فولاد هرمزگان: احسان رسولی؛ مدیر فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد هرمزگان میگوید: هرچند که تولید این شرکت میتوانست بیشتر هم باشد اما با توجه به تاثیرات کمبود برق، فولاد هرمزگان از تمام ظرفیت تولیدی خود هم استفاده نکرد.
فولاد هرمزگان در شش ماه نخست سال به درخواست مشتریان خود ۴۵ درصد از محصولهایش را جهت مصارف ساختمانی و ۳۸ درصد فولاد کم کربن جهت مصارف کشش عمیق و نورد سرد و ۸ درصد نیز محصولهای ویژه و میکرو آلیاژ تولید و روانه بازار کرد.
مدیر فولادسازی و ریختهگری مداوم فولاد هرمزگان تاکید دارد: نه تنها تولید از رشد نسبتا خوبی نسبت به سال گذشته برخوردار بوده بلکه شاخصهای زمانی و مصارف نیز بهبود یافت و فولادسازی موفق شد به اهداف از پیش تعیین شده خود در سال ۹۷ دست یابد. راندمان کورههای قوس از 93.9 درصد به 94.29 درصد و راندمان ریختهگری نیز از ۹۷ درصد به 97.1 درصد افزایش یافت.
وی از کاهش مصرف نسوز به ازای هر تن مذاب خبر داد و گفت: مصرف نسوز کل از 7.65 کیلوگرم به ازای هر تن مذاب در سال گذشته به 7.58 کیلوگرم رسید و مصرف نسوز کورههای قوس الکتریکی از 3.22 کیلوگرم در سال گذشته به 2.87 کیلوگرم به ازای هر تن مذاب در سال جاری کاهش یافت.
میانگین زمان مستقیم کاری یا Power On از 55.1 دقیقه به 54.2 دقیقه به ازای هر ذوب و زمان آمادهسازی بین هر ذوب نیز از 10.3 به 7.3 کاهش یافت. کاهش این دو پارامتر از عوامل تاثیر گذار در رشد تولید در شش ماه نخست امسال بود.
میزان محصولهای معیوب در بازرسی گرم از 2.61 به 1.67 درصد و میزان ذوبهای خارج از سفارش مشتریان نیز از 0.76 درصد به 0.51 درصد کاهش یافت. با توجه به استراتژی فولاد هرمزگان بر صادرات محور بودن، افزایش کیفیت محصولهای تولیدی تثبیت جایگاه فولاد هرمزگان در بازارهای صادراتی خواهد بود.
همچنین بر مبنای آمار اعلام شده میزان حمل محصول در شش ماه نخست سال به ۷۰۶۲۴۰ تن رسید. ۵۹ درصد به بازارهای صادراتی و ۴۱ درصد به بازارهای داخلی ارسال شد و فولاد هرمزگان بالاترین عرضهکننده اسلب در بورس کالا در شش ماه نخست امسال لقب گرفت. واحد آهکپزی فولاد هرمزگان که وظیفه تامین آهک فولادسازی را بر عهده دارد در چهار ماه پیاپی موفق به کسب رکورد جدید در تولید شد و در شهریور ماه تولید خود را به ۱۰۹۲۵ تن افزایش داد.
با توجه به اهمیت و کمبود آب در کشور گزارش فولاد هرمزگان نشان میدهد مصرف کل آب فولاد هرمزگان (احیا و فولادسازی) به 3.2 مترمکعب به ازای هر تن اسلب رسید.