دنیای اقتصاد: غلامرضا سلیمانی امیری در نخستین نشست خود بهعنوان رئیس کل بیمه مرکزی ایران در تشریح برنامههای خود گفت: با همکاری پژوهشکده بیمه در حال طراحی اوراق ریسک بیمه برای عرضه در بازار سرمایه هستیم.سلیمانی امیری توزیع ریسک صنعت بیمه در زمان تحریمها را یکی از مزیتهای این اوراق اعلام کرد و افزود: خریداران این اوراق میتوانند از سود مناسبی برخوردار شوند.
به گفته وی با انتشار اوراق بهادار بیمهای در بورس، بخشی از تحریمها با توزیع ریسک بین مردم و فعالان بازار سرمایه، خنثی خواهد شد.او با بیان اینکه رشد بخش خصوصی اولویت بیمه مرکزی است، یادآورشد: حدود ٩٠ درصد مجامع شرکتهای بیمه برگزار شده، اما مجمع بیمه ایران به دلیل بزرگی این شرکت هنوز برگزار نشده است.
سلیمانی با تاکید بر اینکه در پی اصلاح ساختار مالی بیمه ایران هستیم، از علاقهمندی بیمه مرکزی برای واگذار شدن بخشی از سهام بیمه ایران در صورت اصلاح موارد قانونی خبر داد.
به گفته وی اصلاح ساختار بیمه ایران فقط افزایش سرمایه نیست و راهکارهای مختلفی دارد؛ ما با همکاری وزارت اقتصاد و بیمه ایران بهدنبال راهکارهای خوبی در این زمینه هستیم.
رئیس کل بیمه مرکزی ایران با یادآوری اینکه بیمه مرکزی مالک هیچ شرکت بیمهای نیست که بخواهد سهام آنها را واگذار کند، گفت: شرکت بیمه ایران تنها شرکت بیمه دولتی است و برای خارج شدن از اختیار دولت و پیوستن به جمع شرکتهای بیمه خصوصی، مصوبه میخواهد.
وی افزود: در واقع در پی رشد خصوصیسازی بوده و علاقهمندیم که اگر قانون اجازه داد، بیمه ایران هم بهعنوان یک شرکت خصوصی وارد رقابت با شرکتهای بیمه خصوصی شود؛ اما بیتردید تا زمانی که قانون اجازه ندهد، این شرکت دولتی باقی خواهد ماند.
سهم اندک بیمه از بازار مالی
رئیس کل بیمه مرکزی ایران درباره رقم ٦ هزار میلیارد تومانی ذخایر شرکتهای بیمه گفت: صنعت بیمه رو به رشد است و نسبت به بازار پولی و مالی عقب افتادگی دارد. وی رقم 2.3 درصدی ضریب نفوذ بیمه را بسیار ناچیز عنوان کرد و افزود: بالا بردن این رقم بسیار سخت است. تلاش داریم این رقم را به 3.2 درصد برسانیم.
رئیس شورای عالی بیمه با اشاره به اینکه به دنبال افزایش صد در صدی حق بیمه هستیم، متذکرشد: در شرایط کنونی بالا بردن حق بیمهها صلاح نیست و مردم توان خرید نخواهند داشت، بنابراین بیمه مرکزی به دنبال بزرگ شدن سایز بیمه گری و رشد حجم فروش است.
سلیمانی امیری همچنین از احتمال ادغام برخی از شرکتهای بیمه خبرداد و گفت: برای این کار باید ابتدا بین سهامداران آمادگی وجود داشته باشد و بیمه مرکزی بهعنوان نهاد ناظر نمیتواند دستور دهد که شرکتها با هم ادغام شوند.
پیشتر در «دنیای بورس»خواندید: سرنوشت صنعت تحریم در پساتحریم