بازیگران بورس (شنبه 24 شهریور)

تصمیم حقیقی‌های بازار به تداوم خرید

تغییر مالکیت‌های به ثبت رسیده در نخستین روز کاری هفته در حالی برای نهمین روز متوالی در زمین بازی حقیقی‌ها قرار گرفت که در این روز شاهد ثبت خالص خریدی در حدود 200میلیارد تومان در کارنامه سهامداران خرد بازار بودیم.

دنیای بورس: در این میان بیشترین تغییر مالکیت ثبت شده از سوی حقیقی‌ها در نماد پتروشیمی پارس بود که با خالص خرید بیش از 30میلیارد تومانی این گروه از معامله‌گران همراه شد. این در حالی است که سهامداران عمده خریدهای پرحجمی در نماد فولاد مبارکه داشتند. به‌طوری‌که حدود 17میلیارد تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی معامله‌گران حقیقی به حقوقی «فولاد» جابجا شد.

الف) بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری: بررسی خریدهای صورت گرفته در نمادهای بانکی نشان از آن دارد که بیشترین میزان خرید صورت گرفته از سوی سهامداران خرد در نماد بانک تجارت بوده است. به‌طوری‌که 22میلیارد و 600میلیون تومان نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی «وتجارت» صورت گرفت. در این میان با توجه به تقاضای بالای سهامداران خرد،  دو سهامدار عمده به عرضه سهم اقدام کرده و تا حدودی پاسخگوی سهامداران بودند. بر این اساس 141میلیون سهم «وتجارت» توسط شركت سرمايه‌گذارس سامان ايرانيان و 85میلیون و 600هزار سهم دیگر نیز از سوی صندوق سرمايه‌گذاری  بازارگردانی تجارت ايران عرضه شد.

بانک خاورمیانه نیز از دیگر نمادهای بانکی بود که واگذاری 300هزار سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری سمند را تجربه کرد. این در حالی است که بانک ملت و بانک صادرات شاهد جمع‌آوری سهم توسط سهامداران عمده بودند. در این میان 100هزار سهم «وبملت» از سوی صندوق سرمايه‌گذاری بازارگردانی ملت خریداری شد. صندوق سرمايه گذاری بازارگردانی سپهرصادرات نیز دیگر سهامدار عمده بود که در بازار امروز خرید 100هزار سهم «وبصادر» را ثبت کرد.

ب) شرکت‌های خودرویی: در میان نمادهای خودرویی نیز واگذاری‌های قابل‌توجهی از سمت سهامداران عمده صورت گرفت. در این راستا دو لیدر گروه یعنی سایپا و ایران‌خودور شاهد واگذاری سهم از سوی سهامدار حقوقی بودند. در این میان سایپا با فروش 25میلیون و 300هزار سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری و توسعه صنعتي نيوان ابتكار مواجه شد. شركت سرمايه‌گذاری سمند به عنوان سهامدار عمده «خودرو» فروش 5میلیون سهمی را رقم زد. این حقوقی در معاملات روز چهارشنبه نیز 1.6میلیون سهم «خودرو» را از پرتفوی خود خارج کرده بود.

قطعات‌ اتومبيل‌ ايران‌ نیز شاهد تداوم عرضه سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری سمند بود. به‌طوری‌که این حقوقی برای پنجمین روز متوالی اقدام به فروش سهم کرد و امروز نیز 10میلیون سهم دیگر را فروخت.

سرمایه‌گذاری سمند به عنوان سهامدار عمده در محورسازان ‌ايران‌خودرو نیز فروش 400هزار سهمی را رقم زد. این حقوقی در نماد مهركام ‌پارس‌ نیز اقدام به عرضه بیش از 3میلیون سهم کرد. البته طی 4روز گذشته نیز در مجموع حدود 15میلیون سهم «خمهر» را فروخته بود.

البته سرمايه‌گذاری سمند در نماد لیزینگ غدیر نیز فروش 900هزار سهم را رقم زد. اما روند عرضه در نماد لیزینگ رایان سایپا به مراتب سنگین‌تر بود و شركت سرمايه‌گذاری تدبيرگران آتيه ايرانيان به روند عرضه خود در این نماد ادامه داد و امروز نیز بیش از 50میلیون سهم را واگذار کرد. این حقوقی در معاملات روز چهارشنبه نیز حدود 35میلیون سهم «ولساپا» را فروخته بود.

ج) شرکت‌های پتروشیمی: بررسی تغییر مالکیت صورت گرفته در نمادهای پتروشیمی نیز نشان از آن دارد که گروه پتروشيمی سرمایه‌گذاری ايرانيان با عرضه بیش از 11میلیون سهم از سوی شركت مديريت توسعه سرمايه گروه پتروشيمی ايرانی مواجه شد.

نماد پتروشیمی آبادان نیز شاهد عرضه سهم از سوی سه سهامدار عمده بود. به‌طوری‌که یک میلیون سهم از سوی بيمه مركزی ايران ، یک میلیون سهم از سوی شركت سرمايه‌گذاری نفت وگاز و پتروشيمی تامين و حدود 900هزار سهم نیز توسط شركت سهامی بيمه ایران فروخته شد.

در نماد پتروشیمی جم نیز شاهد واگذاری بلوکی سهم میان سهامداران عمده بودیم. در حالی 95میلیون و 500هزار سهم معادل یک درصد از سهام «جم» توسط شركت سرمايه‌گذاری نفت وگازو پتروشيمی تامين عرضه شد که این میزان سهم توسط موسسه صندوق بيمه اجتماعی روستائيان وعشاير خریداری شد. اما روند عرضه‌های صورت گرفته توسط «تاپیکو» در نماد «فارس» با حجم بالاتری ادامه یافت. به‌طوریکه این حقوقی اقدام به فروش 465میلیون سهم مزبور کرد. این سهم که معادل یک درصد از سهام صنایع پتروشیمی خلیج فارس بود، درصد مالکیت «تاپیکو» را در این سهم به 1.56درصد رساند.

سرمایه‌گذاری صنايع ‌شيميايی ‌ايران نیز دیگر نماد این گروه بود که با عرضه بیش از 11میلیون سهم توسط شركت سرمايه‌گذاری صنعت ومعدن مواجه شد. این حقوقی در معاملات 4روز گذشته نیز اقدام به واگذاری سهام مزبور کرده و در مجموع بیش از 7میلیون سهم «شیران» را به فروش رسانده است.

د) شرکت‌های دارویی: در میان نمادهای دارویی نیز بیشتر شاهد عرضه سهم از سوی سهامداران عمده بودیم تا خرید. به‌طوری‌که سبد سهام بیمه ایران اقدام به عرضه 200هزار سهم داروسازی‌ ابوريحان کرد. داروسازی زاگرس فارمد پارس نیز دیگر نماد این گروه بود که با عرضه بیش از 100هزار سهمی از سوی ‌شركت داروپخش به عنوان سهامدار عمده مواجه شد. در این میان خود نماد داروپخش نیز شاهد واگذاری 2.5میلیون سهم توسط شركت سرمايه‌گذاری داروئی تامين بود. کارخانجات داروپخش نیز دیگر نماد این گروه بود که فروش سهم از سوی شركت داروپخش و شركت سرمايه‌گذاری داروئی تامين را تجربه کرد.

این در حالی است که شركت سرمايه‌گذاری اعتلاءالبرز به عنوان سهامدار عمده در نمادهای سبحان دارو و گروه دارويی سبحان به خرید سهم پرداخت.

 

Submitted by admin on