ایرنا: آرش محبینژاد؛ دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان در این باره میگوید: تامین دلار ۴۲۰۰ تومانی برای قطعهسازان هنوز در وضعیت سردرگمی است. به گفته وی بخشی از ارز مورد نیاز قطعهسازان باید صرف خرید مواد اولیه و همچنین قطعات یدکی و ماشینآلات شود؛ اما تاکنون ارز وعده دادهشده گروه یک به آنها تخصیص نیافته و همین مساله قطعهسازان را با مشکل مواجه کرد.
همچنین آنچه از ارز گروه ۲ با معرفی به سامانه نیما باید دریافت شود و قطعهسازان زیادی در نوبت و صف طولانی بوده و هنوز نتوانستهاند آن را دریافت کنند؛ زیرا اکنون صادرکنندگانی نداریم که ارز به اندازه کافی به سامانه نیما عرضه کنند.
البته وعده وزیر صنعت، معدن و تجارت درخصوص پرداخت یارانه سود تسهیلات ۳۲۰ هزار میلیارد ریالی بازسازی و نوسازی صنایع از دیگر امیدهای فعالان این صنعت هنوز ترتیب اثر داده نشده است. این میزان اعتبار از سوی بانکها با سود ۱۸ درصد اعطا میشود، اما مقرر شده سود آنها بین ۶ تا ۱۲ درصد باشد و باقیمانده آن تا ۱۸ درصد را دولت پرداخت کند.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازان با یادآوری تهدید تحریمهای جدید و آینده صنعت قطعهسازی کشور تاکید دارد: این موضوع در ۲ بخش پیگیری میشود؛ نخست آنکه ۲ میلیارد دلار صرف خرید و ذخیرهسازی مواد اولیه حیاتی یا قطعات نیم ساختهای شود که امکان ساخت آنها در داخل وجود ندارد. همچنین بخشی از آن صرف واردات ماشینآلات و ابزار خاص میشود.
مهلت انجام این مهم تا ۱۵ مردادماه امسال است و امید میرود این ارز خارج از نوبت به قطعهسازان تخصیص داده شود. بخش دوم، از زمان اجرایی شدن تحریمها آغاز میشود که دیگر امکان تامین مواد اولیه و سایر ملزومات وجود ندارد.
از دید قطعهسازان در آن زمان باید برای درونزایی این صنعت و افزایش عمق داخلیسازی قطعات در کنار یافتن مواد اولیه جایگزین، فرصت کافی پیدا کرده باشیم. به گفته آنان پس از آغاز تحریمها، باید تمرکز خود بر برنامهریزی و مدیریت را افزایش دهیم. آنان مدعیاند شیوه کنونی در پیش گرفتهشده از سوی دولت، مجلس و وزارت صنعت، معدن و تجارت، جوابگوی نیازهای صنعت قطعهسازی نیست، مسالهای که نگرانیها را در این حوزه افزایش داده است.