چکیده: عباس تابش معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با ارسال نامهای به معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد شیر خام بالاتر از قیمت مصوب به فروش میرسد و در این زمینه گران فروشی وجود دارد.
هشدار سازمان حمایت به گرانفروشی شیر خام
تسنیم: متن این نامه به شرح زیر است: گزارشها و اخبار واصله کماکان حاکی از عرضه شیرخام توسط دامداران بالاتر از قیمت مصوب و عدم تمکین دامداران در رعایت قیمت مصوب این کالا است.
با توجه به نظرات آن وزارتخانه و بهرغم اینکه در محاسبات بهای تمام شده شیرخام قیمت هر کیلو گرم سبوس گندم ۱۲۵۰۰ ریال لحاظ شده، مطابق تصمیمات اتخاذ شده در پنجاه و سومین جلسه کارگروه تنظیم بازار ابلاغی ۳۰/ ۶/ ۱۳۹۸ قیمت سبوس گندم از هر کیلو ۱۲۵۰۰ ریال به ۱۰هزار ریال کاهش یافته و سایر نهادههای دامی نیز با قیمت مصوب توسط آن وزارتخانه تامین و عرضه میشود؛ با این اوصاف عملا هرگونه گرانفروشی شیرخام توسط دامداران فاقد توجیه قانونی است.
بنابراین ضرورت دارد مجددا رعایت سقف قیمت مصوب به کلیه واحدهای عمده دامداری صنعتی و سنتی تولیدکننده شیرخام ابلاغ شود. این سازمان بر اساس تکالیف قانونی و در جهت حمایت از حقوق مصرفکننده و بهعنوان وظیفه ذاتی، برخورد با گرانفروشی واحدهای متخلف را در دستور کار قرار خواهد داد.
واکنش وزیر صمت به افزایش قیمت لبنیات
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که موضع این وزارتخانه درباره افزایش قیمت لبنیات چیست، اظهار کرد: ما قیمت یکصد قلم کالای ضروری که گروه لبنیات هم جزو آن است را هر روز رصد میکنیم، البته این افزایش قیمت دلایلی هم دارد مانند افزایش قیمت شیر خام یا اینکه اخیرا کاهش قیمت سبوس هم وجود داشته که دوستان سازمان حمایت هم وارد شدهاند و موضوع را پیگیری میکنند.
به گزارش «ایسنا» رضا رحمانی افزود: قاعدتا بیشتر از آن بررسی که سازمان حمایت انجام میدهد و قیمتی که مشخص میشود، هیچ میزان دیگری برای قیمتگذاری پذیرفته شده نیست و در صورت تخلف با متخلفان برخورد میشود و این موضوعی است که در سال گذشته هم شاهد آن بودیم و جریمه هم پرداخت کردند. البته تمام تلاش مان این است که چنین اتفاقی رخ ندهد و از بروز آن جلوگیری کنیم اما در صورتی که نشود موضوع را به سازمان حمایت اعلام میکنیم و مجازات انجام میشود.
نکته توجهی: بهراستی آیا راهحل تعدیل قیمتها و دوری از التهاب قیمتی با بگیرو ببند حل میشود؟ آیا مبارزه با گرانفروشی اساسا در اقتصاد معنا دارد؟ آنچه اقتصاددانان با عنوان راهحل به دولت پیشنهاد میکند، چیزی خارج از مقوله هشدار و تطمیع است. تاکید بر مکانیزم بازار برای تنظیم قیمتها شاید راه گریزناپذیر حل این مساله باشد. از دید اقتصاددانان آنچه موجب تداوم سیکل معیوب ایجاد مساله گران فروشی در کالاها شده، همان حضور نابهنگام دخالت دولت است. رسیدن به نقطه تعادل قیمتی و تنظیم بازار نه از مسیر ایجاد راهاندازی سازمان عریض و طویل حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، بلکه با فراهمکردن زمینه آزادسازیهای قیمتی و مقرراتزدایی صورت میگیرد.