بازیگران بورس (سه‌شنبه 16 مرداد)

تغییر بازی معامله‌گران سهام با اهرم نماد « فولاد »

همزمان با کندشدن سرعت رشد شاخص کل بورس در جریان معاملات امروز سه شنبه شاهد افزایش فعالیت معامله گران عمده بودیم. به طوریکه بازیگران حقوقی پس از 8روز متوالی ، توانستند بازی تغییر مالیک را به نفع خود عوض کنند.

دنیای بورس: در دادوستدهای روز سه‌شنبه تغییر مالکیت 131 میلیارد تومانی از سبد سهامداران حقیقی به پرتفوی معامله‌گران حقوقی صورت گرفت. بخش عمده ای از این رقم به جابجایی سهام فولاد مبارکه تعلق داشت؛ به طوریکه خالص خرید حقوقی ها در نماد «فولاد» به بیش از 28میلیارد تومان رسید.

الف) فلزات اساسی: همانطور که عنوان شد بالاترین خالص خرید حقوقی ها در نماد «فولاد» بود. کالسمین نیز از دیگر نمادهای مورد توجه بازیگران عمده بود که با تغییر مالکیت 7.2 میلیارد تومانی نقدینگی به سمت پرتفو حقوقی ها همراه شد. فولاد خوزستان نیز با خالص خریدی در حدود 4میلیارد تومان از دیگر نمادهای مورد توجه معامله گران عمده در بازار امروز بود.

در سمت دیگر خرید سهام فولاد کاوه جنوب کیش در کانون توجع معامله گران خرد بازار قرار گرفت. به طوریکه خالص خرید حقیقی ها در نماد «کاوه» در حدود 5میلیارد و 300 میلیون تومان بود. در نهایت برآیند تغییر مالکیت صورت گرفته در گروه فلزات اساسی به حدود 12 میلیارد تومان و در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی قرار گرفت.

ب) کانه‌های فلزی: اما بیشترین حجم از جابجایی ها در میان صنایع بورسی به تغییر مالکیت صورت گرفته در گروه معدنی قرار داشت. این جابجایی نقدینگی که به سمت پرتفوی سهامداران عمده این صنعت هدایت شد با خالص خریدی بیش از 26 میلیارد تومان همراه بود.

در صدر این خریدها نیز تمایل برای جمع آوری سهام گل گهر قرار داشت. به طوریکه جابجایی در حدود 10 میلیارد تومان نقدینگی را در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی «کگل» شاهد بودیم.

چادرملو و توسعه معدنی و صنعتی صبانور نیز از دیگر نمادهای مورد توجه بازیگران عمده در این بازار بودند؛ به طوریکه خالص خرید حقوقی ها در نماد «کچاد» به بیش از 6میلیارد و 200 میلیون تومان رسید.

این روند در نماد «کنور» با جابجایی 5میلیارد تومانی نقدینگی به سمت پرتفوی سهامداران عمده همراه شد. در این نماد شركت سرمايه گذاری توسعه معادن وفلزات به عنوان سهامدار عمده و مالک 82.26 درصدی اقدام به خرید 7 میلیون سهم کرد.

البته «ومعادن» به عنوان سهامدار عمده در نماد كارخانه‌های توليدی شهيد قندی نیز به خرید سهم پرداخت و 50 هزار سهم را خریداری کرد. به این ترتیب خود نماد «ومعادن» نیز از جمله نمادهای مورد توجه سهامداران عمده قرار گرفت که با خالص خریدی در حدود 3میلیارد تومان به کار خود پایان داد.

پ) فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای: بررسی خرید و فروش صورت گرفته در گروه پالایشی نیز نشان از آن دارد که این صنعت با تغییر مالکیت 24میلیارد تومانی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی از جمله گروه های مورد توجه سهامداران عمده بازار بوده است.

بالاترین حجم خرید در نماد پالایش نفت اصفهان بود که با خالص خرید 11میلیارد تومانی حقوقی ها همراه شد. پالایش نفت بندرعباس نیز با خالص خرید بیش از 7 میلیارد تومانی از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقی ها در این بازار بود.

در این نماد صندوق سرمايه گذاری گنجينه زرين شهر خرید 5میلیون سهم را به ثبت رساند. البته این حقوقی در خرید و فروش اوراق مشارکت نیز فعالیتی در بازار دیروز داشت. به طوریکه خرید 285 برگه اوراق مشاركت شهرداری اصفهان از نوع 3ماهه با نرخ سود 18 درصد را خریداری کرد. در مقابل تعداد 214 برگه از همین  اوراق را البته با تفاوت نرخ سود 21 درصدی به فروش رساند.

البته حقوقی ها به خرید سهام پالایش نفت تهران نیز تمایل داشته و خالص خرید 3.6میلیارد تومانی را در این نماد به ثبت رساندند.

ت) محصول‌های شیمیایی: صنعت شیمایی نیز در بازار امروز با خالص خرید 12میلیارد تومانی بازیگران عمده، از دیگر گروه های مورد توجه در بازار امروز بودند. در صدر این خریدها تمایل به جمع آوری سهام پتروشیمی پارس قرار داشت. به طوریکه تغییر مالکیت بیش از 19 میلیارد تومانی نقدینگی در مسیر پرتفوی سهامداران حقیقی به حقوقی صورت گرفت.

سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و همچنین صنایع پتروشیمی خلیج فارس نیز از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران عمده در این بازار بودند. به طوریکه خالص خرید 10 میلیارد تومانی در نماد «تاپیکو» و 7.5 میلیارد تومانی در «فارس» به ثبت رسید. در نماد «تاپیکو»،  شركت سرمايه گذاری صباتامين به عنوان حقوقی فعال به خرید پرداخت و 350 هزار سهم را خریداری کرد.

از سوی دیگر هر چند خود نماد «فارس» شاهد خرید سهم از سوی حقوقی نبود، اما خود در نقش حقوقی به خرید و حمایت از سهام موجود در پرتفوی خود کرد. به طوریکه «فارس» ، 200 هزار سهم «پارس» را خریداری کرد. جمع آوری یک میلیون سهم پتروشيمی مبين و 2میلیون سهم «پترول» نیز از دیگر خریدهای روز گذشته این حقوقی بود.

در این میان سهامداران خرد بازار نیز بیشترین خرید را در نماد پتروشیمی پردیس داشتند. به طوریکه تغییر مالکیت بیش از 14میلیارد تومانی در مسیر پرتفوی سهامداران حقوقی به حقیقی «شپدیس» صورت گرفت. در این راستا شركت توسعه ومديريت سرمايه صبا اقدام به واگذاری 5میلیون سهم «شپدیس» کرد.

 

 

 

Submitted by admin on