4 برنامه بورس برای جذب نقدینگی| شاپور محمدی: جدی هستیم

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار می گوید: برای جذب نقدینگی سرگردان راهکارهای جدی دارد. مدیران بورسی هم با رصد این روزهای بازار هشدار داده اند سیگنال فروشی در بازار سهام جُرم است.

به گزارش «دنیای بورس»، شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت با اشاره به برنامه‌های سازمان بورس برای جذب نقدینگی‌های سرگردان و خرد به منظور جلوگیری از جذب این نقدینگی‌ها در بازار سوداگری، گفت: بازار سرمایه همواره دغدغه جذب نقدینگی‌های سرگردان را داشته است به همین دلیل "تاسیس نهادهای مالی و تشکیل صندوق‌ها" در این زمینه دنبال شده، در سال آینده نیز جذب نقدینگی از این مسیر تقویت خواهد شد.

محمدی افزود: همچنین "افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی همراه با معافیت‌های مالیاتی" دومین مسیر برای جذب نقدینگی در بورس است که آن را با جدیت دنبال می‌کنیم و در این مسیر پیگیری‌های سازمان بورس، وزارت اقتصاد و شورای هماهنگی اقتصادی قوا به این موضوع کمک کرده است.

وی با بیان اینکه سومین کار برای جذب نقدینگی در بورس، "پذیرش شرکت‌های جدید در بورس و فرابورس" است که مسیر مشخصی دارد و با برنامه دقیق و منظم کار جلو می‌رود، توضیح داد: عموما هر ماه ۲ الی ۳ عرضه اولیه اتفاق میفتد و پذیرش‌ها انجام می‌شود، به نحوی که هم بازار موجود از شادابی لازم برخوردار باشد و هم فرصت های جدید ایجاد شود.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: همچنین یکی دیگر از راهکارها برای جذب نقدینگی در بورس نیز "فروش اوراق" برای شرکت‌های بخش خصوصی در بازار سرمایه است، اگرچه سازمان بورس برای دولت نیز اوراق عرضه می‌کند اما این ظرفیت وجود دارد که برای بخش خصوصی بیشتر اوراق عرضه شود.

 

 

هشار به سواستفاده کنندگان/ توصیه به سرمایه گذاران

در همین روزها نیز مدیران سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید دارند که بازار را به شدت رصد می کنند و به سواستفادهکنندگان از بازار هشدار دادند عواقب بدی در صورت سیگنال فروشی خواهند داشت.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص فعالیت برخی کانال‌های تلگرامی و مشاوره‌های‌ غیرقانونی سرمایه‌گذاری در فضای مجازی به پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا) گفت: این کانال‌ها از فضایی که در بازار سرمایه ایجاد شده است سوء استفاده کرده و عمدتا از راه کانال‌های تلگرامی فعالیت می‌کنند و از این طریق اقداماتی در خصوص معرفی برخی سهم‌ها انجام می‌دهند که پشتوانه علمی، تحلیلی و تخصصی در آنها مشاهده نمی‌شود.

وی اضافه کرد: از آنجایی که هر حرفه‌ای باید توسط خبرگان آن انجام شود، در این زمینه هم باید افراد مشاوره‌دهنده با داشتن مجوزهای لازم فعالیت‌ کنند و این بحث هم از این قاعده کلی مستثنی نیست؛ همانطور که منطقا با ایجاد مشکلی در هر زمینه به متخصص آن مراجعه می‌کنیم در بازار سرمایه هم باید با چنین رویکردی پیش برویم.

 خدابخش تاکید کرد: در خصوص معرفی سهام اگر فردی بخواهد سهمی را معرفی کند یا در این زمینه مشاوره‌ای بدهد باید مجوز مشاور سرمایه‌گذاری را از سازمان بورس و اوراق بهادار داشته باشد تا بتواند اقدام به معرفی سهم کند.

وی ادامه داد: اگر به طور شفاف احراز نشود که چنین اقداماتی توسط چه کسانی انجام می‌شود، شخص یا اشخاصی که سهمی را برای خرید معرفی می‌کنند، جرم انجام داده‌اند (زیرا فعالیت بدون مجوز دارند) و کسانی که از چنین سیگنال‌هایی استفاده می‌کنند، باید آگاه باشند که از نظرات افراد متخصص در این زمینه بهره‌مند نمی‌شوند.

مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار توضیح داد: نکته دیگر در خصوص فعالیت کانال‌هایی غیرمجاز این است که عنوان می‌کنند از زمانی که سهمی در این گروه‌ها پیشنهاد می‌شود با رشد قابل توجهی مواجه می‌شوند، این درحالیست که طی چند ماه اخیر، بازار روندی صعودی پیش گرفته است و اغلب سهم‌ها به طور میانگین رشد خوبی داشته‌اند، بنابراین معرفی یک سهم و رشد آن در چنین شرایطی نمی‌تواند ملاک عمل قرار بگیرد.    

خدابخش توصیه کرد: افرادی که دانش کافی برای سرمایه‌گذاری ندارند بهتر است که به طور غیرمستقیم وارد بازار سرمایه شوند و در صورتیکه تمایل به سرمایه‌گذاری مستقیم در این بازار دارند حتما به افراد متخصصی که مجوزهای لازم در این زمینه اخذ کرده‌اند، مراجعه کنند.

 

      

Submitted by admin on