مجمع فوقالعاده ویتانا با تصویب 436 درصدی افزایش سرمایه به پایان رسید. براین اساس سرمایه ویتانا از 5.6 میلیارد تومان به 30 میلیارد تومان رسید تا با موافقت سهامداران مبلغ 24.4 میلیارد تومان به صورت قطعی در اختیار هیات مدیره برای افزایش سرمایه قرار گیرد.
گزارش هیات مدیره
گزارش هیات مدیره توسط محمدرضا فخرالدینی؛ مدیرعامل ویتانا قرائت شد:
الف) بر مبنای گزارش هیات مدیره هدف اصلی از افزایش سرمایه، اجرای طرح توسعه بزرگ شرکت در شهرک صنعتی کاسپین قزوین است که شامل چهار کارخانه است که اجرای دو تا از کارخانهها شروع شده است. همچنین طرحهای توسعهای فروش شامل تبلیغات در صداوسیما و نیز توسعه صادرات از اهداف این افزایش سرمایه است.
ب) موضوع افزایش سرمایه ویتانا بر مبنای گزارش هیات مدیره اجراي طرح ارتقای ظرفيت توليد و اضافه کردن محصولهای جديد به سبد محصولهای شرکت عنوان شد.
پ) منبع تامین افزایش سرمایه نیز به دو صورت انجام میشود: 19.104 میلیارد تومان از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی و 5.293 میلیارد تومان از محل سود انباشته.
گزارش حسابرس
گزارش حسابرس ویتانا مقبول و بدون بند شرط اعلام شد.
پرسش و پاسخ
در بخش پرسش و پاسخ، هیات مدیره به 11 پرسش سهامداران پاسخ داد:
الف) فروش زمین کارخانه: مدیرعامل درباره فروش زمین کارخانه گفت: ارگانهای دولتی در سالهای اخیر در 3 مرحله 2 هکتار از زمینهای کارخانه را برای طرح توسعههایی مانند بزرگراه فتح و کنارگذر بیمارستان و خط راهآهن تبریز گرفتهاند. از زمین فعلی نیز پس از تمام اصلاحات 2.2 هکتار باقی میماند.
انتقال به کارخانه جدید در شهرک کاسپین تدریجی است، زیرا در تهران 70 تن محصول تولید میکنیم که انتقال یکباره امکانپذیر نیست. از سوی دیگر برای استفاده از معافیت مالیاتی در کارخانه جدید باید تمام ظرفیت را به آنجا منتقل کنیم. پیشبینی میکنیم تا پایان سال 1398 انتقال صورت گیرد.
طبق نقشه تفصیلی تهران، زمین فعلی کارخانه در پهنه S122 یعنی مرکز خدماتی تعریف شده است؛ در حالی که قبلا تولیدی بود. این تغییر کاربری به نفع مجموعه است که میتواند در پهنه تجاری و خدماتی مجوز بگیریم. ماشینآلات کارخانه تهران هم باید اسقاط شود. البته بخشی از زمین کارخانه که در آن مغازههای تجاری وجود دارد، در زمان دولتی بودن جدا و فروخته شده و دیگر در مالکیت شرکت نیست.
ب) طرح کارخانه کاسپین: مدیرعامل همچنین درباره طرح کارخانه کاسپین گفت: در کیلومتر 125 اتوبان تهران قزوین در «شهرک صنعتی کاسپین» مجوز انتقال را همراه با معافیت مالیاتی گرفتیم. گرچه تغییری در قوانین مالیاتی داده شد اما با تلاشهای انجام شده توانستیم معافیت مالیاتی را تثبیت کنیم. 14 هکتار زمین در این شهرک گرفتیم که 3 هکتار به فاز اول اختصاص دارد.
ساختمان فاز یک تکمیل شده و از 7 خط تولید این فاز، سه خط نصب شده و یکی در حال نصب است. در این فاز 3 خط به تولید 100 تن بیسکویت مادر و 4 خط دیگر به تولید محصولهای فعلی کارخانه خواهند پرداخت. 3 خط نصب شده در کاسپین هنوز به ظرفیت کامل تولید نرسیدهاند.
3 هکتار زمین هم به فاز 2 تحت عنوان ویفرسازی اختصاص دارد. فاز سوم حدود 4 هکتار تحت عنوان شکلاتسازی فعالیت خواهد کرد. فاز چهارم نیز با 3.5 هکتار برای تولید محصولهای کودک در نظر گرفته شده است. برآورد قبلی مجموعه از کل سرمایهگذاری در این 4 فاز 1100 میلیارد تومان بود که با توجه به تغییرات اخیر نیاز به بازنگری خواهد داشت. برای راهاندازی فاز اول 270 میلیارد تومان در نظر گرفتهایم.
پ) تاثیر نرخ ارز: مدیرعامل در پاسخ به یکی از سوالها درباره اینکه با توجه به تغییر نرخ ارز آیا در پرداخت مبلغ خرید ماشینآلات مجموعه دچار مشکل نمیشود؟ گفت: 14 میلیون یورو ماشینآلات چهار خط تولیدی (از 7 خط فاز اول) از اروپا به صورت یورویی وارد و قبل از افزایش نرخ ارز به تسهیلات ریالی تبدیل شد.
برای خرید سه ماشین جدید هم منتظر تحولات ارزی خواهیم ماند گرچه مصوبه استفاده از تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی را داریم. با توجه به افزایش نرخ ارز تقاضای تبدیل این وام به ریالی را دادهایم که امیدواریم موافقت شود. خرید خطوط نصب شده کارخانه کاسپین با ارز یوروی حدود 3 هزار تومانی بود.
ت) فروش محصول: هیات مدیره درباره اینکه افزایش فروش سه ماه اخیر بیشتر از چه محصولهایی بوده است؟ گفت: برند «بیسکویت مادر» گاو شیرده شرکت بوده و حاشیه سود آن بالاتر از بقیه محصولهای ویتاناست. برندهای دیگر مانند «نیکا» هم در حال توسعه است.
مدیرعامل همچنین به محصول «مینی پذیرایی» ویتانا اشاره کرد که با وجود قیمت بالاتر نسبت به محصولهای دیگر فروش خوبی داشته است. حاشیه سود ویتانا از تمام شرکتهای رقیب بالاتر است و سرمایه پشتوانه ما بیشتر از ماشینآلات، تعهد به کیفیت و توسعه فروش و صادرات است.
ث) سامانه نیما: هیات رییسه درباره اینکه آیا مجموعه از ارز سامانه نیما استفاده میکند یا خیر؟ گفت: از نرخ جدید دلار 4200 تومانی (معادل یورویی 5170 تومانی) برای خط ماشین بستهبندی استفاده کردهایم.
ح) مواد اولیه وارداتی: هیات رییسه درباره اینکه چه بخشی از مواد اولیه مورد استفاده مجموعه وارداتی است؟ تاکید کرد: بستگی به نوع محصول دارد. کیک و بیسکویت عمدتا مواد اولیه داخلی دارند. عمده مواد اولیه ما اسانسها و افزودنیها (Additive) و نیز محصولهای کاکائویی هستند. البته در صنایع کاکائو و شکلات در ایران خیلی پیشرفت کردهایم و مشکلی نداریم.
خ) مقاصد صادراتی: مدیرعامل درباره مقاصد صادراتی ویتانا گفت: صادرات فعلی شرکت کمتر از یک میلیون دلار و عمدتا به کشورهای همسایه بود. اما در سال 1397 با توجه به تولید محصولها در کارخانه کاسپین هدفگذاری صادرات بیش از 3 میلیون دلاری در نظر گرفته شد.
د) ظرفیت اسمی: معاونت تولید شرکت که همزمان مدیریت پروژه کارخانه جدید کاسپین را به عهده دارد، درباره اینکه تولید با چه میزان از ظرفیت اسمی خطوط صورت میگیرد؟ گفت: اکثر خطوط تولید فعلی سه شیفت و حتی روزهای تعطیل مشغول به کار هستند. یک خط تولید در استان فارس (شهرستان لار) هم داریم که سه شیفت بیسکویت مادر تولید میکند.
در سالیان اخیر در زمینه بهرهوری و راندمان کارهای خوبی انجام شد. قبلا با تعداد پرسنل 250 نفر روزانه 20 تا 25 تن تولید میشد درحالیکه الان با 120 نفر پرسنل 50 تن در روز در کارخانه فعلی محصول تولید میشود. در کارخانه جدید تمام خطوط تولید را مکانیزه گرفتهایم تا با حداقل نیروی انسانی و حداکثر بهرهوری کار کنیم. خط تولید جدید تقریبا دو برابر خطهای موجود اما با کمتر از 8 نفر پرسنل کار میکنند.
ذ) رشد امسال: هیات رییسه درباره برآورد رشد سال جاری در فروش گفت:در سال مالی منتهی به 30 آذرماه امسال پیشبینی رشد 70 تا 80 درصدی در مبلغ فروش داریم.
ر) شیوه توزیع محصولها: مدیرعامل نیز درباره چگونگی توزیع محصولها گفت: شرکت بهپخش کالای ما را در سراسر ایران توزیع میکند. علاوه بر این شرکت پخش اختصاصی خودمان را هم در برخی از نقاط کشور داریم. بخشی از محصولها را هم از طریق پخشهای محلی هیبریدی که با نظارت ما فعالیت میکنند، انجام میدهیم که تجربه جدیدی است. در برخی از نقاط کشور هم نمایندگی داریم که محصولهای ما را عرضه میکنند.
ز) مشکل در فروش: هیات رییسه در پاسخ به این سوال که آیا برای اجرای یکی از مفروضههای افزایش سرمایه یعنی نرخ فروش محصولها دچار مشکل نمیشوند؟ گفت: از طریق سازوکار انجمن صنفی و براساس افزایش بهای تمام شده میتوانیم مطابق شرایط پیش آمده نرخ را افزایش دهیم.
حاشیههای مجمع
- آقای رضا تهرانچی بنیانگذار ویتانا پس از مصادره اموالشان در ایران ماندند و به گفته هیات رییسه اخیرا اقدام به خرید سهام به صورت جزئی کردهاند که مجموعه امیدوار است در مجمع بعدی از ایشان دعوت به عمل آورد.
- محل برگزاری مجمع سالن کوچک کنفرانس بود که تعداد بالای شرکت کنندگان حقیقی و حقوقی ظاهرا برای مدیران شرکت هم قابل پیشبینی نبود.
- سهامدار عمده به برخی از سهامداران قدیمی گفت سهم خود را پس از این همه سال انتظار ارزان نفروشید، زیرا به نظر ما ارزش بازار شرکت از همین نقطه باید حداقل دوبرابر شود.
- تاریخ تاسیس: ویتانا که در دهه 80 شمسی در بورس اوراق بهادار حضور داشت، در سال 1386 به خاطر زیان و توقف تولید از بورس اخراج شد. با تغییر سهامدار عمده به بخش خصوصی متخصص، عملیات شرکت رو به بهبود نهاد و نماد شرکت در تاریخ 9 خردادماه امسال در بازار پایه (ج) گشایش یافت.