دنیای بورس: در دادوستدهای روز شنبه در حالی بیشترین خرید سهامداران عمده در جمعآوری سهام بانکی و پتروپالایشی بود که حقیقیها به خرید سهام سایپا و آپ پرداختند.
الف) گروه محصولهای شیمیایی: رصد جابهجاییهای مزبور نشان از آن دارد که بیشترین فعالیت حقوقیها در نمادهای زیرمجموعه گروه محصولها شیمیایی بود. به این ترتیب خالص تغییر مالکیت حقوقیها در مجموع نمادهای پتروشیمی به 18 میلیارد تومان رسید. در صدر این خریدها، تقاضا برای جمعآوری سهام پتروشیمی پارس قرار داشت که با خالص خرید 8میلیارد تومانی حقوقیها همراه شد.
در همین راستا گسترش نفت و گاز پارسيان نیز طبق روال روزهای گذشته، شاهد جمعآوری سهام از سوی سهامدار عمده بود. بر این اساس سرمایهگذاری غدیر به خریدهای خود در این نماد ادامه داد و امروز نیز 3میلیون سهم دیگر را خریداری کرد. این حقوقی طی 4 روز اخیر بیش از 12میلیون سهم «پارسان» را خریداری کرده و در حال حاضر سهامدار 67.38درصدی این نماد است.
سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشيمی تأمين نیز دیگر نماد این گروه بود که خرید 400هزار سهم را از سوی شركت سرمايهگذاری صباتامين تجربه کرد. این حقوقی طی 3روز گذشته نیز به حمایت از سهام «تاپیکو» پرداخت.
این در حالی است که پتروشیمی آبادان شاهد عرضه 50هزار سهم از سوی شركت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی كشوری به عنوان سهامدار عمده بود. در این راستا روند عرضه سهم در نماد پتروشیمی پردیس به مراتب سنگینتر بود. بر این اساس 10میلیون سهم مزبور از سوی شركت بازرگانی پتروشيمی به فروش رفت.
ب) شرکتهای پالایشی: پالایشیها نیز در این روز شاهد تغییر مالکیت 4/17 میلیارد تومانی به نفع معاملهگران حقوقی بودند.
در این میان پالایش نفت تهران خرید 1.3میلیون سهم را از سوی صندوق سرمايهگذاری گنجينه زرين شهر تجربه کرد. این حقوقی در معاملات روز چهارشنبه نیز بیش از 4میلیون سهم «شتران» را خریداری کرده بود.
پالایش نفت اصفهان نیز در این روز شاهد جابجایی بلوکی سهم میان سهامداران عمده بود. بر این اساس شركت سرمايهگذاری اهداف اقدام به عرضه 96 میلیون سهم معادل 0.5 درصد از سهام «شپنا» کرد. در مقابل این میزان سهم از سوی شركت پالايش نفت جی خریداری شد. همچنین در این روز گروه توسعه مالی مهرآيندگان اقدام به خرید 8میلیون سهم «شپنا» کرد.
در این روز پالایش نفت بندرعباس نیز دیگر نماد این گروه بود که با خرید سهم از سوی دو سهامدار عمده روبرو شد. به این ترتیب صندوق سرمايهگذاری گنجينه زرين شهر 2.6میلیون سهم مزبور را خریداری کرد. 300هزار سهم دیگر نیز از سوی بانک رفاه کارگران جمعآوری شد.
ج) بانکها و موسسههای اعتباری: گروه بانکها و موسسات اعتباری دیگر گروهی بود که با خالص خرید 8/12 میلیارد تومانی توسط معاملهگران عمده بازار همراه شدند. در صدر خرید معاملهگران حقوقی، تمایل به جمعآوری سهام بانک ملت قرار داشت. به این ترتیب خالص خرید این معاملهگران در «وبملت» به حدود 6/39 میلیون سهم به ارزش حدود 10 میلیارد تومان بالغ شد. صندوق سرمايهگذاری بادرآمدثابت كوثريكم در حالی بیش از 13میلیون سهم این بانک را خریداری کرد که 1.5میلیون سهم دیگر را نیز صندوق سرمايهگذاری بازارگردانی ملت به پرتفوی خود افزود.
بانک پارسیان نیز دیگر نماد بانکی بود که شاهد خرید 2حقوقی بود؛ خرید 2 میلیون سهم از سوی گروه مالی بانک پارسيان و 700هزار سهم از سوی شركت سرمايهگذاری تدبير از جمله این خریدها بود. این روند در نماد بانک تجارت با خرید 8.5میلیون سهم توسط صندوق سرمايهگذاری بازارگردانی تجارت ایران دنبال شد.
د) شرکتهای خودرویی: در آن سوی بازار اما نمادهای زیرمجموعه گروه خودرو و ساخت قطعات مورد توجه سهامداران خرد قرار گرفتند و خالص خرید 2/3 میلیارد تومانی را ثبت کردند. در میان شرکتهای بورسی نیز شرکت سایپا مورد توجه معاملهگران خرد بازار قرار گرفت. بهطوری که خالص خرید این گروه از معاملهگران در «خساپا» بالغ بر 6/3 میلیارد تومان بود. نماد معاملاتی شرکت آسان پرداخت پرشين از دیگر نمادهای مورد توجه حقیقیها طی معاملات روز شنبه بود. در این نماد 3/2 میلیون سهم به ارزش 3/3 میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی جابهجا شد.