دنیای اقتصاد: تصمیم جنجالی دولت ترامپ برای خروج از معاهده برجام را باید یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی در سال جاری میلادی قلمداد کرد. تحریمهایی که براساس زمانبندی اعلام شده، در دو مرحله بازگردانده شدند و مشخصا در مرحله دوم، تحریمهایی پیرامون صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، کشتیرانی، بانک و بیمه و موسسههای مالی و تعدادی از اشخاص حقیقی را شامل میشد.
اما به فاصله چند روز پس از اعلام لیست شرکتها و اشخاص مورد تحریم، اوفک (OFAC) بهعنوان یکی از زیرمجموعههای وزارت خزانهداری آمریکا فهرست جدیدی منتشر کرد که براساس آن چهار بانک جدید در پارهای موارد نظیر اقلام بشر دوستانه، تجهیزات پزشکی و دارو میتوانند تبادلات مالی انجام دهند.
موضوعی که در همان مقطع با واکنش وزیر امور خارجه کشورمان مواجه شد و محمد جواد ظریف این اقدام طرف آمریکایی را فریبکارانه تعبیر کرد. کارشناسان این اقدام را دارای مقاصد سیاسی میدانند که به دلیل ابهامهای بسیار موجود در آن، نمیتواند کانال اقتصادی قابل اعتنایی قلمداد شود.عدم شفافیت درخصوص بانک عامل خارجی، فروشندگان، سقف تراکنشها، نوع دقیق اقلام مورد نظر و بسیاری موارد دیگر از جمله ابهامهای اطلاعیه وزارت خزانهداری آمریکا است.
باشگاه اقتصاددانان در پرونده خود به بررسی این موضوع پرداخته است:
نمایش سیاسی امریکاییها/ احمد عزیزی
معاملات کالاهای چهارگانه/ شکوه حسین آبادی
تقسیمبندی جدیداوفک/ علی پهلوانی