مجمع سالانه ریل پرداز سیر برگزار شد

مراحل ورود سهامدار خارجی به « حریل »

در مجمع سالانه ریل پرداز سیر مراحل ورود سهامدار خارجی به ترکیب سهامداری اعلام شد. «حریل» در پایان با دستور کار تقسیم سود برنامه‌های خرید واگن و پروژه‌های توسعه‌ای را نیز تشریح کرد.

دنیای بورس: مجمع سالانه ریل پرداز سیر با حضور 77 درصد سهامداران برگزار شد که در پایان صاحبان سهم از 7.6 تومان سود محقق شده به ازای هر سهم یک تومان سود تقسیم کردند.

همچنین سهامداران در بخش دیگری از دستورکار مجمع ارزش‌آفرینان  فدک، سرمایه‌گذاری آتیه اندیشان مس، سرمایه‌گذاری امین اعتماد، ریل پرداز نوآفرین و سیمرغ آهنین ایرانیان را به عنوان اعضای هیات مدیره به مدت دو سال انتخاب کردند. نسبت به ترکیب قبلی، ریل‌پرداز نوآفرین و سیمرغ آهنین ایرانیان جایگزین امین تجارت بیان و آرمان شهر فدک؛ اعضای پیشین شدند.

گزارش هیات مدیره

فرهنگ طلوعی؛ مدیرعامل در بخش نخستین مجمع، مهم‌ترین اقدام‌ها و فعالیت‌های ریل پرداز سیر را تشریح کرد:

الف) مهم‌ترین پروژه‌های توسعه‌ای شرکت به صورت فیلم به نمایش درآمد که براساس آن:

1. خرید واگن از کشور روسیه و همچنین داخل کشور و خرید لکوموتیو

2. استفاده از واگن برگردان جهت توسعه امکانات حمل‌ونقل ریلی

3. مطالعه احداث خط آهن شلمچه به بصره

4. اپراتوری ریلی بندر شهید رجایی

5. پروژه راه‌اندازی بخش بین‌‌المللی (فورواردری) و حمل غلات

6. راه‌اندازی کنسرسیوم با صاحبان معادن و شرکت‌های فولادسازی

7. پروژه مطالعه راه‌اندازی بازار حمل بار و لجستیک

8. افزایش بهره‌وری و پیاده‌سازی نرم‌افزار بهای تمام شده

9. دو سربار کردن حمل‌ونقل محموله‌ها برای کاهش بهای تمام شده

ب) توسعه بازار مجموعه از طریق توسعه حمل‌ونقل ترکیبی، استراتژی مهم شرکت برای خلق ارزش برای ذی‌نفعان است. هوشمندسازی لجستیک با استفاده از مدیریت شبکه (Network Managing) در 12 هزار کیلومتر خطوط کشوری نیز استراتژی دیگر «حریل» است.

پ) ورود به بازارهای خارجی هم در اسفند 1396 برای نخستین بار با 10 دستگاه واگن صورت گرفت که در حال حاضر با 250 واگن در مسیر ترکمنستان و کشورهای CIS به مقصد بندرعباس حمل‌ونقل انجام می‌شود. به گفته مدیرعامل با توجه به موقعیت عالی ایران برای ترانزیت و درآمد 7 برابری ترانزیت نسبت به حمل‌ونقل داخلی با توجه به مشکلات ارزی کشور، استفاده از این موقعیت می‌تواند سودآوری مناسبی داشته باشد.

علاوه بر ترانزیت، مجوز فورواردری از راه‌آهن اخذ شده و مجموعه در حال دریافت نمایندگی در دو کشور منطقه CIS  است تا در زمینه حمل‌ونقل بین‌المللی هم فعال شود.

ت) دو سربار کردن حمل‌ونقل موجب شده با وجود کاهش ناوگان شرکت نسبت به سال 1395 حدود 25 درصد درآمد بیشتری نصیب مجموعه شود. کاهش ناوگان به خاطر برگرداندن برخی از واگن‌های اجاره‌ای به مالکانشان بود.

ث)‌ کارخانه نوسازی ناوگان ریلی در اصفهان با مدیریت خود شرکت اداره شد و توانست ضریب آمادگی ناوگان را به 95 درصد برساند که رکورد خوبی است. با تغییر مدیریت این بخش هزینه میانگین تعمیر هر واگن از 25 میلیون تومان به 21 میلیون تومان رسید. پیش‌تر اداره کارخانه بر عهده پیمانکار بود.

ج) یکی از ریسک‌های شرکت وابستگی 70 درصدی درآمد آن به ذوب‌آهن بود که در سال 1396 توانست سهم ذوب‌آهن را به کمتر از 50 درصد برساند. «حریل» در سال 1394 سه تا مشتری داشت اما در سال 96  همکاری با شرکت‌های معتبر داخلی همکاری همانند حمل 300 هزار تنی شرکت عتیق، قرارداد ذوب‌آهن، قرارداد احیای سپاهان، فولاد ریل طوس را در دستور کار قرار داد.

ح) برمبنای گزارش ارایه شده هیات مدیره در سال 1396 صنعت حمل و نقل ریلی شاهد رشد 7 درصدی در تعداد واگن و رشد 21 درصدی در تناژ و رشد 15 درصدی در تن کیلومتر بود. در این میان میانگین بهره‌وری ناوگان حریل در نیمه دوم سال 1396 به 128 هزار تن کیلومتر رسید که میانگین کشوری 96 هزارتن کیلومتر برای شرکت‌های حمل‌ونقل بود. میانگین مسافت هر سفر ما در سال 1395 معادل 830 کیلومتر بود که در سال 1396 توانست آنرا به 1100 کیلومتر برساند. با توجه به صرف زمان 30 درصدی برای سیر و 40 درصدی برای تخلیه و 30 درصدی برای بارگیری هر چقدر مسیر طولانی‌تری دنبال شود بهره‌وری بالا خواهد رفت. در سال 1396 مجموعا بیش از 1.27 میلیارد تن کیلومتر حمل‌ونقل صورت گرفت که برای سال 1397 پیش‌بینی 1.66 میلیارد تن کیلومتر را  دارد.

خ)‌ فروش سال 1396 بیش از 75 میلیارد تومان بود که گرچه نسبت به درآمد 97 میلیارد تومانی سال 1395 کاهشی بود اما در واقع درآمد افزایش یافت، زیرا بخشی از قراردادهای «حریل» با ذوب‌آهن (که دولتی محسوب شده و تخفیف تعرفه از سوی راه‌آهن ندارد) از فروش خارج و قراردادهایی جایگزین با تخفیف در نظر گرفته شد.

سود پایه هر سهم 7.6 تومان مطابق آخرین پیش‌بینی سود ارایه شد که در مقایسه با سود 4.6 تومان سال 95 رشد خوبی داشت. برای سال 97 فروش 102 میلیارد تومان پیش‌بینی شد.

د) خرید واگن از روسیه که قرار بود در سال 1396 وارد چرخه شرکت شود و به دلایل قانونی نشد می‌توانست درآمد شرکت را به شدت تحت تاثیر قرار دهد، اما در عوض معاونت فنی و مهندسی از محل ارایه خدمات مطالعاتی یا فروش خدمات فنی مهندسی، توانست بخشی از کاهش بودجه را جبران کند.

در واقع علت افزایش سود غیرعملیاتی از 0.2 تومان در سال 1395 به 3.7 تومان در سال 1396 همین خدمات فنی ارایه شده در مرکز بازسازی ناوگان ریلی در اصفهان بود.

ذ) با حضور در نمایشگاه صنعت و معدن و ماشین‌آلات معدنی در چند سال اخیر توانست به عنوان تنها شرکت‌کننده حمل‌ونقل ریلی دستاوردهایی برای شرکت ایجاد کند. دو خط اختصاصی در سایت سنگان برای سرویس‌دهی به مشتریان به سمت بندرعباس در اختیار شرکت قرار گرفت و مجموعه امیدوار است در نقاط مناسب دیگر هم اقدام به تاسیس سایت کند.

ر)‌ تفاهم‌نامه خرید لکوموتیو با دو شرکت معتبر تولیدکننده امضا شده تا با در اختیار گرفتن این بخش از حمل‌ونقل‌ که در حال حاضر اختصاصا در اختیار راه‌آهن است بتواند ارزش افزوده بیشتری داشته باشد.

برای خرید 30 لکوموتیو تفاهم‌نامه تعیین مشخصات و سپس ساخت یک نمونه انجام شد. پس از این مرحله تهیه لکوموتیو به صورت سفارشی و طراحی براساس نیاز مجموعه صورت خواهد گرفت.

ز) خرید 400 واگن از روسیه که دچار مشکل شد، به خرید 480 واگن از سازندگان داخلی مشروط شد که 20 واگن هفته گذشته در واگن پارس تحویل شد و 30 واگن هم پس از ماه رمضان تحویل می‌شود و بقیه نیز به تدریج ساخته می‌شود. در ازای این خرید داخلی، مجوز ورود 108 واگن‌ روسی با ثبت سفارش در پایان سال 1396 صادر شد.

تفاهم‌نامه دیگری برای خرید 400 واگن روسی بسته‌ شد که در صورت توان داخلی به خرید از تولیدکننده‌های داخلی منتقل می‌شود.

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «حریل» مشروط و با یک بند شرط اعلام شد:

الف) بند 4 (بند شرط) شرکت فاقد سیستم بهای تمام شده برای محاسبه هزینه‌های جذب نشده است. همچنین تسهیم هزینه‌های تبدیل و تفکیک هزینه‌های جاری و سرمایه‌ای مبانی مناسبی ندارد. بر مبنای توضیح هیات رییسه گفته شد براساس راهنمایی حسابرس در حال پیاده‌سازی سیستم مکانیزه بهای تمام شده هستیم که امیدواریم سال بعد این موضوع حل شود.

ب) بند 6 (تاکید بر مطلب خاص) برای مالیات سال 1394 مبلغ 11 میلیارد تومان اضافه بر اظهار شرکت مطالبه شد. همچنین در سال مورد گزارش 2.6 میلیارد تومان از مالیات سال قبل برگشت و به حساب تعدیلات سنواتی رفت که هنوز مورد تایید اداره مالیات نیست. به گفته هیات رییسه اعتراض شرکت درباره مالیات 1394 با ارایه دلایل و مستندات در حال پیگیری است. در مورد تعدیلات سنواتی هم به تعلق معافیت مالیاتی امیدواریم.

پرسش و پاسخ

در بخش پرسش و پاسخ، هیات رییسه به یکی از پرسش‌ها پاسخ داد:

الف) چند موضوع مهم: سهامداری به فهرست وعده‌های مجمع سال قبل از جمله ورود سهامدار خارجی، خرید واگن از روسیه و بودجه پیش بینی شده شرکت اشاره کردند و دلیل فروش سهام را پرسیدند که محمد صادق خلفی؛ موسس شرکت و ناظر دوم مجمع عنوان کرد: تاسیس شرکت با خود من بوده و مدیریت آن هم در حال حاضر با خود بنده است و در این چند سال ریالی سود دریافت نکرده‌ام.

سال گذشته سه وعده دادم یکی وارد کردن 400 واگن از روسیه بود که 127 واگن در روسیه ساخته شد اما با مخالفت نابه‌جای وزیر صنعت و معدن سابق، با وجود عدم ممنوعیت ورود واگن دچار مشکل شد. نامه‌ای از رییس‌جمهور و معاون اول مبنی بر دستور به وزیر صنعت، معدن و تجارت گرفتیم که هیچ اقدامی روی آن انجام نشد. نهایتا مجبورمان کردند 400 واگن داخلی بخریم تا مجوز واردات 108 واگن از روسیه را به ما بدهند.

در مورد وعده دوم یعنی سهامدار خارجی، قرارداد در وین (اتریش) امضا و پول آن هم پرداخت شد. تشریفات آن طول می‌کشد که آن هم عمدتا به خاطر عدم آزادسازی سهم وثیقه نزد موسسه مالی اعتباری کوثر بود. درباره رشد قیمت سهم هم حراج بخشی از سهام وثیقه (معادل 5 درصد سهام «حریل») سبب کاهش قیمت شد.

«حریل» به روایت اعداد

  • سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 7.6 تومان، سال گذشته 4.6 تومان
  • سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ یک تومان، سال گذشته 5/0 تومان
  • سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم 1/10 تومان که یک تومان از آن تقسیم شد.

حاشیه‌های مجمع

- عمده حاشیه‌های مجمع ریل پرداز سیر به ناشی از صراحت لهجه شدید موسس شرکت بود!

- سهامداران به تعیین قیمت 260 تومانی برای حریل توسط آقای خلفی در مجمع سال قبل اعتراض داشتند که وی در توضیحی گفت: این سهم الان 400 تومان ارزش دارد!

- آقای خلفی به نماینده موسسه مالی اعتباری کوثر که در مجمع حاضر بود اجازه صحبت نداد. در جای دیگری آقای خلفی به فروش آبشاری سهام وثیقه نزد موسسه کوثر اعتراض داشت که نماینده موسسه گفت: خودتان تلفن کردید و گفتید بفروشید!

- آقای خلفی با سخنانی درباره وزیر صنعت و معدن سابق ابراز امیدواری کرد این سخنان به گوش او برسد!

- آقای خلفی معتقد است تولید به طور کلی با توجه به اینکه به سمت مکانیزاسیون می‌رود اشتغال ایجاد نمی‌کند، بلکه خدمات است که اشتغال ایجاد می‌کند. با همین استدلال وی گفت: واردات واگن اشتغال بیشتری نسبت به تولید آن در داخل کشور ایجاد خواهد کرد. وی از واگن پارس به عنوان یک شرکت آهنگری نام برد که فقط بدنه واگن باری را می‌سازد.

- تاریخ تاسیس:‌ ریل پرداز سیر در سال 1388 تاسیس و در اسفند 1394 در فرابورس مورد معامله قرار گرفت.

- ویژگی‌های شرکت:‌ درآمد ریل‌پرداز سیر یکی از شرکت‌های هلدینگ ارزش‌آفرینان فدک معرفی شد با ویژگی‌های زیر :

الف) دارا بودن 10 درصد از حمل‌ونقل مواد معدنی کشور

ب) برخورداری از 1074 واگن لبه بلند ملکی و 400 واگن اجاره‌ای

پ) دارا بودن خطوط و سکوهای اختصاصی در محوطه بندری بندرعباس و سنگان و خواف

ت) توانایی جابه‌جایی سالانه 3 میلیون تن محموله‌های ریلی

- نیروی انسانی: پرسنل شرکت 118 نفر هستند که 76 نفر در اصفهان به تعمیر و بازسازی ناوگان ریلی مشغول هستند. «حریل» دارای 8 نمایندگی در سراسر کشور برای ارایه خدمات لجستیک هست که براساس اعلام دفتر مرکزی شرکت فعالیت می‌کنند

 

Submitted by admin on