ایبنا: یونس مظلومی در این باره میگوید: برای تسهیل مبادلات با کشور عراق باید هم با شرکت های بیمه، هم بیمه مرکزی و هم کسب و کارهای دیگر ارتباطات را قوی تر کنیم تا اگر دچار خسارت یا مشکلی شدند، امکان پرداخت خسارت وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه بیمه تعاون علاقه مند به همکاری در عراق است، گفت: ما درخواست خود را برای کسب مجوز فعالیت در عراق به بیمه مرکزی داده ایم و بعد از کسب مجوز فعالیت خود را در این کشور افزایش خواهیم داد.
بیمه تعاون در حال حاضر مسافران عراقی را که وارد ایران می شوند تحت پوشش بیمه مسافرتی قرار میدهد اما قصد «وتعاون» افزایش خدمات بیمهای و پوششهای آن در عراق است. مدیرعامل بیمه تعاون پیش از این به عنوان عضو هیات رییسه کمیسیون بانک و بیمه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق انتخاب شده است. وی می گوید بخش بانک و بیمه نیازمند اقدامهایی است که تجارت بین ایران و عراق تسهیل شود.
مدیرعامل بیمه تعاون به پروژههای شرکتی های فنی و مهندسی ایرانی در عراق اشاره کرد و گفت: عراق از نظر بیمهای ضعیف است و بحثهای بیمهای در آن متداول نیست ولی لازم است تا پروژههای شرکتهای فنی و مهندسی ایرانی در این کشور تحت پوششهای بیمهای قرار داشته باشد.
یکی دیگر از موارد مهم بیمهای مربوط حمل و نقل کالاهای صادراتی به عراق است و باید محصولها در زمان حمل و نقل جادهای، ریلی یا هوایی از پوششهای بیمه ای لازم برخوردار باشند. مدیرعامل بیمه تعاون در پاسخ به این سوال که با توجه به تحریمها، حق بیمه و پرداخت خسارت ها به ارزهای بین المللی خواهد بود یا به ریال و دینار؟ گفت: طرف عراقی بیشتر تمایل دارد تا پرداختها به دینار صورت بگیرد و بعضی از فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی نیز حتی از امکان استفاده از کارتهای شتابی و پرداخت به ریال خبر میدهند. این در حالی است که دیروز بانک مرکزی عراق ممنوعیت فروش دلار آمریکا به شهروندان عراقی که قصد سفر به ایران دارند را ابلاغ کرده بود.