بازیگران بورس (سه‌شنبه 3 مهر)

حقوقی‌‌های بازار کدام سهام را واگذار کردند؟

جابه‌جایی‌های صورت گرفته در معاملات روز سه‌شنبه درحالی برای شانزدهمین روز متوالی در زمین بازی سهامداران خرد قرار گرفت که در این روز بیش از یک میلیارد و 590 میلیون سهم به ارزش 427 میلیارد تومان از پرتفوی معامله‌گران حقوقی‌ها به سبد سهام معامله‌گران حقیقی افزوده شد.

دنیای بورس: در حالی حقیقی‌ها بیشترین میزان تغییر مالکیت را در نماد ملی مس ایران داشتند که با خالص خرید بیش از 23میلیارد تومانی همراه شد، بانک سینا و سرمایه‌گذاری غدیر نیز شاهد جابجایی بیش از 21میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی بودند.

همچنین در این روز سهامداران بیشترین خرید را در نماد آهنگری تراکتورسازی ایران به ثبت رسانده که در نهایت بیش از 4میلیارد تومانی نقدینگی به پرتفوی سهامداران حقوقی این نماد افزوده شد. پتروشیمی فجر نیز دیگر نماد مورد توجه سهامداران عمده در این بازار بود که خالص خرید بیش از 4میلیارد تومانی را از سوی حقوقی‌ها تجربه کرد.

الف) شرکت‌های پالایشی: بررسی روند تغییر مالکیت‌ها در میان صنایع بورسی نشان از آن دارد که  بیشترین خالص خرید توسط سهامداران خرد در نمادهای زیرمجموعه گروه فرآوده‌های نفتی به ثبت رسید. به این ترتیب خالص خرید حقیقی‌ها در میان پالایشی‌ها به 62 میلیارد و 600 میلیون تومان رسید.

در این میان پالایش نفت بندرعباس شاهد خرید و فروش‌هایی از سوی دو سهامدا عمده بود. بر این اساس در حالی 81میلیون سهم از سوی صندوق سرمايه‌گذاری گنجينه زرين شهر عرضه شد که در مقابل بانک رفاه كارگران در نقش خریدار ظاهر شد و بیش از 20میلیون سهم را جمع‌آوری کرد.

در نماد پالایش نفت تبریز نیز شاهد عرضه حدود 800هزار سهم از سوی صندوق سرمايه‌گذاری گنجينه زرين شهر بودیم.

ب) گروه محصول‌های شیمیایی: گروه محصول‌های شیمیایی نیز از دیگر صنایع مورد توجه بازار بودند که با خالص خرید 48 میلیارد و 100 میلیون تومانی توسط معامله‌گران خرد بازار همراه شدند.

در این میان پتروشیمی مبین با عرضه بیش از 1.2میلیون سهم از سوی سهامدار عمده یعنی شركت توسعه ومديريت سرمايه صبا مواجه شد. این حقوقی به عنوان سهامدار عمده در نماد گسترش نفت و گاز پارسيان، فروش 5میلیون سهم را رقم زد. پتروشیمی پردیس نیز دیگر سهم موجود در پرتفوی این حقوقی بود که با واگذاری حدود 700هزار سهمی روبرو شد.

روندی مشابه در نماد پتروشیمی آبادان با واگذاری بیش از 3.5میلیون سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری نفت وگازوپتروشيمی تامين دنبال شد. این در حالی است که خود نماد «تاپیکو» شاهد خرید و فروش‌هایی از سوی سهامداران عمده بود؛ در حالی بیش از 255میلیون سهم مزبور از سوی سرمايه‌گذاری تامين اجتماعی عرضه شد که در مقابل شركت سرمايه‌گذاری صباتامين حدود 90میلیون سهم را جمع‌آوری کرد.

در نماد پتروشیمی پارس نیز شركت سرمايه‌گذاری غدير اقدام به واگذاری حدود یک میلیون سهم کرد. شركت سرمايه‌گ‌‌ذاری صنعت ومعدن نیز به عنوان سهامدار عمده در سرمایه‌گذاری صنايع ‌شيميايی ايران، اقدام به عرضه حدود 9میلیون سهم کرد.

همچنین در این گروه گلتاش‌ در حالی عرضه 2.5میلیون سهم از سوی شركت مديريت صنعت شوينده توسعه صنايع بهشهر را تجربه کرد که در مقابل 300هزار سهم مزبور از سوی دیگر حقوقی یعنی شركت سرمايه‌گذاری آتيه انديشان مس خریداری شد.

ج) بانک‌ها و موسسه‌های غیر اعتباری: در میان نمادهای بانکی نیز بانک سینا شاهد جابه‌جایی 152 میلیون سهم به ارزش 21 میلیارد و 800 میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بود. در این نماد دو سهامدار عمده یعنی شركت مديريت سرمايه‌گذاری كوثربهمن و صندوق سرمايه‌گذاری بازارگردانی بانک سينا به روند عرضه‌های خود ادامه داده و امروز نیز حجم قابل‌توجهی از سهم را واگذار کردند. بر این اساس حدود 55میلیون سهم «وسینا» از پرتفوی این دو حقوقی خارج شد.

در نماد بانک ملت نیز روندی مشابه با عرضه از سوی سه سهامدار عمده دنبال شد. به‌طوری‌که در این روز 70میلیون سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری صباتامين ، 30میلیون سهم از سوی گروه مالی ملت و 10میلیون سهم نیز توسط صندوق سرمايه‌گذاری بازارگردانی ملت به فروش رفت.

صندوق بازارگردانی پست بانک ايران نیز دیگر سهامدار عمده در گروه بانکی بود که به روند عرضه‌های خود در نماد پست بانک ایران ادامه داد و امروز نیز 32میلیون سهم دیگر را به فروش رساند.

د) شرکت‌های دارویی: در میان نمادهای دارویی نیز داروسازی اکسیر با عرضه 20هزار سهم از سوی شركت داروپخش مواجه شد. داروسازی دکتر عبیدی نیز دیگر نماد این گروه که عرضه 500هزار سهم از سوی گروه مديريت سرمايه ليان را تجربه کرد. این در حالی است که گروه دارویی سبحان شاهد خرید 3هزار سهم توسط شركت سرمايه‌گذاری اعتلاءالبرز بود.

ه) شرکت‌های خودرویی: رصد گروه خودرویی نیز نشان از آن دارد که لیدر گروه یعنی ایران‌خودرو شاهد واگذاری حدود 2میلیون سهم از سوی شركت سرمايه گذاری صباتامين بود. این سهامدار عمده به عنوان حقوقی فعال در نماد سایپا نیز عرضه بیش از 12میلیون سهم را رقم زد.

الکتریک خودرو شرق نیز دیگر نماد این گروه بود که واگذاری بیش از 300هزار سهم از سوی حقوقی خود یعنی گروه صنعتی قطعات اتومبيل ايران را تجربه کرد.

در نماد محورسازان ایران‌خودرو نیز سهامدار عمده یعنی شركت سرمايه‌گذاری سمند اقدام به عرضه حدود 500هزار سهم کرد. این حقوقی در نماد مهرکام پارس نیز فروش 400هزار سهم را رقم زد. در نماد رادیاتور ایران نیز بیمه ما به روند عرضه‌ها ادامه داد و امروز نیز 2میلیون سهم دیگر را از پرتفوی خود خارج کرد.

نماد معاملاتی آهنگری تراکتورسازی ایران نیز شاهد جابه‌جایی 6 میلیون و 600 هزار سهم خود به ارزش 4 میلیارد و 100 میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بود. در این راستا شركت توسعه و تامين شريف به عنوان سهامدار 8.88 درصدی «خاهن» ، خرید 3میلیون سهم را به ثبت رساند.

نگاهی به دیگر جابه‌جایی‌ها

بررسی روند تغییر مالکیت‌های قابل‌توجه در بازار امروز نشان از آن دارد که ملی مس ایران با عرضه بیش از 5میلیون سهم توسط شركت توسعه ومديريت سرمايه صبا مواجه شد.

در نماد ماشین‌سازی اراک نیز شاهد واگذاری 4.1میلیون سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری سايه گسترسرمايه بودیم. در نماد کشتیرانی نیز سهامدار عمده یعنی شركت بازسازی كوثرنبوت به روند عرضه‌های خود در این نماد ادامه داد و امروز نیز 4.4میلیون سهم دیگر را واگذار کرد.

همچنین در این روز سرمایه‌گذاری غدیر نیز با واگذاری قابل‌توجه سهم از سوی دو سهامدار عمده مواجه شد. به‌طوری‌که فروش 50میلیون سهم از سوی گروه توسعه مالی مهرآيندگان و 42میلیون سهم از سوی شركت توسعه ومديريت سرمايه صبااز جمله این عرضه‌ها بود.

این در حالی است که سرمايه‌گذاری صباتامين به عنوان سهامدار عمده در نماد توسعه معادن و فلزات اقدام به جمع‌آوری 5.6میلیون سهم کرد.

 

 

 

 

Submitted by admin on