تاریخ مجمع: یکشنبه 10 تیرماه سال 97
درصد حضار: 53 درصد
اعضای هیات رئیسه: آقای محمد صنعتی (رییس مجمع – رییس هیئت مدیره)
آقای موسوی (ناظر اول – نایب رییس هیئت مدیره)
آقای امین صنعتی (ناظر دوم - عضو هیئت مدیره)
آقای سعید صنعتی (دبیر – مدیرعامل)
- تقسیم سود 5 تومان از 18.4 تومان سود سال شرکت اخیرا افزایش سرمایه از 50 میلیارد تومان به 85 میلیارد تومان را به ثبت رساند و تقسیم سود بر اساس سرمایه جدید 850 میلیون سهمی صورت گرفت.
«کارخانجات تولیدی شیشه دارویی رازی» (کرازی) در سال 1363 تاسیس و در سال 1383 وارد بورس اوراق بهادار شد. فعالیت شرکت در زمینه تولید شیشه های دارو، بطری و جار، تولید قالب شیشه و فرآوری و پالایش شیشه خرده بوده و تحت کنترل بخش خصوصی اداره می گردد. از سال گذشته سهام عمده شرکت «شیشه بسته بندی تاکستان» خریداری و سپس فرآیند ادغام آن در شرکت اصلی (کرازی) شروع شده است.
گزارش هیات مدیره
در ابتدا آقای رضانژاد مدیرعامل شرکت فرعی «شیشه بستهبندی تاکستان» گزارشی از عملکرد فنی شرکت در سال 1396 ارائه داد:
1- شرکت در سال 1396 بخاطر شرایط نابسامان صنعت دارو از ابتدای سال تصمیم گرفت به سمت تولید بطری های غیردارویی و سنگین تر برود که در طی سال تجهیزات لازم خریداری و نصب و در سه ماهه پایان سال تولید انجام شد.
2- پروژه مدرن و اتوماتیک واحد شیشه شویی که در خاورمیانه منحصر بفرد است در مهر 1396 در شرکت فرعی «شیشه بسته بندی تاکستان» به بهره برداری رسید.
3- برای جبران کاهش فروش در بازار داخلی شیشه های دارویی شرکت در زمینه صادرات اقداماتی انجام داد. به عنوان مثال تولید شیشه 300 سیسی با وزن 155 گرم برای پاسخ به نیاز مشتری صورت گرفت.
4- سال گذشته با اخذ معافیتهای گمرکی 5/3 میلیارد تومانی صرفهجویی کردیم و یوروی مورد استفاده برای خرید تجهیزات حدود 4 هزار تومان تمام شد.
5- سال 1397 به خاطر مشکلات ارزی ممکن است سال سختی باشد اما با توجه به تثبیت مشتریان و ورود دلار و یوروی صادراتی پیش بینی می کنیم که مشکل حادی برای ما وجود نداشته باشد.
6- در سال 1397 قصد داریم کارخانه شیشه بسته بندی تاکستان را تعمیرات اساسی کنیم. تمام تجهیزات لازم برای تعمیرات اساسی تاکستان خریداری شده است.
بخش دیگری از گزارش توسط مدیر مالی گروه به شرح زیر ارائه شد:
7- در سال 1396 تولید کل 19.8 هزار تن بود که 13.8 هزارتن بطری دارویی و 6 هزار تن بطری غیردارویی را شامل شد. به خاطر حفظ سودآوری به سمت تولید بیشتر شیشههای غیردارویی رفتیم و در مجموع 12 درصد کاهش در تولید نسبت به سال قبل داشتیم.
8- از کل فروش وزنی 20 درصد که اکثر دارویی بود، صادر شد که این نسبت در سال قبل 10 درصد بود. از نظر ریالی هم 13 درصد فروش سال 1396 صادراتی بود که سال گذشته این نسبت 7 درصد بود.
9- سود خالص شرکت از 7/26 میلیارد تومان در سال 1395 به 6/15 میلیارد تومان رسید که 42 درصد کاهش نشان میدهد و به خاطر شوک وارد شده به صنعت دارو بود.
10- در سال 1397 پیشبینی 30 هزار تن فروش معادل 8/67 میلیارد تومان داریم که با توجه به تغییر به سمت شیشههای غیردارویی، نسبت به عملکرد سال 1396 حدود 36 درصد رشد خواهد داشت. سود ناخالص 4/18 میلیارد تومانی که 5 درصد نسبت به سال قبل افزایش خواهد یافت. علت این عدم تناسب در افزایش فروش و سود، حاشیه سود پایینتر شیشههای غیردارویی است. در واقع به خاطر وضعیت صنعت دارو برای پوشش هزینههای ثابت اقدام به انتقال تولید به شیشههای غیردارویی می کنیم.
11- افزایش زیان تسعیر ارز ناشی از تسعیر تسهیلات ارزی، بخش عمدهای از کاهش سود سال 1396 را باعث شد. همچنین با توجه به در پیش بودن تعمیرات اساسی در «شیشه بسته بندی تاکستان» بنابر احتیاط امسال سود کمتری در آنجا (حدود 30 درصد کمتر) تقسیم شد که سبب کاهش سود شرکت اصلی گردید. افزایش نرخ ارز و افزایش بهای تمام شده هم در این کاهش سود موثر بودند. به خاطر روال طولانی افزایش سرمایه هم هزینههای مالی شرکت 2 میلیارد تومان افزایش یافت
12- داراییهای شرکت به 178 میلیارد تومان رسید که 45 درصد افزایش نسبت به سال قبل نشان میدهد. با افزایش سرمایه انجام شده نسبت بدهی از 51 درصد به 23 درصد رسید که با قرار گرفتن پول افزایش سرمایه در اختیار شرکت این نسبت کمتر هم خواهد شد.
13- سال 1396 برای شرکت فرعی «شیشه بستهبندی تاکستان» سال پرچالشی بود از یک طرف رکود اقتصادی کشور و نیز مشکل نقدینگی مشتریان سبب مشکلاتی شد. افزایش سود «شیشه بستهبندی تاکستان» به میزان 12 درصد به خاطر فروش سهام کرازی بود که در مالکیت آن شرکت قرار داشت.
14- ارزش بازار شرکت در هنگام برگزاری مجمع امسال به 148 میلیارد تومان رسید که پیش از مجمع سال گذشته 158 میلیارد تومان بود. بنظر مدیرمالی با توجه به ورود 35 میلیارد تومان وجه نقد به شرکت بابت افزایش سرمایه، سهام شرکت در حال حاضر زیر ارزش ذاتی معامله میشود کما اینکه چند سال قبل در مقطعی بالاتر از قیمت ذاتی معامله میشد. کسانی که در افزایش سرمایه شرکت کردند 2 درصد بازدهی گرفتند و آنهایی که شرکت نکردند 15 درصد بازدهی داشتند.
گزارش حسابرس: مشروط (با 2 بند شرط)
بند 4 (بند شرط) استانداردهای حسابداری درخصوص شناساسی سرقفلی و حقوق سهامداران اقلیت شرکت فرعی تولیدی شیشه بستهبندی تاکستان (سهامی خاص) و نیز سرقفلی شرکت بهین پویان صنعت (سهامی خاص) با توجه به خالص ارزش منصفانه داراییها در تاریخ تحصیل رعایت نشده است.
مدیرمالی گفت به صرفه و صلاح شرکت نیست که اقدام به کارشناسی این دو شرکت کند.
بند 5 (بند شرط) برای 7/2 میلیارد تومان اقلام راکد و کم گردش که عمدتا قطعات یدکی است، ذخیره کاهش ارزش در حسابها منظور نشده است.
مدیر مالی گفت قطعات مورد نظر ممکن است تا چند سال مورد استفاده قرار نگیرد و ارزش فعلی آن خیلی بیشتر از مبلغ مزبور است.
بند 1-7 (تاکید بر مطلب خاص) براساس مصوبه هیات مدیره قرار است شرکت مورد گزارش (تولیدی شیشه دارویی رازی) با شرکت فرعی «تولیدی شیشه بستهبندی تاکستان (سهامی خاص)» ادغام گردد که هنوز به نتیجه کامل نرسیده است.
پاسخ: 89 درصد از شیشه تاکستان به تملک کرازی درآمده که برای نهایی شدن ادغام لازم است 11 درصد باقیمانده هم تصاحب شود. از بخش باقیمانده 8 درصد مربوط به یک خانواده است که در حال مذاکره هستیم و با تامین نقدینگی انجام خواهد شد. با خرید این 8 درصد خرید بقیه 3 درصد احتمالا به راحتی صورت خواهد گرفت. یکی از سهامداران پرسید امکان اینکه غیر از شما برای خرید 11 درصد اقدام کند، وجود ندارد که گفته شد خیر، زیرا در شرکتهای سهامی خاص انتقال سهام باید با موافقت هیئت مدیره انجام شود.
بند 2-7 (تاکید بر مطلب خاص) نرخ تسعیر ارز مورد استفاده برای صورتهای مالی منتهی به 29/12/1396 براساس مصوبه دولت برای هر دلار 4200 تومان استفاده شده است.
بند 11 (بند بازرسی) در قبال واگذاری یک فقره چک به مبلغ 5/2 میلیارد تومان به سررسید اردیبهشت 1397 یک فقره چک به همین مبلغ به سررسید اسفند 1397 دریافت شده است.
مدیر مالی گفت این کار به خاطر تاخیر در پرداخت وجه خرید شرکت شیشه بستهبندی تاکستان انجام شد. در واقع برای اینکه مطابق قرارداد خرید سهام جریمه دیرکرد را نپردازیم این مبلغ را مانند وام قرض الحسنه ای به فروشندگان دادیم.
بند 13 (بند بازرسی) فعالیت یکی از اعضای هیات مدیره مشابه با فعالیت واحد مورد گزارش میباشد که اظهار نظر درباره انطباق آن با ماده 133 قانون تجارت برای حسابرس میسر نشده است.
این موضوع مربوط به آقای موسوی است که همزمان عضو هیئت مدیره «نفیس شیشه» هم می باشد. یکی از سهامداران به حسابرس گفت با مشاوره حقوقی نمیتوانستید انطباق با قانون را بررسی کنید که حسابرس گفت بررسی این موضوع مستلزم فهمیدن این نکته است که آیا از این جهت زیانی به شرکت وارد شده یا خیر؟ عضو مزبور هیات مدیره هم که در جلسه حضور داشت گفت این قضیه برعکس بوده، چون چندین بار مطالبات ما را با تاخیر برگردانده اند!
پرسش و پاسخ
1- بازسازی و تعمیرات اساسی کارخانه «شیشه بسته بندی تاکستان» چقدر طول میکشد؟
پاسخ: تعمیرات اساسی از اول شهریور شروع و 4 ماه طول میکشد. هر 12 سال حداکثر باید کارخانه شیشهسازی تعمیرات اساسی شود که این کارخانه پس از 22 سال تعمیر می شود. تولید این کارخانه در حال حاضر روزانه 150 تن همراه با عملیات بوستینگ است که هزینه برق زیادی دارد، اما پس از تعمیرات اساسی بدون بوستینگ همین میزان تولید خواهد شد.
2- درباره میزان کشش بازار عراق برای صادرات توضیح دهید.
پاسخ: عراق دو کارخانه شیشه داشت که در جریان درگیریها از بین رفت و در حال حاضر کارخانهای ندارد. بازار عراق خیلی خوب بوده و سالانه 100 تا 150 میلیون شیشه فقط مورد مصرف مشتری عراقی است. البته محدودیت چاپ داریم که سعی کردیم با خرید دستگاه نصب لیبل بخشی از تقاضای عراق را پاسخگو باشیم. مدیرعامل گفت عراقیها باوجود شیعه بودن نسبت به کشور ما احساس خوبی ندارند. حتی در جریان شکایت از یکی از محمولههای ما با بررسی بیشتر معلوم شد کارگر عراقی نسبت به محصول ایرانی جهتگیری داشته و کیفیت محصول هیچ اشکالی ندرد. اگر محدودیت دوری مسافت نبود، عراق ها بیشتر مایل به واردات شیشه از عربستان و مصر بودند.
3- آیا رقبایی مانند شیشه مینا و دیگران رقابت منفی در عراق ایجاد نمیکنند؟
پاسخ: محصولات ما کیفیت بیشتری از «شیشهسازی مینا» (کمینا) و «شیشه و گاز» (کگاز) دارد و مشتریان عراقی در صورت خرید سراغ ما خواهند آمد، کما اینکه دو تا از مشتریهای عراقی ما قبلا مشتری شیشه و گاز بودهاند. البته شیطنتهایی از سوی طرف عراقی درباره تسویه به ریال بجای دلار صورت گرفته است که در این زمینه مقاومت کردهایم.
4- وضعیت صادرات شیشه دارویی به عراق چگونه است؟
پاسخ: تعرفه شیشه در عراق برای شیشههای دارویی حدود یک ماه و نیم قبل 15 درصد افزایش یافت. البته در صورتی که بتوانیم دلار برای صادرات تحویل بگیریم نوسانات نرخ ارز این موضوع را پوشش میدهد.
5- ارز حاصل از صادرات را با چه نرخی به ریال تبدیل می کنید؟
پاسخ: فعلا مشمول سامانه نیما نیستیم و میتوانیم ارز را خارج از این سامانه استفاده کنیم، تا الان هم ارزهای دریافتی را 7 تا 8 هزار تومان فروختهایم. البته وام ارزی را قرار شده با ارز نیمایی بازپرداخت کنیم.
6- آیا نمیتوانید با انبارش شیشههای دارویی به جای تغییر خط تولید به شیشه غیردارویی تولید با حاشیه سود بالاتر را ادامه دهید؟
پاسخ: مواد اولیه را باید نقد بخریم و این موضوع قبلا بررسی شده و به صرفه و صلاح سهامداران نیست.
7- روند صادرات به کشور ترکیه به چه صورتی است؟
پاسخ: کارخانه بزرگ «شیشه جام» در ترکیه به نوعی دولتی است و به هر شکل که خواستیم در آن بازار نفوذ کنیم با موانعی روبرو شدیم. از جمله تعرفه دولت ترکیه بر واردات شیشه که اثر تعرفه ترجیحی را ازبین برد. مدیرعامل اشاره کرد که ما در ترکیه به نوعی دامپینگ قیمتی کردیم اما آنها با حمایت دولتی در مقابل ما ظاهر شدند.
8- چه میزان از فروش سال 1397 صادراتی خواهد بود؟
پاسخ: قصد داریم امسال 47 درصد از فروش شیشه تاکستان را به صادرات اختصاص دهیم.
9- آیا در عراق نمایندگی ایجاد نکردهاید؟
پاسخ: خیر در آنجا شرایط مناسب برای اینکار وجود ندارد. در عمان قصد داریم دفتری تاسیس کنیم.
10- دوره وصول مطالبات چند روز است؟
پاسخ: دوره وصول مطالبات در شیشه دارویی 2 تا 5/2 ماه است اما در غیردارویی خیلی بیشتر است.
«کرازی» به روایت اعداد
سود ساخته شده (EPS) به ازای هر سهم 18.4 تومان
سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم 5 تومان
سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم 39.2 تومان که 5 تومان از آن تقسیم شد.
حاشیههای مجمع
- مدیرعامل برای روشن شدن وضعیت بد صنعت دارو اشاره کرد که چک شرکت داروپخش هم برگشت خورد یا داروسازی امین سفارش شیشه دارویی را یکجا پس گرفت.
- وقتی مدیرمالی در اعتراض سهامداران به افت قیمت سهام گفت سهم اگر به حدود 160 تومان رسیده قیمتهای 195 تومان را هم دیده است که یکی از سهامدارها گفت یعنی می گویید ما سهامداران نوسان گیری کنیم؟!