گزارش اختصاصی «دنیای بورس» از نوبت دوم مجمع سالیانه سرامیک‌های صنعتی اردکان

سازوکار افزایش سرمایه در « کسرا »

سرامیک‌های صنعتی اردکان با تقسیم سود و تعیین ساروکار افزایش سرمایه، مقرر کرد 3 میلیارد تومان صرف افزایش سرمایه در معدن شود. در این میان برآورد مجموعه همچنین نشان می‌دهد پروژه آلفا آلومینا هم نیاز به نقدینگی دارد.

تاریخ مجمع: پنج‌شنبه 11 مردادماه سال 97

درصد حضار: 37 درصد

اعضای هیات رئیسه:

آقای عبدالجلیل نظارات (رئیس مجمع – رئیس هیات مدیره)

آقای برهانی (ناظر اول- مدیرعامل و نایب رئیس هیات مدیره)

آقای خواجو (ناظر دوم)

آقای کشاورز (دبیر - عضو هیئت مدیره)

- تقسیم سود: 5 تومان از 21.8 تومان سود سال 1396

- سرمایه شرکت از 50.9 میلیارد تومان به 58 میلیارد تومان (معادل 14 درصد) از محل سود انباشته افزایش یافت.

- اعضای هیات مدیره به مدت دو سال به شرح زیر انتخاب شدند

آقای اصغر برهانی

آقای مجید جعفری

آقای امیرحسین نظارات 

شرکت گلوله های سرامیکی دیباسرام نوین کسرا

شرکت مهندسی معدنی زرین‌پودر نوین کسرا

نسبت به ترکیب قبلی آقایان «مجید جعفری» و «امیرحسین نظارات» جایگزین دو نفر حقیقی قبلی شدند.

در پاسخ به درخواست سهامداران حقیقی برای حضور در هیئت مدیره، سهامدار عمده (آقای عبدالجلیل نظارات) موافقت کرد فرد مورد نظر سهامداران حقیقی (آقای اسکندری  که سابقه همکاری با شرکت دارد) را به عنوان نماینده شرکت «زرین‌پودر نوین کسرا» معرفی کند.

شرکت «سرامیک‌های صنعتی اردکان» در سال 1374 تاسیس و در سال 1384 سهام آن در بورس عرضه شد. سهام عمده کسرا در سال 1390 از احیا سپاهان (واحیا) به فرد حقیقی واگذار شد.

گزارش هیات مدیره

1- در سال 1396 میزان تولید به 6300 تن رسید که سال گذشته 6200 تن بود. گلوله 15 تا 75 حدود 71 درصد تولید را شامل شد که در سیمان و کاشی و کلا صنعت ساختمان کاربرد دارند. در 4 سال گذشته تولید کاشی و سرامیک در کشور مرتبا کاهش یافت و به تبع آن فروش گلوله‌های مورد استفاده در صنعت کاشی‌سازی کاهش یافت.

گلوله توزیعی و سیلیسی 22 درصد تولید را شامل شد که در صنعت نفت و پتروشیمی کاربرد دارد.

اکتیو آلومینا هم 4 درصد تولید را تشکیل داد که در تولید کاتالیست مورد استفاده دارد.

لاینر ضدسایش که محصول جدید است و در صنعت فولاد استفاده می‌شود یک درصد تولید را تشکیل داد.

2- هدف‌گذاری هیات مدیره طی چند سال اخیر سوق دادن تولیدات شرکت به سمت صنایع سطح بالا و دارای حاشیه سود بالا بوده است که البته روند زمانبری دارد. در همین راستا با رشد میزان فروش گلوله‌های توزیعی و سیلیسی که از این به بعد رشد بیشتری هم خواهدداشت، سود بیشتری عاید شرکت خواهد شد.

تولید کاتالیست‌های مورد استفاده توسط شرکت‌های پتروشیمی از زمینه‌های کاری دیگر شرکت است که حاشیه سود مناسبی دارد.

3-  فروش شرکت در سال 1396 به حدود 36 میلیارد تومان رسید که نسبت به فروش 31 میلیارد تومانی سال 1395 رشد 12 درصدی داشت. سود خالص شرکت 11.1 میلیارد تومان بود در سال مورد گزارش که نسبت به سود 10.2 میلیارد تومانی سال گذشته 8 درصد افزایش یافت.

4- سرمایه‌گذاری در تولید  محصولات جدید سود شرکت را با وجود رکود در صنعت ساختمان افزایشی کرد. از جمله در شرکت فرعی «مهندسی معدنی زرین‌پودر نوین کسرا» که سود خالص آن در سال 1396 به 3.1 میلیارد تومان رسید که سال قبل 2.5 میلیارد تومان بود. در این شرکت موجودی 25 هزارتنی از ماده خام موجود بود که تقاضا برای آن وجود داشت اما ترجیح دادیم با تبدیل به کنسانتره با سود بالاتر و نقدی بفروشیم. پودر سنگ آهن هماتیت تولیدی زرین پودر برای ملات حفاری نفت مورد استفاده دارد.

5- مدیرعامل نموداری را نمایش داد که میزان سایش گلوله‌های شرکت‌های رقیب را نسبت به محصولات سرامیک‌های صنعتی اردکان (AIC) مقایسه کرده بود که از این جهت گلوله‌های کسرا از همه رقبای خارجی بهتر بودند. البته گفته شد این مقایسه توسط آزمایشگاه خود شرکت صورت گرفته است.

6- چند سالی است در زمینه کاتالیست‌های آلومینای خالص کار می‌کنیم و 8 ماه است که کاتالیست‌های ما در پالایشگاه‌های گاز جنوبی زیر بار رفته و تاییدیه گرفته است. برای گوگردزدایی 2 مناقصه بزرگ را در پارس جنوبی برای واحدهای SRV پالایشگاه‌های پارس جنوبی و نیز در پالایشگاه شهید هاشمی‌نژاد مشهد برنده شده‌ایم که قرارداد خیلی خوبی است.

قرارداد سه‌جانبه‌ای با پژوهشگاه صنعت نفت و پژوهشکده شرکت ملی گاز برای تولید کاتالیست‌های دیگر در دست اجرا داریم.

قرارداد فروش 135 تن از دو نوع کاتالیست جدید را هم به مبلغ حدود 9 میلیارد تومان امضا کرده‌ایم که البته هدف ما بیشتر باز کردن چای پا در صنعت موردنظر است.

7- کارخانه‌ای برای تولید کنسانتره زیر 100 میکرون راه‌اندازی کردیم که محصول آنرا به قیمت 12.5 درصد نرخ شمش فولاد خوزستان می‌فروشیم که ارزش افزوده بالایی دارد. در حال حاضر ماهانه حداکثر 8 تا 10 هزار تن تولید می‌کنیم و قرارداد فروش با چادرملو (کچاد) منعقد شده است. برای صادرات و حمل با کشتی به تولید حداقل 50 هزار تن نیازمندیم. البته این موضوع نیاز به ظرفیت بالای استخراج ماده معدنی و نیز بالا بردن ظرفیت تبدیل ماده خام به کنسانتره دارد که برنامه ما هم سرمایه‌گذاری در توسعه معدن است. یکی از سهامداران ادعا کرد میزان فروش معدن مزبور در سال 1397 بالغ بر 50 میلیارد تومان است (سال گذشته 4 میلیارد تومان بوده است) که یکی از ناظرین گفت توجه داشته باشید که 60 درصد شرکت معدنی مزبور در تملک کسرا است. مدیرعامل گفت اگر در معدن افزایش سرمایه ندهیم یا خط تولید را توسعه ندهیم سود شرکت رشد نخواهد کرد.

8- تحریم‌ها در چند سال گذشته مشکلاتی ایجاد کرد که سبب شد به سمت برندهای باکیفیت اروپایی و نه چینی برویم. مطالعات تولید آلفا آلومینا را از 20 سال پیش شروع کرده بودیم، اما سال قبل مصم به اجرای آن شدیم. فرآیند تولید آلفاآلومینا به کوره دوار بزرگ 100 متری نیاز دارد که درحال حاضر از یک کوره اجاره‌ای در مشهد استفاده می‌کنیم که گرچه نتیجه موفقیت‌آمیز بوده است اما در حال تلاش برای بالا بردن کیفیت آن هستیم. (مدیرعامل گفت این موضوع را به عنوان خبری برای سهامداران مجمع اعلام می‌کنم تا سهامدارانی که سهم را در قیمت بالا خریده‌اند درباره ماندن یا رفتن از سهم تصمیم درست بگیرند.) تولید آلفا آلومینا ما را به تامین‌کننده مواد اولیه برای سایر رقبا تبدیل خواهد کرد و البته در صورت نتیجه صددرصدی اعلام خواهد شد. به عقیده مدیرعامل هر کدام از پروژه‌ها مانند کاتالیست یا معدن کنسانتره یا آلفا آلومینا خودشان یک کسرا هستند. آلفا آلومینا 50 میلیون یورو ارزبری دارد.

9- مدیرعامل گفت برخی از شرکت‌های به ظاهر دانش‌بنیان، خط تولید کپی شده از چین را آورده‌اند اما در کسرا تجهیزات موردنیاز توسط کارشناسان و متخصصان شرکت ساخته می‌شود.

10-  مدیرعامل ضمن اشاره به اینکه باید 9 میلیارد تومان کالا در پارس جنوبی تحویل دهیم و 4 ماه بعد پول آن را دریافت کنیم و در خط کنسانتره ماشین‌آلاتی را نصب کردیم و قرار است پول آن را از فروش کنسانتره بدهیم و تازه به دستگاه‌های دیگری نیاز داریم، بهتر است سود زیادی تقسیم نشود. وی اضافه کرد باید 3 میلیارد تومان صرف افزایش سرمایه در معدن شود و همچنین پروژه آلفا آلومینا هم نیاز به نقدینگی دارد.

گزارش حسابرس: مشروط (با 3 بند شرط)

بند 4 (بند شرط) دارایی‌های ثابت مشهود شرکت اصلی در سال‌های قبل تجدید ارزیابی شده اما برخلاف استانداردهای حسابداری، دارایی‌های ثابت مشهود متعلق به شرکت‌های فرعی براساس بهای تمام شده تاریخی در صورت‌های مالی آمده است.

گفته شد چون قصد وارد کردن شرکت‌های زیرمجموعه به بورس را داریم با توجه به نظرات سازمان بورس، پس از ورود به بورس اقدام به تجدید ارزیابی دارایی‌ها خواهیم کرد.

بند 5 (بند شرط) مطالبات راکد و سنواتی به مبلغ 980 میلیون تومان در حساب‌ها وجود دارد که از بابت آن ذخیره‌ای منظور نشده است.

گفته شد که بخش عمده مربوط به اداره گاز یزد و جایزه‌های صادراتی مرکز توسعه صادرات است که به خاطر کمبود بودجه دولت پرداخت نشده‌است. مابقی مربوط به 20 شرکت است که در حال پیگیری است و 150 میلیون تومان آن در سال 1396 وصول شده است. رئیس جلسه گفت تا پایان آذرماه برای مواردی که قابل وصول نیست ذخیره گرفته شود.

بند 6 (بند شرط) 7 میلیارد تومان مالیات برای سال‌های قبل مطالبه شده که حدود نیمی از آن مورد قبول شرکت است و اعتراض شرکت در جریان رسیدگی است.

مدیرعامل گفت مواردی از مالیات سال‌های 1388 و 1391 در هیات 251 مکرر به نفع شرکت ختم شده است و بقیه را تا حصول نتیجه پیگیر خواهیم بود.

بند 8 (تاکید بر مطلب خاص) مانده تسهیلات صندوق ذخیره ارزی تا پایان شهریور 1397 در صورتی که پرداخت شود به نرخ هر یورو 1687 تومان محاسبه خواهد شد وگرنه باید به نرخ روز پرداخت شود. شرکت از این بابت 150 میلیون تومان به بانک پرداخت کرده است.

گفته شد که باید 1.25 میلیارد تومان پرداخت کنیم تا مشمول این قانون شویم. البته نظر ما 600 میلیون تومان براساس نرخ روز گشایش است که با توجه به تحولات ارزی اخیر بهتر است براساس صرفه و صلاح شرکت تسویه گردد. یکی از سهامداران پرسید قانون رفع موانع تولید چه اثر سود و زیانی بر روی شرکت دارد که مدیر مالی گفت براساس نامه بانک با پرداخت 1.25 میلیارد تومان هیچ اثر سود و زیانی ندارد و اگر احیانا بتوانیم کمتر از این مبلغ بپردازیم به سود شرکت اضافه خواهد شد.

بند 1-10 (بند بازرسی) مانده بدهی سهامدار عمده در پایان سال مورد گزارش حدود 11 میلیارد تومان و عمدتا مربوط به انتقال مطالبات از شرکتهای «گرانیت بهسرام» (کهرام) و کاشی کویر یزد و انتقال بخشی از هزینه‌های مالی می‌باشد. این موضوع با مفاد قانون تجارت مغایرت دارد.

گفته شد این بدهی از سال 1394 و عمدتا مربوط به فروش گلوله‌ها به دو کارخانه کاشی و سرامیک متعلق سهامدار عمده بوده است. 5 میلیارد تومان اصل بدهی و بقیه بهره 30 درصدی است که هنوز در حال محاسبه است. گرچه در عوض سهامدار عمده سهام خود را وثیقه وام دانش‌بنیان شرکت کرده است، اما قول داده‌اند امسال تسویه کنند و اگر امسال یا سال‌های آتی سود تقسیم شود از طریق سود سهام آنها تسویه گردد. با اعتراض برخی از سهامداران به این موضوع، سهامدار عمده گفت تکلیف می‌کنم تا دو ماه آینده موضوع حل شود. یکی از سهامداران پیشنهاد کرد که چرا سهامدار عمده خودش وام نمی‌گیرد تا بدهی‌اش را با شرکت تسویه کند و سود 30 درصدی هم نپردازد. سهامدار عمده گفت پیشنهاد خوبی است و با در نظر گرفتن ملاحظاتی، پایان سال را زمان قطعی برای تسویه این بدهی اعلام کرد.

پرسش و پاسخ

1- یکی از سهامداران گفت موجودی پایان سال کنسانتره طبق صورت‌های مالی 68 هزار تن است. با جمع این مقدار با تولید سال جاری و فرض گرفتن فروش 150 هزار تن در سال 1397 به سود 41 تومانی به ازای هر سهم برای کسرا رسیده ام.

مدیرعامل گفت چون شما کار اجرایی نکرده‌اید روی کاغذ چنین سودی محاسبه می‌کنید! ماهانه 8 هزار تن تولید در 8 ماه باقی مانده از سال می‌توانیم صورت دهیم که با محاسبات شما تضاد دارد. از طرف دیگر در سال گذشته دستگاهی برای افزایش خلوص خاک خریده‌ایم که تحویل آن به سبب تحریم دچار مشکل شد، به عبارتی بخشی از خاک معدنی عیار پایینی دارد و باید در نظر گرفته شود.

2- زمان ورود شرکت معدنی زیرمجموعه به بورس چه موقع است؟

پاسخ: نیمه اول 1398 زمان مناسبی برای ورود معدن به بورس است که در آن زمان پیش‌بینی می‌شود سود انباشته 10 تا 15 میلیارد تومانی در ترازنامه داشته باشد.

3- ارز مورد استفاده شما چه نرخی دارد؟

پاسخ: ارز ما چون صنایع مادر هستیم ارز مرجع است.

«کسرا» به روایت اعداد

سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم 21.8 تومان

سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم 5 تومان

سود انباشته در پایان سال مالی 1396 به ازای هر سهم  39.8 تومان که 5 تومان از آن تقسیم و 14 تومان صرف افزایش سرمایه شد.

حاشیه‌های مجمع

- در ابتدای گزارش هیات مدیره گفته شد ساعت 11 برق این منطقه می‌رود و بهتر است زودتر مجمع را پیش ببریم (که البته برق نرفت).

- اعتراضات زیادی به فروش سهم توسط سهامدار عمده در قیمتهای پایین صورت گرفت که رییس جلسه (سهامدار عمده) گفت پس از این به هیچوجه نخواهم فروخت. یکی از سهامداران هم خطاب به نماینده بورس گفت چرا گذاشتید سهم 8 هزارتومانی 200 تومان بشود؟!

- وقتی مدیرعامل برای دیدار با سهامداران اعلام آمادگی کرد، یکی از سهامداران از اینکه باوجود مراجعه مکرر به شرکت نتوانسته مدیرعامل را ببیند گله کرد و خطاب به مدیرمالی گفت: «آقای موسوی! من 20 بار خدمت شما آمدم تا با مدیرعامل دیدار کنم و موفق نشدم».

- یکی از سهامداران خواستار فروش یا مزایده سهام سهامدار عمده در کسرا به جای بدهی به شرکت شد تا سهامدار عمده حتی یک برگ سهم هم نداشته باشد! چون به خاطر رفتار غیرحرفه‌ای سهامدار عمده، هیچ بازیگری سراغ سهم کسرا نمی‌آید.

- مدیرعامل گفت بعد از واگذاری کسرا توسط احیاسپاهان (واحیا) می‌خواستم از شرکت بروم. الان هم باید به جای تمرکز روی پروژه‌ها، جلوی فروش سهام توسط (کارگزاری) سهم آشنا را بگیرم تا عملکرد ما را در شرکت تحت‌الشعاع قرار ندهد.

- مدیرعامل گفت بورس ما تماما حباب است و اگر می‌خواهید سود آنی ببرید سهمی را بخرید که سهام عمده آن در وثیقه است و اجازه فروش ندارد.

- در هنگام تعیین حق حضور و پاداش، یکی از سهامداران با لهجه غلیظ یزدی گفت کمتر حساب کنید!

- پس از پایان مجمع از سهامداران به صرف نهار پذیرایی شد.

Submitted by admin on