ایسنا: غلامرضا سلیمانی در سمینار توسعه بیمههای زندگی با بیان اینکه صنعت بیمه در ایران مهجور شده است، تاکید کرد: از نظر بیمه زندگی نسبت به کشورهای دیگر وضعیت مطلوبی نداریم.به گفته وی میزان ضریب نفوذ بیمه زندگی نسبت به ضریب نفوذ بیمه در ایران نسبت پایینی است که باید آن را ارتقا داد. در همین حال سلیمانی تاسیس و فعالیت پنج شرکت جدید متقاضی در حوزه بیمه زندگی خبر داد که یکی از آنها عملیات اجرایی خود را آغاز کرده و یک شرکت نیز در مرحله پذیره نویسی است.
با این وجود بیمه زندگی در ایران در قیاس با دیگر کشورها مطلوب نیست؛ برای مثال در کشور هند، ضریب نفوذ بیمه ۳.۶۹ و ضریب نفوذ بیمه زندگی ۲.۷۶ است. همچنین ضریب نفوذ بیمه در ایتالیا، ۸.۳۴ و ضریب نفوذ بیمه زندگی در این کشور ۶.۲ است. در همین حال بر مبنای گزارشهای رسمی ضریب نفوذ بیمه در انگلستان ۹.۵۸ و ضریب نفوذ بیمه زندگی در این کشور ۷.۲۲ است و این در حالی است که ضریب نفوذ بیمه در ایران ۲.۲۳ بوده و ضریب نفوذ بیمه زندگی در کشورمان تنها ۰.۳۱ درصد است.
ایران براساس گزارشهای دولتی از سال ۱۳۹۲ به بعد رشد نسبتا خوبی در بیمههای زندگی داشت. در سال ۱۳۹۰ تنها ۱۰ درصد از نمایندگان به صورت تخصصی در بیمههای زندگی فعالیت میکردند و اما در سال ۱۳۹۶ به ۰.۳۹ درصد رسید. از سوی دیگر در آن زمان تنها سه شرکت بیمهای با سهم بیش از ۲۰ درصد پورتفوی در بیمه زندگی، فعال بودند اما در حال حاضر تعداد این شرکتها به ۱۰ شرکت رسیده و در چهار مورد نیز بیش از ۵۰ درصد از پورتفوی آن شرکت مربوط به بیمه زندگی است.
از سال ۱۲۶۹ بحث بیمه در ایران مطرح شده و از همان زمان نیز بیمه عمر وجود داشت، اما به گفته رییس بیمه مرکزی از بیمه عمر باید به بیمه زندگی رسید. در حال حاضر درصد رشد بیمه زندگی در دنیا بین ۵۵ تا ۶۰ درصد، در منطقه خاورمیانه نیز میانگین بیمه زندگی ۲۵ درصد و در ایران ۱۴.۴ درصد است.