تاریخ مجمع: یکشنبه 10 تیرماه سال 97
درصد حضار: 81 درصد
اعضای هیات رئیسه: آقای کامرانی (رئیس مجمع- معاون مالی سیناکاشی)
آقای زردوغی (ناظر اول- نماینده سرمایهگذاری صنعت و معدن)
آقای مشبری (ناظر دوم – نماینده گسترش پایا صنعت سینا)
آقای قاسمی (دبیر)
آقای امیدوار (مدیرعامل)
- تقسیم سود: 31 تومان از 32.1 تومان سود سال 1396
- اعضای هیات مدیره به مدت دو سال به شرح زیر ابقا شدند:
صنایع کاشی و سرامیک سینا (کساوه)
سرمایهگذاری ایران و فرانسه
گسترش پایا صنعت سینا
پیوند تجارت آتیه ایرانیان
سرمایهگذاری صنعت و معدن (وصنعت)
کاشی پارس (کپارس) در سال 1352 تاسیس و در سال 1375 برای اولین بار سهام آن در بورس اوراق بهادار معامله شد. سهامدار عمده کپارس «صنایع کاشی و سرامیک سینا» (کساوه) و در نهایت بنیاد مستضعفان است.
گزارش هیات مدیره
1- در سال مورد گزارش 11 درصد کاهش موجوی انبار نسبت به سال قبل صورت گرفت و برخی از محصولات قدیمی فروخته شد. نرخ فروش داخلی هر متر مربع کاشی 18.9 هزار تومان در سال 1395 بود که به 20.6 هزار تومان در سال 1396 رسید. همچنین نرخ فروش صادراتی به ازای هر مترمربع 11.1 هزار تومان در سال 1395 بود که به 12.3 هزار تومان در سال 1396 رسید. نرخ فروش میانگین کل محصولات فروخته شده هم در سال 1395 حدود 15.2 هزار تومان به ازای هر مترمربع بود که به 16.8 هزار تومان در سال 1396 رسید.
2- ظرفیت تولید کشور 700 میلیون مترمربع است، در حالیکه نصف این ظرفیت یعنی 350 میلیون مترمربع تولید میشود. البته مدیرعامل گفت تولید کاشی در کشور در یکی دو سال اخیر آرامآرام شروع به رشد کرده است. در کاشی پارس 95 درصد ظرفیت کارخانه تولید و به فروش رسیده است. این در شرایطی است که سیاست کلی کپارس، تولید بر مبنای سفارش مشتری و مدیریت دقیق برنامه تولید است. از 3.3 میلیون مترمربع فروش کل کپارس حدود 1.8 میلیون مترمربع در داخل کشور فروخته و 5/1 میلیون مترمربع صادر شده است. سهم کاشی پارس 1.8 درصد از فروش کل داخل کشور است.
3- اقدامات زیر در راستای هماهنگ سازی محصولات شرکت با پیشرفتهای جهانی صنعت و سلیقه مشتریان صورت گرفته و ادامه دارد:
- اصلاح سبد محصولات از جمله تغییر سایز
- ایجاد و توسعه برندهای «پارستون» و «پارس پات» و «پارس اسپان» که در بازار داخل و صادراتی مورد استقبال خوبی قرار گرفته است.
- خرید طرحهای جدید اروپایی و به روز کردن طرحهای فعلی
- تهیه لعابهای خاص برای طرحهای جدید که با یکی از لعابسازان برای تولید اختصاصی جهت کاشی پارس قرارداد بستیم.
- تکمیل سبد محصولات با قطعات دکوری
در واقع با انجام اقدامات مزبور در سال 1396 زیرساختهایی ایجاد کردیم تا خود را برای جهشی در آینده آماده کنیم.
4- درآمد خالص در سال 1396 به 57 میلیارد تومان و سود عملیاتی به 4.2 و سود خالص به 2.8 میلیارد تومان رسید که حدود 60 درصد کاهش نسبت به سال 1395 داشت. به گفته مدیرعامل این کاهش بخاطر مقاومت شرکت در ارزانفروشی و همچنین سیاست تولید برای فروش بود.
5- تسهیلات 7/5 میلیارد تومانی بانک ملت را به همراه سود متعلقه که از سالهای قبل باقی مانده بود، در سال 1396 تسویه کردیم. همچنین تامین مالی از روش خرید دین با استفاده از اسناد دریافتی نزد شرکت هم به کم شدن هزینه مالی شرکت کمک کرد.
6- حدود 70 درصد صادرات کاشی کشور به عراق است که در کپارس در سال 1396 این نسبت را به 58 درصد و در سه ماهه سال 1397 به کمتر از 50 درصد رساندیم. سعی داریم بیشتر در بازارهای آفریقا و اروپا صادرات انجام دهیم. از سال 1393 تاکنون گرچه میزان کل فروش هر سال کم شده اما صادرات ثابت یا افزایشی بوده است. در سال 1396 هدفهای صادراتی کاشی پارس 14 کشور بوده که عراق با 58 درصد، پاکستان با 12 درصد، گرجستان با 8 درصد، ترکمنستان با 7 درصد و آذربایجان با 4 درصد بیشترین سهم را داشته اند. برای سال 1397 حداقل 20 درصد افزایش فروش صادراتی با نرخهای بهتر پیشبینی کردهایم. همچنین در سال 1397 برروی 20 بازار صادراتی متمرکز شدهایم. صادرات به روسیه را امسال حتما انجام خواهیم داد. 50 هزار مترمربع صادرات به بازار رومانی را هم در نظر داشتیم که اخیرا هزینه حمل از 12 میلیون تومان به 32 میلیون تومان افزایش یافت و مسیر دریایی هم با مشکلاتی که تحریمهای احتمالی برای کشتیرانی ایجاد شده به راحتی امکانپذیر نیست.
7- تولید محصولات «پرسلان فول پولیش» در فاز 3 که مصوبه سهامدار عمده را گرفتهایم و تا پایان سال اجرا میشود. تولید اسلب در سایزهای بزرگ تا 6/1×2/1 متر هم در قالب پروژه مشارکتی با «کاشی سینا» (کساوه) در برنامه سال جاری قرار دارد. در نظر داریم 12 چاپگر برای تولید کاشیهای افکت ویژه (جلوه های ویژه) وارد کارخانه کنیم تا امکان تولید محصولات صادراتی رقابتی را داشته باشیم.
8- میزان ضایعات را در سال 1396 به کمتر از نیم درصد رساندیم که میانگین صنعت 1.5 درصد است. همچنین گواهینامه صادرات به اتحادیه اروپا CE برای کاشی دیوار و محصولات پرسلان را تمدید کردیم.
9- سایر برنامههای سال 1397 عبارت است از:
- امکانسنجی تولید محصولات با افکت ویژه بخصوص در محصولات رقابتی مثل 60×30
- ارائه فرمولاسیون بدنه کاشی دیوار با هدف سفیدتر کردن رنگ بدنه که برای صادرات محصول به اروپا موردنیاز است.
- تولید سایز 90×30 برای اولین بار در کارخانه کاشی پارس
10- فروش حدود 64 میلیارد تومانی با بهای تمام شده 48 میلیارد تومان برای سال 1397 پیش بینی کردیم که از 1.9 میلیون مترمربع فروش داخلی و 1.7 میلیون مترمربع فروش صادراتی بدست خواهد آمد.
گزارش حسابرس: مقبول (بدون بند شرط)
بند 1-5 (تاکید بر مطلب خاص) 2.4 میلیارد تومان از سوی بانک ملت به عنوان جرایم تسهیلات ارزی که موضوع قانون رفع موانع تولید بوده است مطالبه شده که نحوه تسویه آن مشخص نیست.
مدیر مالی گفت بانک مرکزی هنوز پاسخ بانک ملت را در این مورد نداده است. رئیس جلسه تاکید کرد با جدیت بیشتری این موضوع پیگیری شود تا طبق قانون این مبلغ به شرکت برگردد.
بند 9 (بند بازرسی) 6.3 میلیارد تومان اقلام راکد و سنواتی از مطالبات شرکت که عمده آن (حدود 5 میلیارد تومان) ذخیره گرفته شده و 800 میلیون تومان وثیقه ملکی دارد. همچنین 1.7 میلیارد تومان موجودی کالای راکد سنواتی است که تنها 400میلیون تومان ذخیره کاهش ارزش برای آن در نظر گرفته شده است.
مدیر مالی درباره موجودی مواد و کالا گفت شامل قطعات یدکی است که ممکن است سالها نیاز نشود.
بند 10 (بند بازرسی) 550 میلیون تومان از محصولات شرکت کمتر از نرخهای مصوب کمیسیون فروش یا کمتر از بهای تمام شده فروخته شده است.
مدیرعامل گفت برخی از کاشیهای سایز کوچک که تولید آن در شرکت متوقف شده بود و مدتها در انبار مانده بود و در داخل کشور قابل فروش نبود، به برخی از مناطق تازه آزاد شده عراق فروخته شد.
بند 11 (بند بازرسی) علیرغم فروش و تحویل یک قطعه زمین در سال 1369 به دلیل مشکلات موجود در انتقال مالکیت، تسویه حساب صورت نگرفته است.
مدیر مالی گفت زمین مزبور اوقافی و در محدوده شهرک صنعتی در قزوین بوده که 100 میلیون تومان از پول آن از سوی خریدار پرداخت نشده است. رئیس تاکید کرد که موضوع پیگیری و حل شود.
پرسش و پاسخ
1- چرا نرخهای صادراتی کمتر از نرخهای فروش داخلی است؟
پاسخ: در بازارهای جهانی قیمت کاشی از داخل کشور ارزانتر است. همچنین صادرات با توجه به معافیت مالیاتی و مالیات ارزش افزوده توجیهپذیر است. البته مقاصد صادراتی متفاوت است و در برخی از آنها سود بیشتری وجود دارد که بهینهسازی مقاصد صادراتی در همین راستا صورت میگیرد.
2- آیا رکود 5 ساله سبب تغییر شرایط بازار کاشی و سرامیک نشده است؟
پاسخ: خیر، سال گذشته 120 میلیون مترمربع صادر شده و تولید کل داخل کمتر از 300 میلیون مترمربع بوده است. حذف 8 کارخانه کاشی از جمله چینی ایران (کچینی) هم چندان موثر نبوده است.
3- ارز حاصل از صادرات به چه شکلی تبدیل به ریال میشود؟
پاسخ: صادرات به عراق و افغانستان و پاکستان به صورت ریالی صورت میگیرد و با نرخ دلار تغییری نمیکند. صادرات به اروپا به صورت ارزی انجام میشود که البته هنوز افق آینده در این باره مشخص نیست.
4- آیا تغییر نرخ ارز تاثیری بر روی مواد اولیه شما خواهد گذاشت؟
پاسخ: سازندگان لعاب مواد اولیه خود را از خارج وارد میکنند و به همین خاطر نرخ لعاب بالا رفته است. برخی از مواد دیگر هم از خارج کشور وارد میشود که اثرگذار است. در برخی از مواد مانند اکسید روی که نرخ جهانی هم رشد داشته در تلاش هستیم منابع داخلی را جایگزین کنیم. آمار دقیق در این مورد با انتشار اطلاعات 3 ماهه در کدال به اطلاع سهامداران میرسد.
5- علت کاهش سود عملیاتی به میزان 60 درصد چیست؟
پاسخ: علت این امر ترجیح شرکت در عدم نرخشکنی در فروش و بخشی هم ذخایر مشکوک الوصولی است که مجبور به گرفتن آن شدیم. نوسانات ارزی و بالارفتن نرخ برخی از مواد اولیه هم موثر بود.
6- چرا از قیمت سهم حمایت نمیشود، به گونهای که از مجمع سال گذشته تا امسال قیمت تقریبا نصف شده است؟
پاسخ: رئیس جلسه گفت سهام 53 درصدی خریداری شده توسط سینا کاشی تا 6 ماه پس از خرید امکان معامله نداشت و با تسویه وجوه مربوط به خرید آن به زودی امکان معامله مییابد. در صورت موافقت بنیاد مستضعفان اقدام به حمایت از سهم خواهیم کرد.
7- برنامه افزایش سرمایه شرکت به کجا رسید؟
پاسخ: گزارش افزایش سرمایه به حسابرس داده شده و منتظر اظهارنظر آنها هستیم. مدیرعامل پیشبینی کرد تا یکی دو ماه آینده مجمع افزایش سرمایه برگزار شود.
8- پروژه مگا اسلب (کاشیهایی در ابعاد بالای یک متر) آیا قابلیت اجرایی شدن دارد؟
پاسخ: اگر امکانات بانکی موردنیاز فراهم شود تا دو سال دیگر تولید این محصول برای اولین بار در ایران با مشارکت «کاشی پارس» و «کاشی سینا» صورت خواهد گرفت.
«کپارس» به روایت اعداد
سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم 32.1 تومان سال گذشته 81.2 تومان
سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم 31 تومان سال گذشته 65 تومان
هزینه های مالی به ازای هر سهم (8.5) تومان سال گذشته (11.7) تومان
سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم 33.6 تومان که 31 تومان از آن تقسیم شد.
حاشیههای مجمع
- فیلمی از یکی از نمایشگاه های خارجی درباره روش تولید و نصب کاشی های با ابعاد بزرگ (البته بخاطر تذکر رییس جلسه با دور تند) به نمایش درآمد.
- مجمع باوجود اعتراض مکرر سهامداران با 40 دقیقه تاخیر برگزار شد و هیچ توضیحی هم به حضار داده نشد.
- پرندگان زینتی فراوانی در داخل فرهنگسرای ارسباران رها شده بودند که صدای خوش آنها محیط جذابی را فراهم کرده بود.