریح کرد: دولت تدبیر و امید از آغاز، با دفاع از حق مشارکت، در پی گسترش رقابت در انتخابات بود و با وجود سخت‌گیری‌ها، در رایزنی‌ها چه در نهان و چه در آشکار برای رشد مشارکت سیاسی کوشید.

آقای روحانی همچنین با قدردانی از تمامی کسانی که در اجرا و برگزاری این انتخابات تلاش کردند، گفت: از مجریان انتخابات و از همه کسانی که در سراسر کشور در برگزاری این انتخابات تلاش کردند و زحمت کشیدند، باید سپاسگزاری کنم. از نیرو‌های انتظامی که امنیت را برقرار کردند و از اصحاب رسانه که به دقت و حساسیت، فضای انتخابات را منعکس کردند، قدردانی می‌کنم.

وی همچنین به موضوع بیماری کرونا اشاره و ضمن اعلام همدلی و همبستگی با همه مردم عزیز ایران و به خصوص شهروندان شهر‌هایی که چند تن از هم وطنان ما در آنجا جان خود را در اثر این بیماری از دست دادند، به اقدامات گسترده دولت برای مبارزه و ریشه کنی این بیماری پرداخت و خطاب به ملت ایران اظهارداشت: ما اطمینان می‌دهیم که همه توان خود را به کار گیریم تا سلامت مردم تامین شود و از این رو، بلافاصله ستاد پیشگیری و مقابله را تشکیل داده و همه امکانات خود را بسیج کرده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه دستگاه‌های دولتی، نیرو‌های مسلح و نهاد‌های عمومی هر اقدامی را که لازم است برای سلامت عمومی انجام خواهند داد، گفت: هدف ما کنترل بیماری در کوتاه‌ترین زمان با کمترین تلفات ممکن است و مسوولیت و فرماندهی با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و اقدامات خودسرانه افراد یا دستگاه‌ها در این مساله به هیچ وجه تحمل نخواهد شد.

آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کارگروه اقدام مالی (FATF) اشاره کرد و اظهارداشت: در مورد FATF نظر دولت و مجلس مشخص بود و همه اقدامات اجرایی را انجام داد و لوایح چهارگانه از جمله دو لایحه پالرمو و CFT را نیز به تصویب رساند. قصد دولت، اعلام تصمیم جدی نظام در مبارزه با پولشویی و جرائم سازمان یافته و تامین مالی تروریسم بود.

رئیس جمهور تاکید کرد: تلاش ما این بود اجازه ندهیم علی‌رغم اینکه پیشتاز مبارزه با پولشویی و مقابله با تروریسم هستیم توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی به عنوان ناقض این اقدامات معرفی بشویم.

آقای روحانی گفت: در هر حال FATF، عدم تصمیم جمعی خارج از اختیار دولت و مجلس را بهانه قرار داده و مصوبه‌ای خلاف مصالح ملت ایران صادر کرد که همانگونه که انتظار می‌رفت موجب خرسندی آمریکا شد و توجیه‌گر تشدید تحریم‌های ظالمانه و غیرانسانی خواهد بود. اینک وقت آن است که آن‌ها که بهانه به دست آمریکا داده‌اند، پاسخگوی موضع‌گیری غیرکارشناسانه خود باشند.

رئیس جمهور با بیان اینکه بانک مرکزی و دستگاه‌های اقتصادی و تجاری ما برنامه‌ریزی لازم برای تجارت در شرایط تحریمی انجام داده‌اند و تلاش می‌کنند آثار منفی آن بر اقتصاد و مبادلات بین‌المللی ما را به حداقل برسانند، گفت: البته محدودیت تحریم‌های آمریکا خیلی شدیدتر و بیشتر از محدودیت‌های FATF می‌باشد، ولی تلاش دولت برای آن بود که مصوبه FATF، مجوزی به دولت آمریکا برای فشار بیشتر به طرف‌های تجاری ما ندهد.

آقای روحانی تاکید کرد: این حق ملت بزرگ ایران و جمهوری اسلامی نبود و نیست که در حالی که پیشتاز مبارزه با تروریسم و پولشویی است، در لیست اقدام تقابلی یک نهاد بین‌المللی قرار گیرد.

 

معاون اول رئیس جمهور: مقابله با ویروس کرونا نیازمند عزم ملی است

جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا عصر امروز (یکشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

آقای اسحاق جهانگیری با تاکید بر اینکه پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا نیازمند عزم ملی و همکاری همه دستگاه‌ها و آحاد جامعه است، گفت: مردم عزیزمان با رعایت نکات بهداشتی کمک کنند تا از انتشار و تکثیر این ویروس جلوگیری کنیم.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان رئیس ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا از اختیارات کامل برخوردار است، تصریح کرد: همه دستگاه ها، نهاد‌ها و بخش خصوصی مکلف هستند همراهی و همکاری لازم را با این ستاد برای مقابله با ویروس کرونا انجام دهند.

وی با تاکید بر فعالیت کمیته‌های مختلف ذیل ستاد متناسب با وضعیت پیش رو، افزود: استانداری ها، دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های مختلف نیز باید همگی پای کار باشند و پیش از هر گونه تصمیم گیری در خصوص اقدامات خود برای مقابله با ویروس کرونا، باید هماهنگی‌های لازم را با این ستاد انجام دهند.

در این جلسه که وزرای آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، راه و شهرسازی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور و سخنگوی دولت، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و رئیس سازمان پدافند غیرعامل نیز حضور داشتند، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از آخرین تعداد ابتلا به ویروس کرونا در کشور ارائه کرد و گفت: براساس تصمیم گیری‌های انجام شده مواردی که آزمایش آن‌ها مثبت شده در شرایط ایزوله و سایر موارد که مشکوک به ویروس کرونا هستند تحت نظر قرار می‌گیرند.

آقای دکتر نمکی با تاکید بر اینکه سازماندهی مناسبی زیرمجموعه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا صورت گرفته، گزارشی از کمیته‌های ذیل این ستاد و فعالیت آن‌ها ارائه و خواستار هماهنگی و همراهی همه دستگاه ها، استان‌ها و نهاد‌های مختلف برای نتیجه گیری هر چه بهتر در روند مقابله با ویروس کرونا شد.

 

اعطای بسته‌های بهداشتی برای کرونا به خانواده‌ها

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه جلسه برای تصمیم گیری درباره کرونا در جمع خبرنگاران گفت: ستاد کشوری کنترل بیماری کرونا با دستور رئیس جمهور و با حضور تعدادی از وزرا با مسوولیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شده است و در این ستاد تصمیمات مهمی را مرور می‌کنیم.

آقای دکتر سعید نمکی افزود: در این نشست‌ها تصمیمات متعددی را با هماهنگی وزراء مرور و اجرایی می‌کنیم، امروز جلسه سوم بود که خدمت معاون اول رئیس جمهور حضور پیدا کردیم، من در این جلسه گزارشی را از روند بیماری کرونا در کشور، لجستیک مورد نیاز، ضرورت تعطیلی مراکز دانشگاهی و آموزش و پرورش و مسائل دیگر را ارائه دادم.

وی ادامه داد: نقطه نظرات ما به شکل جدی دنبال شد و قرار شد در هیأت دولت پیگیری شود، تاکنون کانون اصلی آلودگی قم است، تمهیداتی را اندیشیده ایم و امکاناتی را برای قمی‌ها فراهم کرده ایم، از مردم قم می‌خواهیم که به جایی نروند و آلودگی را با خود منتقل نکنند، عده‌ای از قرنطینه این شهر گفتند، اما به نظر ما قرنطینه از نظر علمی هم مبنای جدی‌ای ندارد، با هوشمندی مردم و تردد نکردن در جا‌های مختلف بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از دغدغه‌های مردم بحث ماسک است با تلاشی که همکاران ما داشتند بسته‌ای متشکل از ماسک، مواد ضدعفونی کننده و وسایل آموزشی آماده شده و قرار است به خانواده‌های قمی اختصاص داده شود، بحث تخت هم از دیگر مسائلی است که آماده کرده ایم و از نظر تخت‌های بیمارستانی مشکلی نداریم.

آقای دکتر نمکی گفت: بزرگترین مسأله‌ای که باید در نظر بگیریم بحث وحشت زدایی است، مردم نباید دچار نگرانی جدید شوند و اگر حتی تعطیلات مدارس و دانشگاه‌ها به معنی افزایش شیوع کرونا تعبیر شود باعث افزایش وحشت اجتماعی می‌شود و خوشایند نیست، آنفلوآنزای h۱n۱ ویروسی بسیار سخت و مهار نشدنی است که در پاییز ما را گرفتار کرد، اما با همکاری مردم و تلاش همکارانمان مهار شد. با همت همکاران و بسیج ملی که راه افتاده است کرونا نیز مهار می‌شود.

وی ادامه داد: مثل همیشه توصیه مان این است که هر فرد بهداشت شخصی را رعایت کند، با کسی دست ندهد و روبوسی نکند، دست‌ها را زیاد بشوید، به اماکن زیارتی نرود و وسواس‌های لازم را به خرج دهد.

 

ماسک و مواد ضدعفونی کننده در اختیار مردم قرار می گیرد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مجموعه کاملی از ماسک و ماده ضد عفونی کننده و بروشور‌های بهداشتی آموزشی برای پیشگیری را از امروز به درب منزل هموطنان قمی ارسال می‌کنیم .

دکتر سعید نمکی درباره دسترسی مردم به امکانات بهداشتی درمانی در کشور برای مقابله با کرونا افزود: شهر قم به عنوان شهر آلوده به ویروس کروناست، گرچه ما به شیوه قرنطینه اعتقاد نداریم و به درک مردم اعتقاد داریم و قرنطینه باید در سطح مراکز بیمارستانی آلوده به این ویروس و افرادی که جواب تست آن‌ها مثبت است، انجام شود.

دکتر نمکی توصیه کرد: مردم قم به جایی سفر نکنند و با شرایط موجود کسی به شهر قم نرود. دسترسی به حرم را محدود کردیم و با رایزنی‌های انجام شده با مسئولان مربوط در نظر داریم ورود زائران دیگر کشور‌ها بویژه پاکستان را فعلا ممنوع کنیم.

وزیر بهداشت افزود: توصیه می‌کنم فعلا مردم سفر نروند، هر چند اتوبوس‌ها و هواپیما‌ها ضدعفونی می‌شوند. همچنین ورودی‌های کشور زمینی - هوایی و دریایی با خبر شیوع کرونا در چین کنترل می‌شده است و همچنان نیز می‌شود.

وی به کسانی که قصد مسافرت به خارج از کشور دارند نیز توصیه کرد: ۲۴ ساعت قبل از سفر برای خود و خانواده شان گواهی سلامت از مراکز مربوطه دریافت کنند ضمن این که در فرودگاه‌ها نیز این کار انجام می‌شود.

وزیر بهداشت گفت: تخت‌های بیمارستانی آماده به اندازه کافی در سراسر کشور داریم و بسیج ملی اموزش عمومی برای پیشگیری از کرونا را نیز تحت عنوان کرونا را شکست می‌دهیم در سراسر کشور آغاز شده است.

وی درباره کیت‌های تشخیصی نیز افزود: گرچه سازمان بهداشت جهانی و دیگر کشور‌ها به صورت محدود این کیت‌ها را در سطح کشور‌های درگیر به کرونا توزیع می‌کردند که این کیت‌ها نیز به ما با تاخیر تعداد محدودی رسید.

وزیر بهداشت گفت:، اما از ۷ بهمن که خبر ناشی از آلودگی به این ویروس را دریافت کردم با شرکت‌های دانش بنیان و دانشگاه علوم پزشکی تهران و انستیتو پاستور، کیت ساختیم و در این باره مشکلی نداریم ضمن اینکه تعداد آزمایشگاه‌ها هم گسترش پیدا کرده است و از نظر تشخیصی نیز مشکلی نداریم.

نمکی درباره گرانی و نایاب شدن ماسک گفت: متاسفانه عده‌ای سودجو با توجه به گران شدن ماسک در خارج از کشور سعی کردند به صورت قاچاق و غیر رسمی آن را از کشور خارج کنند که با این کار صادرات آن را ممنوع کردم، اما تعدادی سودجو آن را احتکار و گرانفروشی کردند.

وی افزود: از امروز محکم ایستادیم که خرید و فروش ماسک را کلا محدود و ممنوع کنیم و خودمان به اندازه کافی ماسک را از تولیدکنندگان داخلی، پیش خرید کرده ایم.

وزیر بهداشت همچینین درباره اخرین امار مبتلایان به کرونا در کشور گفت: از میان موارد تحت بررسی که ظرف روز گذشته و قبل از ظهر امروز مورد آزمایش قرار گرفتند، ابتلای ۱۵ نفر به «کووید ۱۹» یا ویروس کرونا قطعی اعلام شد.

وی افزود: ۷ نفر از این موارد در قم، ۴ نفر در تهران، ۲ نفر گیلان، یک نفر در استان مرکزی و یک نفر در تنکابن، مبتلا شده اند.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه متاسفانه از این ۱۵ نفر مبتلا در ظرف روز گذشته تاکنون، ۳ نفر جان خود را از دست داده اند، گفت: با احتساب این ۱۵ نفر، درمجموع، در کشور ۴۳ نفر مبتلا به کرونا ویروس جدید شناسایی شده و ۸ نفر نیز طی روز‌های اخیر، جان خود را از دست داده اند.

وزیر بهداشت افزود: قدرت بیماری زایی و مرگ و میر ویروس کرونای جدید که منشا آن کشور چین بود از ویروس انفلوانزای H۱N۱ که در پاییز امسال مهار شد کمتر است.

دکتر نمکی با بیان اینکه متاسفانه عده‌ای در کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی هراس به مردم را به بهانه اطلاع رسانی به آن‌ها تشدید می‌کنند، گفت: باید همه سعی کنیم به مردم ارامش دهیم، چون این ویروس خطرناکتر از ویروس آنفلوانزای فصلی نیست.

وزیر بهداشت افزود:هم اکنون که در اوج همه گیری آنفلوانزای نوع «بی» هستیم تمام همکاران را مقید کردیم کسانی که با علایم انفلوانزا به منظور معاینه مراجعه کردند به چشم کسی نگاه کنند که امکان کرونا هم باشد برای اینکه موردی را از دست ندهیم به همین دلیل تعدادی از بیمارستان‌های خاص ما، برای این بیماران اشغال شده است که درصد بالایی از این‌ها کرونا نیست.

وی افزود: امار نشان می‌دهد که در مجموع نسبت موارد ابتلا - به نسبت موارد آزمایش شده بسیار پایین است.

وی تاکید کرد: بهترین راه مبتلا نشدن به بیماری، پیشگیری است که بار‌ها اعلام شده است به شست و شوی دست مبادرت شود و از دست دادن

و روبوسی بپرهیزید و از بعضی لوازم مشترک حتی خودکار‌هایی که در بانک‌ها قرار دارد استفاده نشود و ضمن اینکه از تردد در اماکن پرتجمع بپرهیزیم.

 

کرونا را مهار می‌کنیم

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه با بسیج ملی ، کرونا را شکست می‌دهیم“، گفت: با همکاری مردم به زودی خبر شکست این ویروس را اعلام خواهیم کرد.

 وی درباره آخرین وضعیت بیماری کرونا در ایران، افزود: ستادی را به عنوان ستاد فنی و اجرایی مقابله با ویروس کرونا با حضور همه مسئولان وزارت بهداشت همچنین نمایندگانی از سازمان نظام پزشکی کشور و دستگاه‌های اجرایی تشکیل داده ایم.

وی ادامه داد: قرار است در این ستاد کار‌های مختلفی از جمله تنظیم و ابلاغ دستور العمل‌ها و آیین نامه‌ها را انجام دهیم همچنین برای تسهیل و ساده سازی دسترسی همکاران مواردی را در نظر گرفته ایم و مشکلات مردم هم بررسی خواهد شد.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: ستاد مقابله با کرونا به دستور رییس جمهور با مسئولیت وزیر بهداشت تشکیل شد، دیروز در شورای امنیت ملی گزارشی را تقدیم کردیم و از برخی از مسائل و محدودیت‌ها در دسترسی به فضا‌های پرجمعیت گفتیم با هم فکری دستگاه‌ها و افراد مختلف از جمله رییس قوه قضائیه و رییس کل ستاد نیرو‌های مسلح تصمیماتی گرفته شد و این تصمیمات لازم الاجراست.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره اخباری که پیرامون کم بودن ماسک و مواد ضدعفونی کننده منتشر شده ادامه داد: مردم از این بابت نگران بودند و از جمله دلایل این اتفاق هجمه مردم برای خرید همچنین بی انصافی برخی از دلالان بود که برای این کار از قبل طراحی کرده بودند.

آقای نمکی گفت: ما از قبل ذخایری داشتیم که با کمک مقامات قضایی و امنیتی وارد بازار کردیم به مردم عزیزمان این نوید را می‌دهم که تا آخر امروز بسته‌ای حاوی ماسک، مواد ضدعفونی کننده، نکات آموزشی و وسایل دیگر به خانواده‌های قمی داده می‌شود، تصمیم داریم این اتفاق در کل کشور بیفتد از امروز می‌خواهیم ماسک رایگان به مردم دهیم، ضدعفونی کردن اتوبوس‌ها و ایستگاه‌های مترو هم در دستور کارمان قرار گرفته است.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: بیمارستان‌هایی را مختص این کار قرار داده ایم و در کل استان‌های کشور آمادگی لازم را داریم به خصوص در نقاطی که گزارش‌هایی درباره ویروس کرونا داشتیم تمهیدات لازم را در نظر گرفته ایم باز هم می‌گویم وحشت بیهوده‌ای که از کرونا بین مردم ایجاد شده ضرر‌های بیشتری دارد این وحشت کاذب است، به عنوان یک کارشناس کهنه کار حوزه بهداشت می‌گویم مرگ و میر ناشی از کرونا کمتر از آنفولانزاست.

وی ادامه داد: در آمریکا ۲۸۰ هزار مورد بستری بیماران آنفولانزای ب داشته اند، آمریکائی‌ها تخمین زده اند که ۱۶ هزار مرگ در اثر این بیماری خواهند داشت، اما ما مرگ و میرمان در آنفولانزای پاییزه بسیار کمتر از حدتصورمان بود و جای نگرانی نیست.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره منشا پیدایش این ویروس در ایران، گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که این ویروس از نظر ژن مانه (ژنوتایپ) دقیقاً شبیه ویروسی است که در ووهان چین بوده، پس از تحقیقات فراوان به این نتیجه رسیدیم که کرونا متاسفانه از ناقلان چینی منتقل شده است، یکی از فوتی‌ها در قم بازرگانی بوده که با پرواز‌های غیر مستقیم از چین به ایران آمده است.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: از ۷ بهمن که متوجه این موضوع شدیم با اصرار بنده و حمایت‌های دولت پرواز‌های مستقیم از چین را قطع کردیم و در ۳۶ نقطه مامور بهداشت گذاشتیم که مسافران را بررسی کنند، این اتفاق در هیچکدام از کشور‌های اطراف از جمله امارات و ترکیه نیفتاده است.

آقای نمکی درباره اظهارنظر‌هایی که برخی درباره شائبه دار بودن آمار‌ها می‌کنند گفت: اطلاعات ما کاملاً شفاف و دقیق است از مردم عزیز می‌خواهم که بجز اطلاعات همکاران ما به هیچ کس دیگر اعتماد نکنند مثلاً می‌گویند فلان بیمارستان پر از بیمار بوده، ممکن است بیماران زیاد باشند، اما همه آن‌ها کرونا ندارند مسئله اصلی ما آنفولانزای ب است.

وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: امکانات آزمایشگاهی ما بسیار کامل است و زمانی که بسیاری از کشور‌ها مشکل کیت داشتند ما در موسسه پاستور روی این مسئله کار می‌کردیم و پیش از اینکه کیت‌های سازمان بهداشت جهانی (WHO) برسند ما به تولید رسیده بودیم اینکه آمار ما بیشتر جلوه می‌کند بخاطر شفافیت ماست، من اخبار را به دقت رصد می‌کنم و این خبر به من رسید که ۹ مسافر کره جنوبی که در اسرائیل بودند و از آنجا برگشتند جواب آزمایش آن‌ها مثبت بوده است در حالیکه رژیم اشغالگر می‌گوید نمونه‌ای از این بیماری نداشتیم و خود را از پیشرفته‌ترین نظام‌های پزشکی می‌دانند.

وی گفت: از مردم عزیزمان خواهش می‌کنم سفر‌های خود را بخصوص به نقاطی که نمونه‌های این ویروس در آن‌ها پیدا شده به تعویق بیاندازند، عده‌ای به ما گفتند قم را قرنطینه کنید، اما ما معتقدیم مردم فهیمی داریم و قمی‌ها به جایی سفر نمی‌کنند و خود را مدیریت می‌کنند.

وی گفت: پیشگیری بهترین راه مقابله است و از مردم می‌خواهم که نکات بهداشتی را رعایت کنند، دست‌های خود را مکررا بشویند، روبوسی و در آغوش گرفتن نداشته باشند و بیشترین مراقبت را از خود داشته باشند.

آقای نمکی افزود: ما بسیجی را تحت عنوان بسیج مقابله با کرونا در سراسر کشور تشکیل دادیم و امیدواریم مردم با ما همکاری کنند و با همراهی آن‌ها به زودی خبر شکست کامل کرونا را اعلام کنیم.

 

ارسال پیامک‌های آموزشی در خصوص پیشگیری از کروناویروس جدید

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نامه‌ای به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درخصوص هماهنگی‌های لازم برای ارسال پیامک‌های آموزشی توسط شرکت‌های اپراتور تلفن همراه به کلیه شماره‌های همراه موجود در کشور، که از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به صورت فایل پیوست تهیه شده، تأکید کرد.

متن نامه آقای دکتر سعید نمکی به آقای مهندس محمد جواد آذری جهرمی به این شرح است:

جناب آقای مهندس آذری جهرمی

وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات

همان گونه که مستحضرید با توجه به اهمیت پیشگیری در ابتلا و شیوع ویروس کرونا، نیاز به اطلاع رسانی جامع و کامل آحاد جامعه در زمینه روش‌های پیشگیری و رعایت بهداشت فردی و عمومی وجود دارد؛ لذا به این منظور و جلوگیری از نشر اخبار کاذب و توصیه‌های غیر علمی لازم است کلیه موارد آموزشی و اطلاع رسانی از طریق وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی با همکاری و هماهنگی سایر وزارتخانه‌ها صورت پذیرد.

در این راستا پیامک‌های آموزشی به صورت فایل پیوست تهیه گردیده که باید در اسرع وقت و به صورت دوره‌ای توسط شرکت‌های اپراتور تلفن همراه به کلیه شماره‌های همراه موجود در کشور ارسال گردد. خواهشمند است دستور فرمایید هماهنگی‌ها و اقدامات لازم در این زمینه هرچه سریعتر صورت پذیرد.

Submitted by admin on