گروه تولیدی مهرام سود 30 تومانی توزیع کرد

برنامه هشت ضلعی تولید در « غمهرا »

گروه تولیدی مهرام 8 برنامه جدید آتی خود در سال 97 را اعلام کرد. بر مبنای اعلام صاحبان سهام «غمهرا» که در مجمع سالانه 30 تومان سود تقسیم کردند طرح‌های مزبور در راستا بهبود خطوط تولید انجام می‌شود.

تاریخ مجمع: دوشنبه 25 تیرماه سال 97

درصد حضار: 84 درصد

اعضای هیات رئیسه:

آقای صمدیان (رئیس مجمع- رئیس هیات مدیره)

آقای امیرمحمدتقی گنجی (ناظر اول)

آقای ملک‌زاده (ناظر دوم- معاونت کسب و کار شرکت مهرام)

آقای فتح‌الله‌پور (دبیر- مدیرعامل)

- تقسیم سود: 30 تومان از 196.7 تومان سود سال 1396

گروه تولیدی مهرام (غمهرا) در سال 1349 توسط آقای «شاهرخ ظهیری» تاسیس و در سال 1375 وارد بورس اوراق بهادار شد. یکسال بعد شرکت توسط آقای «رسول تقی گنجی» از موسس و بنیانگذار آن آقای ظهیری خریداری شد. فعالیت شرکت تولید انواع محصولات غذایی جانبی مانند انواع سس، رب، مربا، زیتون و نظایر آن است. شرکت با سرمایه 3.5 میلیارد تومانی در بازار بورس حضور دارد.

گزارش هیات مدیره

1- شرکت مهرام در سال 1396 باوجود وضعیت رکود به همراه کاهش قدرت خرید مردم، با عنایت به زیرساخت‌هایی که قبلا ایجاد نمود، شاهد رشد وزنی 9 درصدی در تولیدات و رشد 24 درصدی در فروش ریالی محصولات بود. حمایت‌های سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی مانند سازمان امور مالیاتی، تامین اجتماعی و شهرداری‌ها در صورت ادامه یافتن در سال 1397 می‌تواند رشد شرکت مهرام را بیشتر کند. البته از سوی دیگر زمزمه‌های تحریم که از اواخر سال 1396 شنیده شد می‌تواند وضعیت را کمی بغرنج کند.

2- در سال 1396 تولید 32 هزار تن محصول محقق شد که نسبت به سال قبل 9 درصد رشد داشت. فروش ریالی این مقدار محصول بیش از 210 میلیارد تومان بود که رشد 24 درصدی نسبت به فروش 170 میلیارد تومانی سال 1395 را نشان می‌دهد. سود خالص 6.8 میلیارد تومان شد که 50 درصد بیشتر از سود 4.6 میلیارد تومانی سال 1395 بود. هزینه‌های مالی در سال مورد گزارش با جایگزینی تسهیلات ارزان‌قیمت با تسهیلات گران‌تر 37 درصد کاهش یافت.

3- مدیرعامل ریسک‌های پیش روی شرکت را وضعیت قیمت‌گذاری محصولات، هزینه‌های تولید، مشکلات در تامین منابع مالی ریالی و ارزی، نوسانات قیمت ارز و نوسانات نرخ بهره دانست که شرکت را مستقیما تحت تاثیر قرار می‌دهد و نیز وضعیت نگران‌کننده آب در کشور و تاثیر آن در صنعت کشاورزی که غیرمستقیم تاثیر می‌گذارد.

4- محصولات گروه سس مایونز با فروش 124 میلیارد تومانی دارای سهم تقریبی 25  درصدی از بازار کشور بوده و رهبر بازار است. محصولات گروه کچاپ با فروش 43 میلیارد تومانی دارای سهم تقریبی 20 درصدی از بازار در کنار رقیب اصلی خود در این بازار رتبه اول و بعضا دوم را دارد. گروه محصولات ترشی و خیار شور با فروش 18 میلیارد تومانی دارای سهم 5 درصد از بازار کشور است. گروه عسل با فروش 4.4 میلیارد تومانی دارای سهم 3 درصدی از بازار است. گروه مربا با فروش 3.9 میلیارد تومانی دارای سهم تقریبی 3 درصدی از بازار است. گروه کنسرو با فروش 4.6 میلیارد تومانی دارای سهم کمتر از یک درصد از بازار می‌باشد. 13.4 میلیارد تومان هم به فروش سایر محصولات در سال 1396 اختصاص یافت.

5- سود خالص شرکت از سال 1391 تاکنون روند رو به رشدی داشته است. مقدار تولید هم از سال 1391 همواره روبه رشد بوده است.

6- سود عملیاتی شرکت در سال 1396 کاهش داشت، اما سود خالص نسبت به سال قبل رشد داشت. در نسبت‌های مالی شرکت شاهد رشد نسبت‌ آنی از 0.97 در سال 1395 به 1.5 درصد در سال 1396 بودیم.

7- شرکت اقداماتی را جهت صرفه‌جویی در مصرف انرژی و آب انجام داد، از جمله با اصلاح سیستم خنک‌کننده از هدررفت روزانه 12 هزار لیتر آب جلوگیری کرد.

8- طرح‌های توسعه آتی شرکت مهرام به شرح زیر اعلام شد:

- بهره‌برداری از خطوط جدید نصب شده برای تولید ظروف پت (PET) و تکمیل آن

- اجرای سیستم پیش تصفیه فاضلاب خروجی کارخانه

- اصلاح پست برق کارخانه و خرید ژنراتور برای تامین برق اضطراری کارخانه

- بهره‌برداری از دستگاه پاستوریزاتور جهت خطوط تولید کچاپ که در حال حاضر نصب شده است.

- خرید دستگاه اتمیک جهت تولید رب و تجهیز آزمایشگاه

- جابه‌جایی مخازن شربت گلوکز و روغن

- خرید و نصب کنتور جهت کنترل مصرف روغن و سرکه

- راه‌اندازی خطوط تای سالسا در مهرام 2

گزارش حسابرس: مشروط (با 2 بند شرط)

بند 4 (بند شرط) سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت شرکت شامل حدود یک میلیارد تومان خالص سرمایه‌گذاری در 41 درصد از سهام شرکت ایرانیت (سایرا) در سنوات قبل می‌باشد که به دلیل عدم دسترسی به آخرین صورت‌های مالی آن امکان تلفیق در شرکت اصلی (مهرام) را پیدا نکرده است.

آقای گنجی (ناظر اول) در مورد شرکت ایرانیت گفت تولید در ایرانیت 6 سال قبل متوقف شد اما بدهی‌های بانکی و بیمه و مالیات آن باقی ماند. طوریکه سال گذشته در همین روزها، حساب‌های مهرام را بخاطر بدهی مالیاتی ایرانیت مسدود کردند. با تشکیل هیاتی در مهرام توانستیم با گرفتن بخشودگی‌های قابل توجه تمام بدهی‌ها را پرداخت یا تقسیط کنیم. مشکلات مربوط به پرداخت معوقات سنوات پرسنل و حق بیمه بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور هم در آن زمان وجود داشت که درحال حاضر تا حدودی حل شده است. مجموعه این مشکلات سبب شد صورت‌های مالی ایرانیت در موعد مقرر تهیه نشود.

در حال حاضر با رفع مشکلات ایرانیت آماده اصلاح ساختار مالی و برگزاری مجامع آن هستیم. سال گذشته هم که در مجمع مهرام قول دادیم سهم ایرانیت مهرام را بفروشیم به خاطر در دسترس نبودن صورت‌های مالی نتوانستیم این کار را انجام دهیم. آقای گنجی گفت امسال پیش‌بینی می‌کنم وضعیت ایرانیت مشخص شود. وی اضافه کرد بخشی از دارایی‌های ایرانیت توسط طلبکاران برده شده و بقیه هم یا وثیقه بانک‌ها یا در توقیف است. در مجمع آتی ایرانیت درباره آینده آن تصمیم‌گیری و پس از روشن شدن دارایی‌های دقیق آن اقدام به فروش آن خواهد شد.

کار تجدید ارزیابی دارایی‌های ایرانیت چند سال پیش انجام و مدارک مربوطه به بورس ارسال شد. سازمان بورس با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ایرانیت مخالفت کرد. در مورد تجدید ارزیابی براساس لایحه بودجه سال 1397 هم در مجمع تصمیم‌گیری خواهد شد.

در پاسخ این پرسش که چرا نماینده مهرام در مجمع سال گذشته ایرانیت حضور نیافت، آقای گنجی گفت: «بدون اطلاع قبلی به سهامدار عمده، مجمع را برگزار کرده بودند و قبل از آن صورت‌های مالی را به ما ارائه نداده بودند. برای ما جای شبهه داشت در حالیکه 3 سال به دستگاه‌های کامپیوتری حاوی اسناد مالی دسترسی نداشته‌اند چگونه ظرف 20 روز صورت‌های مالی 3 سال را داده‌اند. بنابراین در مجمع شرکت نکردیم.»

یکی از حاضران پرسید برنامه تولید مجدد در ایرانیت به کجا رسید که ناظر اول گفت تولید را فراموش کنید، قرار بود در وزیرآباد اصفهان تولید صفحات  فلزی سقف را راه‌اندازی کنیم که با مشکلاتی مانند بسته شدن حساب‌ها مواجه شدیم.

فرد دیگری پرسید شنیده‌ایم زمین کارخانه اصفهان تفکیک شده، آیا این موضوع صحت دارد؟ پاسخ داده شد که زمین بادآورده‌ای به نام باغ ابریشم داشتیم که در سال 1385 با توافق با شهرداری تفکیک شد. زمین فعلی کارخانه با زمین باغ ابریشم فرق دارد. دارایی اصلی برای ایرانیت زمین کارخانه است که بانک تجارت داشت آنرا حراج می‌کرد و فعلا متوقف کردیم.

بند 5 (بند شرط) مطالبات 7 میلیارد تومانی راکد و سنواتی بوده و تا تاریخ گزارش حسابرس وصول نشده است.

مدیرعامل گفت برای 7 میلیارد تومان حدود 800 میلیون تومان ذخیره گرفته‌ایم و جدول تجزیه سنی هم قبلا تهیه کرده و نیاز به ذخیره ندیدیم. براساس خواسته نماینده بورس قرار شد مجددا جدول تجزیه سنی تهیه و در صورت لزوم ذخیره مطالبات مشکوک الوصول اعمال گردد.

بند 7 (تاکید بر مطلب خاص) باوجود تایید بانک کارآفرین مبنی بر عدم وجود مانده بدهی جهت شرکت مهرام، اخذ مفاصا حساب قطعی از آن بانک و تسویه بدهی شرکت کیان شیمی به نتیجه نهایی نرسیده است. همچنین شرکت اقدام به ضمانت وام برای شرکت دنکو در بانک صادرات دبی با یک فقره چک 21.6 میلیارد تومانی کرده که اقدامات حقوقی جهت تسویه حساب نهایی و رفع اثر از ضمانت شرکت مهرام به نتیجه نهایی نرسیده است.

بین کیان شیمی و بانک کارآفرین اختلاف نظری وجود دارد که سبب شده با وجودیکه بدهی به بانک کارآفرین پرداخت شده و بانک مانده مطالبات را صفر اعلام کرده، نامه تسویه حساب را نمی‌دهد. درباره چک ضمانت وام شرکت دنکو ما را بری‌الذمه کرده‌اند اما لاشه چک جزو مدارک اداره چهارم ثبت است و به ما نداده‌اند. از طرفی تا وقتی بانک مفاصا حساب ندهد حسابرس قبول نمی‌کند. آقای گنجی می‌گوید بانک‌ها هیچ کدام نامه مفاصا حساب نمی‌دهند و فقط بانک صادرات داد که آن هم وضعیتش در بورس چه شد(؟!)

بند 7 (تاکید بر مطلب خاص) نتيجه اعتراض شرکت به ديوان عدالت اداري بابت مطالبه مبلغ 2.7 ميليارد تومان از سوي سازمان تامين اجتماعي بابت حسابرسي دفاتر شرکت تا پايان سال 1393 مشخص نگرديده است.

گفته شد دیوان عدالت اداری رای داده که 50 درصد بدهی را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت و 50 درصد را فعلا تا زمان صدور حکم نپردازید. اگر رای به نفع مهرام صادر شود 50 درصد داده شده هم پس گرفته می‌شود.

پرسش و پاسخ

1- با توجه به افزایش نرخ ارز آیا برنامه‌ای برای گسترش صادرات دارید؟

پاسخ: ناظر اول گفت مطالعات و اقداماتی برای صادرات به کشورهای خاورمیانه انجام شده است. در قطر با بزرگ‌ترین فروشگاه زنجیره‌ای آن کشور که متعلق به وزارت بازرگانی قطر است قراردادی بستیم که به دلیل مشکلات بانکی نتوانستیم پیش دریافت را وصول کنیم. این قرارداد اگر به سرانجام می‌رسید، می‌توانست مهرام را با قیمت‌های امروز ارز، متحول ‌کند. آقای گنجی درباره صادرات به دیگر کشورها گفت کشور دوست و برادر عراق (!) تعرفه کالاهای ایرانی را بالا برد و تعرفه محصولات عربستان را صفر کرد. روسیه هم جنس می‌گیرد و پولش را نمی‌دهد. از سوی دولت هم تسهیلاتی برای کمک به صادرات ارائه نشد.

 2- مبنای فروش و قیمت‌گذاری شرکت را توضیح دهید؟

پاسخ: مبنای قیمت‌گذاری قیمت بازار و رقبا و کشش بازار است و توسط سندیکا مشخص می‌شود. در برخی از محصولات چند درصدی بالاتر از رقبا و در برخی هم قیمت و در برخی دیگر به نرخ رقابتی می‌فروشیم. البته سازمان حمایت از مصرف‌کننده‌ها و تولیدکننده‌ها هم بر عملکرد سندیکا در برخی از محصولات نظارت دارد.

3- نحوه تعامل با پخش‌کننده انحصاری محصولات شرکت (پرنیان مهیار) به چه شکل است؟ سهامداران عمده پرنیان مهیار چه کسانی هستند؟

پاسخ: شرکت «پرنیان مهیار» در سال 1376 توسط سهامداران مهرام تاسیس شد و وظیفه توزیع مویرگی کالاهای مهرام را بعهده گرفت. بین 15 تا 18 درصد تخفیف برای مغازه‌دارها در نظر می‌گیریم و ممکن است جوایزی هم بر روی برخی از محصولات داده شود. حدود 13 تا 15 درصد هم به پرنیان مهیار تخفیف داده می‌شود. یعنی مجموعا 30 درصد تخفیف درب کارخانه داده می شود. آقای گنجی گفت در عملیات شرکت مزبور زیانده است.

4- چرا هزینه‌های توزیع و فروش شرکت با رشد 2 برابری از 12 میلیارد تومان به 24 میلیارد تومان رسیده است؟

پاسخ: در مقابل افزایش این هزینه‌ها حجم تولید و تناژ فروش بالا رفته است، در حالیکه از سال 1389 افت تولید حجمی داشتیم و در بسیاری از کالاها سهم بازار خود را از دست دادیم. همچنین سال 1396 در رسانه‌های دیداری مثل تلویزیون و سینما حضور پیدا کردیم در حالیکه از سال 1383 در این عرصه غایب بودیم. بخشی از هزینه‌های توزیع و فروش هم صرف دریافت سهم بازار از رقبا شده که اثر خود را در سال‌های آتی نشان می‌دهد، مثلا  100  درصد رشد فروش در سس فرانسوی و هزار جزیره داشتیم که سود نداشته و امیدوار به سود آن در سال‌های آینده هستیم.

5- نحوه تعامل شما با فروشگاه‌های زنجیره‌ای چگونه است؟

پاسخ: فروشگاه‌های زنجیره‌ای که شعار همواره تخفیف دارند حدود 20 درصد تخفیف به مصرف‌کننده می‌دهند. کار اصلی خیلی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای جدید تامین منابع مالی برای فعالیتهای دیگر مانند خرید و فروش ارز یا سکه است. در شهرستان‌ها اوضاع بدتر است، طوریکه چند مغازه خواربار فروشی با هم یک ملک 300 متری گرفته‌ و حجم قابل توجهی از فروش را به سمت خود هدایت می‌کنند، اما عملکرد شفافی ندارند. فروشگاه‌های زنجیره‌ای در خارج از کشور قوانینی مشخص همراه با نظارت دارند و قانون ضد قیمت شکنی (دامپینگ) دارند که در ایران وجود ندارد. همچنین فروشگاه‌های زنجیره‌ای در خارج هاب توزیع کالا دارند تا کالا را از تولیدکننده دریافت و خودشان بین شعبات توزیع کنند تا کار را برای شرکت پخش آسان کنند، اما در ایران چنین مسئولیتی را قبول نمی کنند. در نتیجه گرچه مجبوریم با برخی از این فروشگاه ها که معتبر هستند همکاری کنیم تا در ویترین فروشگاه ها بمانیم، سود چندانی عایدمان نمی‌شود.

«غمهرا» به روایت اعداد

سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم 196.7 تومان     سال گذشته 131.4 تومان

سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم 30 تومان         سال گذشته 70 تومان

هزینه‌های مالی به ازای هر سهم (109.2) تومان            سال گذشته (173.8) تومان

فروش کل شرکت به ازای هر سهم 6000 تومان

سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم 312 تومان که 30 تومان از آن تقسیم شد.

حاشیه‌های مجمع

- یکی از سهامداران گفت چرا سود پیشنهادی در گزارش هیات مدیره 60 تومان است و می‌خواهید 20 تومان تقسیم کند که آقای گنجی به شوخی گفت هیئت مدیره برای بالا بردن پاداششان این پیشنهاد را داده اند!

- ناظر اول (آقای گنجی) گفت فردا مهرام تولید نمی کند چون روغن ندارد (البته فقط یک روز). وی توضیح داد دولت گفته برای روغن ارز 3700 تومانی می‌دهد که نداده است. دارندگان روغن هم الان نمی‌فروشند. در مورد شکر هم همین وضعیت پیش آمده است و از این جهت امسال هیچ چیز روشن نیست.

- ناظر اول گفت یکی از اعضای هیات مدیره مهرام که در شرکت دیگری سمت اجرایی دارد به خاطر اینکه جلوی حواله ارزی را در آن شرکت گرفته‌اند، کارش به بیمارستان کشید.

- یکی از سهامداران از ناظر اول بابت اینکه به سهامداران حاضر در مجمع نمونه هایی از محصولات مهرام داده می‌شود، تشکر کرد که وی گفت از مدیران شرکت تشکر کنید.

Submitted by admin on