شانا: محمدعلی دادور در این باره میگوید: پیش از این مقرر شده بود که ماموریت فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج فارس پالایش روزانه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی باشد، اما با تغییرات انجام شده این فاز با هدف بهینهسازی ظرفیت موجود تغییر ماهیت خواهد یافت.
وی با بیان اینکه، تغییر کارکرد فاز چهارم ظرفیت پالایشگاه را کاهش نخواهد داد، گفت: با افزایش ظرفیت پالایشی در هر سه فاز موجود از ۱۲۰ به ۱۸۰ هزار بشکه، میتوان تولید مورد انتظار از فاز چهارم را در سه فاز موجود تقسیم کرده و هزینه سرمایهگذاری مورد نیاز را صرفهجویی کرد.
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس بابیان اینکه در پی تغییرات مذکور خوراک ورودی این پالایشگاه افزایش خواهد یافت، تاکید کرد: با افزایش ظرفیت پالایشی در فازهای موجود و صرف هزینهای حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون یورو، هماکنون توانستهایم مجموع خوراک پالایشگاه را به روزانه ۴۰۰ هزار بشکه برسانیم.
دادور گفت: برای نخستین بار در فروردین امسال، با تغییردادن مشخصات فنی خوراک، تولید محصول نفتای ترش این پالایشگاه حذف و همه نفتای تولیدی پالایشگاه، شیرین شد.
وی با اشاره به افزایش کیفیت محصولهای تولیدی پالایشگاه با تزریق نفتای شیرین تولیدی، گفت: با تغییرات ایجاد شده و تولید حدود روزانه ۲۰ هزار بشکه نفتای شیرین، ظرفیت واحدهای تقطیر و بنزین سازی پالایشگاه نیز ارتقا مییابد و مقدار بنزین تولیدی در پالایشگاه تا یک هفته آینده به روزانه حدود ۴۷ میلیون لیتر و گازوئیل به روزانه ۱۳ میلیون لیتر میرسد.
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس با تاکید اینکه نفتای تولیدی در پالایشگاه همچنین به عنوان خوراک در اختیار پتروشیمیها قرار خواهد گرفت، گفت: در هنگام طراحی ترکیب خوراک ورودی به پالایشگاه ۶۰ درصد نفتا، ۳۵ درصد نفت سفید و نفتگاز و ۵ درصد گاز مایع بود که این ترکیب هم اکنون به ۷۲ درصد نفتا، ۲۵ درصد نفت سفید و نفتگاز و حدود ۲.۵ تا ۳ درصد گاز مایع تغییر یافته است.
پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به عنوان بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی دنیا که میتوان آن را به لحاظ استفاده از توانمندی متخصصان داخلی در اجرا و استفاده از تجهیزات تولید داخل، ایرانیترین پالایشگاه کشور نامید، روزانه ۴۰۰ هزار بشکه میعانات گازی با ارزش میدان مشترک پارس جنوبی و تبدیل آن به فرآوردههای سبک و باکیفیت، کشور را در مسیر خودکفایی در تامین بنزین مورد نیاز قرار داده است.
ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت دریافت روزانه ۳۶۰ هزار بشکه خوراک از میدان مشترک پارسجنوبی در قالب ۳ فاز ۱۲۰ هزار بشکهای از سال ۱۳۸۵، با هدف حفظ و استمرار عملیات برداشت گاز از میدان مشترک پارسجنوبی، کاهش آلایندگیهای محیط زیستی و کمک به خودکفایی کشور در تامین فرآوردههای راهبردی انرژی آغاز شد.
فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بهمن ماه ۹۷ افتتاح شد و با تولید روزانه ۴۵ میلیون لیتر بنزین، سقف تولید بنزین به روزانه ۱۰۵ میلیون لیتر رسید.