مجمع بانک ایران زمین با اعلام زیان برگزار شد

« وزمین » به دنبال افزایش سرمایه

بانک ایران زمین با هماهنگی فرابورس و بانک مرکزی در حال به جریان انداختن افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی است. در مجمع «وزمین» با اعلام زیان سال 95 تعداد اعضای هیات مدیره هم تغییر کرد.

تاریخ مجمع: پنج‌شنبه 7 تیرماه سال 97

درصد حضار: 61 درصد

اعضای هیات رئیسه:

آقای شایسته (رئیس مجمع اول – رئیس هیات مدیره)

آقای امیر حسنخانی (ناظر اول)

خانم یادگاری (ناظر دوم)

آقای رضی‌زاده (دبیر- معاون مالی بانک ایران زمین)

آقای آقامیری (رئیس مجمع دوم)

آقای پورسعید (مدیرعامل)

- تقسیم سود: صفر ریال شرکت (1.5) تومان زیان در سال 1395 به ازای هر سهم ساخته است.

- مصوب شد تعداد اعضای هیات مدیره از 7 نفر به 5 نفر کاهش یابد.

به گفته رییس هیئت مدیره چابک‌سازی بانک در فعالیت‌ها و تصمیم‌گیری‌ها سبب کاهش اعضای هیات مدیره از 7 نفر به 5 نفر شد.

- اعضای هیات مدیره  بانک به شرح زیر به مدت 2 سال انتخاب شدند.

اقای سعید قربانی

آقای عبدالمجید پورسعید

آقای سیدحسن سلطانی‌فیروز

آقای مجتبی شیروانی هرندی

آقای علیرضا قیطاسی

آقای بهروز زارع

آقایان «علیرضا قیطاسی» و «بهروز زارع» اعضای جدید هستند.

بانک ایران زمین (وزمین) در سال 1389 با پذیره نویسی عمومی تاسیس و یکسال بعد در فرابورس پذیرفته شد.

گزارش هیات مدیره

1- مانده سپرده‌ها به 2/15 هزار میلیارد تومان در پایان سال 1395 رسید که 40 درصد رشد نسبت به سال قبل داشت. در پایان سال 96 سپرده‌ها به 5/17 هزار میلیارد تومان رسید. از جهت تجهیز منابع سپرده، بانک ایران زمین 25/1 درصد از کل سپرده‌های سیستم بانکی را در سال 1395 به خوداختصاص داد که سال قبل (1394) معادل 1.13 درصد بوده که رتبه 11 در سال 1395 و رتبه 12 در سال 1394 را به خود اختصاص داد.

2- مانده تسهیلات در سال 1395 معادل 2.4هزار میلیارد تومان بوده که 13 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و البته نسبت به سپرده‌ها کم است که به خاطر مطالبات از تعاونی اعتباری مولی‌الموحدین است. در زمینه تسهیلات، وزمین رتبه 14 در بین بانک‌های خصوصی را به خود اختصاص داد. مبلغ ضمانت‌نامه‌های صادره و اعتبارات اسنادی داخلی هم نسبت به سال قبل دو برابر شده و با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در آینده بیشتر خواهد شد.

3- سرانه منابع جذب شده بانک حدود 7.1میلیارد تومان به ازای هر نفر در سال 1395 بود. تعداد شعب تهران 19 درصد کل شعب بانک است که در بانک‌های خصوصی حدود 40 درصد است و در نظر داریم تغییراتی در این زمینه انجام دهیم، زیرا 60 درصد سپرده‌های سیستم بانکی در تهران است. تعداد شعب بانک مجموعا 328 تا بوده که در هر شعبه به صورت میانگین 5 نفر مشغول به کار بوده‌اند. تعداد خودپرداز و پایانه‌های فروشگاهی بانک رو به افزایش بوده و برنامه بانک رشد بیشتر در این زمینه است.

4- درآمدهای کارمزدی و غیرمشاع بانک در سال 1395 به 1.22 درصد کل درآمدها رسید که سال قبل (1394) یک درصد بود.

5- توسعه سوپرمارکت‌های مالی و بانکداری دیجیتال و توسعه همکاری با فین‌تک‌ها و استارت‌آپ‌‌ها از برنامه‌های آینده بانک اعلام و گفته شد تا چند سال آینده قرار است کل بانک دیجیتال شود. یک شعبه کاملا دیجیتال در مجتمع تجاری «مگامال» راه‌اندازی شد که تا سال 1400 قصد داریم 40 شعبه دیجیتال راه‌اندازی کنیم.

گزارش حسابرس: عدم اظهارنظر

بند 4 (مبانی عدم اظهارنظر) معادل 29 درصد کل دارایی‌های بانک یعنی 9/4 هزار میلیارد تومان بابت مطالبات از موسسه اعتباری مولی‌الموحدین می‌باشد که طبق توافق باید املاک و سایر دارایی‌های آن موسسه به بانک منتقل گردد.

بند 5 (تحریف) روال انتقال املاک موسسه اعتباری مولی‌الموحدین به بانک نیازمند طی روال اداری می‌باشد.

قائم‌مقام بانک درباره بند 4 و 5 گفت پروسه نقل و انتقال زمانبر است و با در نظر گرفتن صرفه و صلاح بانک درحال انجام است.

بند 6 (تحریف) مغایرت 620 میلیارد تومانی در تاییدیه واصله از تعاونی مولی‌الموحدین اعلام شده است.

مدیرمالی گفت این مغایرت در حال حاضر (درسال 1397) رفع و به مبلغ ناچیزی رسیده است.

بند 7 (تحریف) دودانگ پروژه البرز از شرکت عمران و توسعه شاهد (ثعمرا) خریداری و 6 دانگ تحصیل شده به شرکت دیگری فروخته شده و سود 280 میلیارد تومانی شناسایی شده است اما روال معامله خرید دو دانگ نهایی نشده است.

مدیر مالی گفت قسمتی از بهای خرید دو دانگ پروژه مزبور با واگذاری سهام بوده که روند انتقال بخشی از سهام باقی مانده است. وی گفت که تا هفته آینده این بخش هم قطعی می‌گردد.

بند 8 (تحریف) ملک دانشگاه مشهد که به مبلغ 500 میلیارد تومان به شرکت «کارسان آریا افق» فروخته شد، در پایان سال مالی قطعی نشد.

این ملک 200 میلیارد تومان از تعاونی مولی‌الموحدین در قبال قبول تعهدات آن تعاونی خریداری و با فروش آن به مبلغ 300 میلیارد تومان سود شناسایی شد. معامله در حال حاضر قطعی شده است.

بند 9 (تحریف) با توجه به دستورالعمل‌های بانک مرکزی باید 9/57 میلیارد تومان ذخیره مطالبات مشکوک‌الوصول در حساب‌ها منظور می‌شد.

حسابرس گفت این کار انجام شد.

 بند 10 (تحریف) مالیات سال‌های 1393 و 1394 برای بانک به ترتیب 61 و 110 میلیارد تومان درخواست شده که بانک اعتراض کرده است.

مدیر مالی گفت مالیات 61 میلیارد تومانی با اعتراض بانک به 5 میلیارد تومان کاهش یافت و برای پرونده مالیات سال 1394 هنوز رای صادر نشده است.

بند 11 (تحریف) سرمایه‌گذاری در 27 درصد سهام شرکت وابسته «سرمایه‌گذاری ایران» به روش بهای تمام شده در صورت‌های تلفیقی منعکس شده که باید به روش ارزش ویژه انجام می‌شد.

حسابرس در پاسخ یکی از سهامداران گفت در صورت استفاده از ارزش ویژه اثر مثبت بر روی صورتهای مالی بانک دارد.

بند 12 (تحریف) با توجه به عدم انتقال برخی از دارایی‌های تعاونی مولی‌الموحدین به نام بانک در زمان مقرر، باید 188 میلیارد تومان جریمه به حساب تعاونی گذاشته شود.

مدیر مالی گفت این رقم در سال 1396 به حساب تعاونی مولی‌الموحدین ثبت شد.

بند 16 (سایر محدودیت‌ها) برخی از املاک و دارایی‌های انتقالی از تعاونی اعتباری مولی‌الموحدین به صورت 100 درصد به بانک منتقل نشده است.

قائم‌مقام بانک گفت این کار در راستای پوشش مخاطرات صورت گرفته بدینصورت که تا وقتی کاملا انتقال دارایی‌ها صورت نگیرد آن را منتقل شده فرض نکنیم. در این حالت سود به حساب تعاونی منظور می‌شود. قاعدتا تا پایان آذر 97 که روند انتقال به صورت کامل انجام شود انتقال 100 درصد املاک انجام خواهد شد.

بند 19 (سایر محدودیت‌ها) 143 میلیارد تومان مانده تسهیلات اعطایی به مشتریان انتقالی از تعاونی مولی‌الوحدین به بانک است که مستندات مربوط به وثایق و وصول آنها در اختیار حسابرس قرار داده نشد.

گفته شد که در سال 1396 کل این تسهیلات را برگشت داده و خواستار دریافت دارایی‌های باکیفیت شدیم.

بند 22 (تاکید بر مطلب خاص) نتیجه عملیات بانک در سال 1395 زیان 6 میلیارد تومانی داشته و زیان انباشته بیش از نیمی از سرمایه است.

قائم‌مقام بانک گفت با هماهنگی با فرابورس و بانک مرکزی در حال به جریان انداختن افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی هستیم.

بند 23 (تاکید بر مطلب خاص) 400 میلیارد تومان جرایم بانک مرکزی برای تعاونی مولی‌الوحدین به حساب بانک ایران زمین منتقل شده است که پیگیری و مذاکره جهت بخشودگی این مبلغ به نتیجه نرسیده است.

گفته شد که بانک مرکزی کتبا اعلام کرده که در صورت انتقال کامل دارایی‌های تعاونی مولی‌الوحدین به بانک ایران زمین، این مبلغ را حذف خواهد کرد.

بند 25 (تاکید بر مطلب خاص) بانک سپه 311 میلیارد تومان از سهام متعلق به بانک ایرا‌ن‌زمین را از طریق سپرده‌گذاری بابت یک فقره ضمانت‌نامه در مالکیت خود قرار داده است.

قائم‌مقام شرکت گفت بانک مرکزی و دیوان عدالت اداری در این مورد به نفع ما رای داده‌اند و مبلغ بدهی بانک سپه یک‌چهارم آنچه خواسته می‌باشد. این ضمانتنامه در راستای خط اعتباری بانک مرکزی برای یکی از تعاونی‌های اعتباری ورشکسته شده بوده است.

«وزمین» به روایت اعداد

زیان محقق شده (EPS) به ازای هر سهم (1.5) تومان

سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم صفر تومان

هزینه‌های مالی به ازای هر سهم (15.7) تومان (هزینه مالی برای بانک بهره منابع قرض شده از بانک مرکزی یا بانکهای دیگر است)

زیان انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم (67.2) تومان

قابل ذکر است با توجه به تغییر اقلام صورتهای مالی در مجمع، (براساس دستور بانک مرکزی) ارقام بالا ممکن است دقیق نباشند.

حاشیه های مجمع

- نماینده سرمایه‌گذاری شاهد به همراه دو حقوقی دیگر که 17 درصد سهام را داشتند با تقلیل اعضای هیات مدیره مخالفت کرده و مجمع را خانوادگی خواندند. سپس با مدیرعامل سرمایه‌گذاری ایران(سهامی خاص و سهامدار اصلی ونیرو، پترول) درگیری لفظی پیدا کرد.

- مبلغ حق‌الزحمه حسابرس باوجودی که گفته شد باید توسط مجمع تصویب شود اما رقم اعلام نشد و گفتند در صورتجلسه وارد می‌کنیم!

- در مجمع خبری از سهامداران حقیقی معترض یا پرسشگر نبود.

Submitted by admin on