بازیگران بورس ( شنبه 31 شهریور)

اشتیاق حقوقی‌های بازار به خرید سهم « پارس » و « فولاد »

بازیگران بازار در حالی آخرین روز تابستان را با حجم بالایی از خرید و فروش‌ها سپری کردند که برآیند این جابجایی‌ها نشان از خالص خرید 195میلیارد تومانی معامله‌گران حقیقی دارد.

دنیای بورس: در آخرین روز شهریورماه در حالی سهامداران خرد بیشترین خرید را در نمادهای «پترول» و «وبصادر» داشتند که در مقابل حقوقی‌ها به جمع‌‌آوری سهام پتروشیمی پارس و فولاد مبارکه پرداخته و تغییرمالکیتی در حدود 10میلیارد تومان در هر کدام از دو نماد مزبور و در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی صورت گرفت.

الف) شرکت‌های خودرویی: بررسی روند تغییرمالکیت‌های به ثبت رسیده در میان صنایع بورسی نشان از آن دارد که بازیگران حقیقی خریدهای پرحجمی در گروه خودرویی داشتند. به‌طوری‌که جابجایی بیش از 40میلیارد تومانی نقدینگی به سمت پرتفوی حقیقی‌ها سبب شد تا این صنعت، بیشترین میزان جابجایی را در بازار امروز به خود اختصاص دهد. در این میان بیشترین خرید در نماد سایپا بود که با حجمی در حدود 20میلیارد تومان همراه شد. شركت مركز تحقيقات و نوآوری صنايع خودروسايپا به عنوان سهامدار 1.09درصدی «خساپا» ، اقدام به فروش حدود 70میلیون سهم کرد.

روندی مشابه در دیگر لیدر گروه یعنی ایران‌خودرو با تغییر مالکیت بیش از 11میلیارد تومانی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی «خودرو» صورت گرفت. در این میان شركت سرمايه‌گذاری سمند اقدام به عرضه بیش از 13میلیون سهم «خودرو» کرد.  همچنین در این روز شركت سرمايه‌گذاری سمند به عنوان سهامدار عمده در قطعات‌ اتومبيل‌ ايران‌، واگذاری 2.5میلیون سهم را انجام داد. البته این حقوقی در دیگر سهام نیز واگذاری‌هایی را به ثبت رساند؛ فروش 500هزار سهم ليزينگ‌ خودروغدير ، 300هزار سهم محورسازان ‌ايران‌خودرو ، 2میلیون سهم مهركام‌پارس‌ و حدود 13میلیون سهم ايران خودرو ديزل از جمله واگذاری‌های صورت گرفته از سوی این سهامدار عمده بود.

ب) محصول‌های شیمیایی: گروه شیمیایی نیز با تغییر مالکیتی در حدود 30میلیارد تومان از دیگر صنایع مورد توجه حقیقی‌ها در این بازار بود. در صدر خریدهای صورت گرفته در این گروه، تمایل به جمع‌آوری سهام گروه پتروشيمی سرمایه‌گذاری ايرانيان قرار داشت که با جابجایی 22میلیارد تومانی نقدینکی به پرتفوی حقیقی‌های «پترول» همراه شد. در این میان 70میلیون سهم «پترول» از سوی شركت طراحان فراز سپهر به فروش رفت.

در همین راستا بیش از 1.6میلیون سهم پتروشیمی فناوران توسط شركت سرمايه گذاری خوارزمی به فروش رفت.

این در حالی است که پتروشیمی پارس در کانون توجه سهامداران عمده قرار گرفت و در نهایت خالص خرید حقوقی‌ها در این نماد به حدود 10میلیارد تومان رسید.

پتروشیمی پردیس نیز تغییر مالکیتی در حدود 2میلیارد تومان در مسیر سبد سهام حقیقی به پرتفوی معامله‌گران حقوقی را تجربه کرد. در همین راستا شركت گروه پتروشيمی تابان فردا به عنوان سهامدار عمده در پتروشیمی خارک خرید بیش از 44میلیون سهم را به ثبت رساند.

سرمایه‌گذاری صنايع ‌شيميايی ‌ايران نیز دیگر نماد این گروه بود که با عرضه 10میلیون سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری صنعت ومعدن مواجه شد.

در نماد سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشيمی تأمين نیز شاهد جابجایی بلوکی میان سهامداران عمده بودیم. در این روز در حالی 810میلیون سهم مزبور از سوی شركت سرمايه‌گذاری تامين اجتماعی عرضه شده که این میزان سهم توسط موسسه صندوق بيمه اجتماعی روستائيان وعشاير خریداری شد.

ج) بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری: در میان نمادهای بانکی نیز بیشترین تغییر مالکیت در نماد بانک صادرات بود. به‌طوری‌که بیش از 19میلیارد تومان نقدینگی به پرتفوی سهامداران حقیقی «وبصادر» منتقل شد . در این راستا حدود 15میلیون سهم «وبصادر» از سوی گروه مالی سپهرصادرات خریداری شد. صندوق سرمايه‌گذاری بازارگردانی سپهرصادرات نیز دیگر حقوقی فعال در این نماد بود که عرضه 100هزار سهمی را در  «وبصادر» رقم زد.

بانک پارسیان نیز دیگر نماد بانکی بود که خرید 100هزار سهم از سوی گروه مالی بانک پارسيان را تجربه کرد.

نگاهی به دیگر جابجایی‌ها

در میان دیگر جابجایی‌های قابل‌‌توجه در این بازار عرضه 11میلیون سهم ایران ارقام از سوی شركت سرمايه‌گذاری سايه گسترسرمايه صورت گرفت. همچنین 5میلیون سهم نیز توسط مجتمع اقتصادی كميته امداد امام خمينی به فروش رفت.

روندی مشابه در نماد سرمایه‌گذاری آتیه دماوند با فروش 18میلیون سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری صنعت ومعدن ادامه یافت. در نماد گروه صنعتی بارز نیز شاهد عرضه بیش از 2میلیون سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری گروه توسعه ملی بودیم.

در نماد تجارت الکترونیک پارسیان نیز 4میلیون سهم از سوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی اميد لوتوس پارسيان به فروش رفت. در نماد سرمایه‌گذاری خوارزمی نیز در حالی حدود 17میلیون سهم از سوی گروه مالی بانک مسكن عرضه شد که در مقابل گروه مالی سپهرصادرات 10میلیون سهم را خریداری کرد.

روندی مشابه در نماد ماشین‌سازی اراک با عرضه از سوی دو حقوقی دنبال شد. در این راستا 15میلیون سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری فرهنگيان و بیش از 8میلیون سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری سايه گسترسرمايه به فروش رفت. شركت سرمايه‌گذاری آتيه انديشان مس نیز به عنوان حقوقی فعال در ملی مس ایران، اقدام به عرضه 5میلیون سهم کرد.

روند عرضه‌ها در نماد سرمایه‌گذاری نیرو به مراتب سنگین‌تر بود و با فروش حدود 55میلیون سهم از سوی شركت فراساحل ايران دنبال شد. در این میان شركت صادرات نيروخليج فارس كيش نیز به عنوان دیگر حقوقی «ونیرو» اقدام به عرضه یک میلیون سهم کرد.

 

Submitted by admin on