به گزارش «دنیای بورس» به نقل از دنیای اقتصاد، معاملات مسکن در تهران پس از ۴ ماه افت شدید پی در پی، در اولین ماه پاییز افزایش پیدا کرد. تعداد آپارتمانهای فروختهشده در پایتخت طی مهر، به دلایلی ۱۹ درصد نسبت به شهریور افزایش یافت. وضعیت جدید بازار نشان میدهد بازار معاملات از انجماد کامل خارج شده، اما هنوز نبض معاملات به سطح حداقلی نرسیده است و رکود خرید و فروش کماکان وجود دارد.
ماه گذشته روند دو ماهه کاهش قیمت مسکن متوقف شد و عملا سطح قیمت میانگین تغییر محسوسی به خود ندیدد. مطابق با آمار رسمی، قیمت میانگین هر مترمربع آپارتمان مسکونی در پایتخت در نخستین ماه پاییز با افزایش حدود ۱۰۰ هزار تومانی قیمت از ۱۲ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان به ۱۲ میلیون و ۸۴۸ هزار تومان رسید و به این ترتیب پس از دو ماه کاهش پیاپی، میانگین قیمت مسکن در معاملات مهرماه تهران، افزایش ۹/ ۰ درصدی را تجربه کرد. افزایش جزئی قیمت مسکن در مهر، پس از دو ماه کاهش ماهانه (مجموعا ۶ درصد) و نیز یک دوره کاهش پلکانی تورم نقطهای مسکن رخ داده است.
از اردیبهشت امسال تاکنون روند کاهش تورم نقطه به نقطه قیمت مسکن آغاز شده است؛ طوری که در این ماه قیمت مسکن افزایش ۱۱۲درصدی نسبت به ماه مشابه سال ۹۷ داشته، اما این نرخ در ماههای خرداد، تیر، مرداد و شهریور طی یک روند مستمر و پلکانی بهتدریج کاهش یافت.
میزان تورم نقطهای قیمت مسکن در خرداد ۱۰۷ درصد، در تیر ۹۶ درصد، در مرداد ۷۷ درصد و در شهریور ۵۷درصد بوده است. در ادامه این روند، تازهترین گزارش قیمت مسکن که توسط دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی منتشر شده، حاکی از این است که میزان رشد قیمت مسکن نسبت به مهر ۹۷ نیز قدری کاهش یافته و به ۴۹ درصد رسیده است.
البته این سطح از تورم نقطهای مسکن در ماههای اولیه رکودی شدن بازار، امری عادی است و میزان تورم مسکن بهتدریج طی چند ماه آینده به سطوح بسیار پایینتری خواهد رسید. در این میان ورود بازار مسکن به دوره رکود، این سوال را به وجود آورده که چگونه میتوان از تعمیق رکود جلوگیری و بهتدریج بخش مسکن را از رکود خارج کرد؟ برای پاسخ به این پرسش نظرات زیر را باید بخوانیم:
- پیامدهای سیاست های اقتصاد کلان| پویا جبل عاملی
- کریدورهای خروج اضطراری| مسعود سعادتمند
- طراحی صندوق های سرمایه گذاری غیرتخصصی| محمد سعید حیدری