متناسب با نوسانهای ارزی و افزایش هزینههای تحمیلی سربار و مواد اولیه به تولیدکنندگان بسیاری از صنایع در ارتباط با نوسان ارزی با تغییر قیمتی مواجه شدند. بر مبنای گفته رییس اتحادیه فروشندگان لاستیک و روغن خودرو که با «ایسنا» صحبت کرده لاستیکهای تولید داخل تا حدود 5 درصد افزایش داشت و لاستیکهای وارداتی نزدیک 40 درصد گران شدهاند. به گفته داوود سعادتی نژاد در این میان قیمت روغن موتور ایرانی با وجود آنکه شرکتها افزایش قیمتی نداشتهاند اما افزایش 5 تا 10 درصدی را به ثبت رساندهاند. به ادعای فروشندگان شرایط بازار به گونهای است که بازار روغن از محصولهای ایرانی اشباع و نیازی به واردات محصولهای خارجی نیست. و شرایط بازار قیمت روغن موتور ایرانی با وجود اینکه شرکتهای افزایش قیمت نداشتهاند
آمار نشان میدهد دستمزد واحدهای صنفی تعویض روغن تغییری نکرده و این در حالی است که اتحادیه فروشندگان لاستیک و روغن موتور از نرخ گذاری مصوب خارج شده و در تیرماه سال گذشته اتحادیه به صورت داخلی نرخ گذاری برای دستمزد تعیین کرد.
تغییرات قیمتی در حالی اتفاق میافتد که دولت در مقام سیاستگذار به دنبال کنترل اهداف تورمی است اما انتظارات تورمی و نوسانهای ارزی حکایت دیگری دارد و به نظر میرسد دولت برای مهار وضعیت فعلی باید چاره اساسی بیندیشد و با کسب تجربه از رفتارهای قبلی کاهش التهاب بازار را به دست سازوکارهای اقتصادی و منطقی بسپارد. در این میان ناظران اما تاکید دارند وضعیت کنونی بسیار پیچیده و نیاز به اقدامهای عملی دیگری هم دارد که در اولویت اول اجماع و اراده سیاستگذار را میطلبد.
پیشتر در «دنیای بورس» خوانده بودید: سریال افزایش قیمت صنایع بورسی