بازیگران بورس (دوشنبه 14 آبان)

حمایت حقوقی‌های بازار از « سپ » و « فولاد »

معاملات روز دوشنبه پس از اینکه در دو ابتدای هفته در اختیار سهامداران عمده بود، از روز دوشنبه به نفع معامله‌گران حقیقی، تغییر مسیر داد. به این ترتیب در این روز بیش از 8میلیارد تومان نقدینگی به سبد سهام حقیقی‌های بازار منتقل شد.

دنیای بورس: جزییات جابه‌جایی‌های مزبور نشان از آن دارد که بازیگران خرد بیشترین خرید را در دو نماد بانک ملت و سایپا داشتند؛ به‌طوری‌که خالص خرید صورت گرفته در هر کدام از این دو نماد دقیقا معادل 7.6 میلیارد تومان بود. در سمت دیگر حقوقی‌ها خریدهای قابل‌توجهی در نماد پرداخت الكترونيک سامان كيش به ثبت رساندند. این روند با تغییر مالکیت 4.5میلیارد تومانی به نفع سهامداران حقوقی «سپ» دنبال شد. در این راستا سه حقوقی شرکت اقدام به خرید سهام مزبور کردند؛ جمع‌آوری 1.5میلیون سهم از سوی بیمه سامان، 1.2میلیون سهم از سوی بانک سامان و 155هزار سهم از سوی گروه توسعه مالی واقتصادی سامان از جمله این خریدها بود.

همچنین در این روز حقوقی‌ها حمایت‌های خود را در نماد فولاد مبارکه ادامه دادند و خالص خریدی در حدود 4میلیارد تومان را در این نماد ثبت کردند.

الف) بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری: رصد تغییر مالکیت‌های صورت گرفته در نمادهای بانکی نشان از آن دارد که حقوقی‌های این گروه عرضه‌های گسترده‌ای را در این نمادها انجام دادند. به‌طوری‌که بانک تجارت با عرضه 14.5میلیون سهم از سوی شركت خدمات پشتيبانی مهر78 مواجه شد. این حقوقی در سهام بانک صادرات نیز تحرکاتی مشابه انجام داده و بیش از 10میلیون سهم را واگذار کرد. البته 400هزار سهم دیگر «وبصادر» نیز از سوی  صندوق سرمايه گذاری بازارگردانی سپهرصادرات به فروش رسید.

بانک ملت نیز در حالی شاهد تقاضای سنگین از سوی سهامداران خرد بود که حقوقی‌های آن اقدام به عرضه و جوابگویی به درخواست حقیقی‌ها کردند. این روند سبب شد تا «وبملت» بیشترین خالص خرید را از سوی حقیقی‌ها تجربه کند. در این راستا صندوق سرمايه‌گذاری يكم كارگزاری بانک كشاورزی ، 10میلیون سهم «وبملت» را عرضه کرد. همچنین 1.5میلیون سهم دیگر از سوی صندوق سرمايه‌گذاری بازارگردانی ملت فروخته شد. اما در این میان صندوق سرمايه‌گذاری با درآمدثابت كوثريكم به عنوان دیگر حقوقی فعال در «وبملت» ، بیش از 2.3میلیون سهم را خریداری کرد.

بانک خاورمیانه نیز دیگر نماد این گروه بود که از حمایت سهامدار عمده برخوردار شد. بر این اساس حدود 10میلیون سهم مزبور توسط شركت سرمايه‌گذاری سمند جمع‌آوری شد. اما روند عرضه سهامدار عمده در نماد بانک کارآفرین با حجم بسیار بالایی ادامه یافت. به‌طوری‌که 84میلیون سهم این بانک از سوی شركت كشاورزی مدبركشت توس به فروش رفت.

ب) شرکت‌های معدنی: در میان نمادهای معدنی نیز گل‌گهر شاهد عرضه 500هزار سهمی از سوی شركت سرمايه‌گذاری وتوسعه گل گهر بود. اما در مقابل معادن منگنز ایران با تداوم خرید از سوی سهامدار عمده همراه شد. به‌طوری‌که امروز 50هزار سهم «کمنگنز» از سوی شركت گسترش سرمايه‌گذاری ايرانيان خریداری شد.

ج) شرکت‌های پتروشیمی: رصد تغییرمالکیت‌های صورت گرفته در نمادهای پتروشیمی نیز نشان از آن دارد که سرمایه‌گذاری صنايع‌ شيميايی ‌ايران ، خرید 140هزار سهم از سوی گروه سرمايه‌گذاری آتيه دماوند تجربه کرد. سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشيمی تأمين نیز دیگر نماد این گروه بود که با جمع‌آوری 200هزار سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری صباتامين روبرو شد. این حقوقی در معاملات روز یکشنبه نیز 250هزار سهم «تاپیکو» را خریداری کرده بود.

این در حالی است که در این روز گروه پتروشيمی سرمایه‌گذاری ايرانيان با عرضه 3میلیون و 700هزار سهمی توسط شركت مديريت توسعه سرمايه گروه پتروشيمی ايران مواجه شد. در همین راستا گسترش نفت و گاز پارسيان نیز با واگذاری 94میلیون سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری غدير روبرو شد.

 

 

 

Submitted by admin on