لوله و ماشین‌سازی ایران سودی تقسیم نکرد

رئوس برنامه‌های « فلوله »

لوله و ماشین‌سازی ایران اگر چه در پایان مجمع سالانه نتوانست سودی میان سهامداران تقسیم کند اما در پایان مجمع سالانه و فوق‌العاده رئوس برنامه‌های خود در سال 97 را تشریح کرد.

دو مجمع فوق العاده و عادی سالانه لوله و ماشین سازی ایران با 52 درصد سهامداران رسمیت یافت. در پایان مجمعی هیچ سودی تقسیم نشد و البته سوداعلام شده صفر بود. در ابتدا پیشنهاد شد براساس قانون تجارت 0.2 تومان سود تقسیم شود که با درخواست سهامداران حقیقی سودی تقسیم نشد. در مجمع فوق العاده نیز مصوب شد براساس توصیه سازمان استاندارد، فعالیت در حوزه «آزمایشگاهی آزمون» به موضوع‌های اساسنامه اضافه شود.

 گزارش هیات مدیره

محمدرضا بابایی؛ مدیرعامل در خصوص وضعیت حال تا آینده شرکت، گزارش هیات مدیره را پیش‌روی سهامداران قرار داد:

الف) مدیر عامل در ابتدای گزارش خود گفت در شروع سال 1396 در فهرست بدهکاران سه ستاره بانک‌ها قرار داشتیم و بانک‌ها هیچ همکاری با ما نمی کردند. مدیریت جدید توانست سال 1396 را سالی پرافتخار در چهار سال اخیر شرکت از جهت تولید و فروش رقم بزند:

1. اخذ بیش از 360 میلیارد تومان قرارداد که بالاترین رکورد در طول تاریخ 62 ساله شرکت را بود، در حالی که سال قبل این رقم 70 میلیارد تومان بود.

2. تولید 34 هزار تن انواع محصول که 4 هزار تن بیشتر از پیش‌بینی و دو برابر تولید سال 1395 بود.

3. صادرات بیش از دو برابری نسبت به سال قبل و آغاز مجدد صادرات دیگ شوفاژ به لبنان و یونان

4. راه‌اندازی خط تولید لوله 100 و 200 میلی متری

5. شروع انتقال ماشین‌آلات از  واحد جاده ساوه به کارخانه‌های شمس‌آباد

6. تسویه 20 میلیارد تومان از بدهی‌های بانکی شرکت.

7. تبدیل میانگین نرخ بهره تسهیلات بانکی شرکت به 20 درصد درحالیکه ابتدای سال 1396 این نرخ با احتساب جرایم تا 33 درصد بود. همچنین شرکت 30 میلیارد تومان وام از اشخاص داخل و خارج شرکت (تحت عنوان صندوق همیاری) با نرخ 30 درصد گرفته بود که با بخشی از وام‌دهندگان تسویه کردیم و بقیه را هم به 22 و 24 درصد سود تبدیل کردیم.

8. برای اولین بار توانستیم از بانک ملت و ملی یک میلیون دلار حد اعتباری بگیریم که برای خرید گرافیت استفاده شد. مدیرعامل توضیح داد که گرافیت تا 90 روز دیگر توسط آمریکا تحریم می‌شود.

9.  پوشش کامل زیان انباشته شرکت به طور کامل، طوریکه امروز با حدود یک میلیارد تومان سود انباشته در مجمع هستیم.

10.  تولید لوله‌های تایتون 100 میلی متری برای نخستین بار در ایران و لوله 2000 میلی متری برای اولین بار در منطقه

11. طراحی و تولید نسل جدید لوله‌های مقاوم در برابر زلزله از سایز 100 تا 1000 میلی متر

12. طراحی و تولید مخزن مقاوم در برابر زلزله با جابه‌جایی یک درصد و نصب 2 عدد از آنها برای شرکت آبفا

ب) براساس گزارش هیات مدیره «فلوله» 9 شرکت زیرمجموعه دارد که پس از ورود مدیریت جدید برخی از آن‌ها تصمیم به افزایش سرمایه گرفتند که مدیرعامل در این خصوص می‌گوید: با وجود مشکلات مالی در افزایش سرمایه دوتا از آن‌ها مشارکت کرده و سهم خود را در آن‎ها حفظ کردیم.

پ) در سال 1396 توانستیم کارخانه شماره یک را از بانک تجارت فک رهن کنیم تا بتوانیم آن را بفروشیم. این زمین را قرار بود ابتدای سال 96 به قیمت 58 میلیارد تومان به فروش برسانند که با ارزیابی کارشناسی قیمت 130 میلیاردی برای آن مشخص شد. در حال توافق با شهرداری هستیم که سال قبل 5 میلیارد برای تغییر کاربری طلب کرده بود، اما با افزایش قیمت زمین رقم خیلی بالاتری خواسته است که تلاش داریم با همان رقم 5 میلیارد تومان کار را انجام دهیم. پیش بینی می کنیم تا یکی دو ماه آینده کارهای شهرداری انجام شود.

ت) شرکت «هامون نایزه» که 10 درصد سهام آن متعلق به لوله و ماشین‌سازی است، رقیب شرکت در لوله‌های 100 تا 800 میلی متر است. با توجه به اینکه کارخانه جاده ساوه لوله های زیر 1000 میلی متر را تولید می‌کند، در صورت انتقال و تعطیلی کارخانه شماره یک بازار این لوله‌ها را از دست می‌دادیم. بنابراین قصد داریم آگهی زمین را به صورت جزئی و کلی منتشر کنیم و پس از انتقال خط تولید کارخانه جاده ساوه به کارخانه شمس آباد زمین را تحویل دهیم.

ث) با پیگیری‌های انجام شده از طریق معاونت وزارت صنعت و انجمن صنفی ریخته‌گری، واردات لوله چدن ممنوع شد.

ح) با خرید مستقیم و بدون واسطه توسط شرکت 1.5 میلیارد تومان صرفه‌جویی در خرید ارزی داشت. البته شاهد افزایش شدید برخی از مواد اولیه بودیم، از جمله در طول سال 1396 قیمت خرید آهن قراضه حدود 80 درصد و قیمت گرافیت حدود 100 درصد رشد داشتند.

خ) اهداف مدیریت «فلوله» برای سال 1397 اعلام شد که براساس آن:

1. تولید و فروش 36 هزارتن محصول که در 2 ماهه ابتدای سال جاری 100 درصد رشد تولید نسبت به سال قبل داشتیم.

2. تسویه 10 میلیارد تومان از تسهیلات بانکی شرکت در سال 1397

3. برنامه‌ریزی برای رساندن میزان صادرات به 20 درصد کل تولید

4. کم کردن دوره وصول مطالبات که اشاره شد مانده مطالبات در پایان اردیبهشت 1397 به 100 میلیارد تومان رسید که 80 درصد رشد نسبت به همین زمان در سال گذشته نشان می‌دهد.

5. شروع انتقال کارخانه جاده ساوه به شمس آباد و فروش زمین آن. بخشی از منابع فروش زمین چهاردانگه (جاده ساوه) صرف هزینه انتقال به شمس‌آباد می‌شود و بقیه آن هم در مجمع بعدی تقسیم یا به افزایش سرمایه خواهد رفت.

6.  تسویه حساب منابع صندوق همیاری که از اشخاص داخل و خارج شرکت دریافت شد.

گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «فلوله» مشروط و با 3 بند  شرط اعلام شد:

الف) بند 4 (بند شرط) صورت‌های مالی شرکت «ایتوک آبرسان ایرانیان» به روال سال‌های قبل مشمول تلفیق نشده است. به گفته هیات رییسه 64 درصد «ایتوک آبرسان ایرانیان» که برای پروژه آبرسانی بوکان تاسیس شد، متعلق به«فلوله» است. این پروژه در حال حاضر متوقف است و با شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان اختلافاتی وجود دارد. به علت توقف تلفیق انجام نشده است که امیدواریم تا پایان شهریور امسال این شرکت تعیین تکلیف شود.

ب) بند 5 (بند شرط) وضعیت مالیات عملکرد و ارزش افزوده شرکت برای سال‌های 1392 تا 1396 قطعی نشده است. مدیرعامل در این باره می‌گوید: برای سال 1392 و 1393 عمدتا تعیین تکلیف یا پرداخت شده است. برای سال 1394 بر سر پرداخت جرایم در حال مذاکره با اداره مالیاتی هستیم. برگه تشخیص سال 1395 و 1396 هنوز به شرکت ابلاغ نشده است.

پ) بند 6 (بند شرط) مطالبات راکد و سنواتی مجموعا حدود 4.1 میلیارد تومان که 2.6 میلیارد مربوط به ایتوک آبرسان ایرانیان است، تعیین تکلیف نشده است. هیات رییسه در این باره می‌گوید: در این باره مذاکره‌های خوبی در حال انجام است و گرچه توان شکایت داریم اما از مجمع خواست اجازه دهند براساس مذاکره پیش برویم. به گفته وی با توجه به مشکلات موجود در منطقه بوکان، بر این عقیده هستم که نهایتا اجرای طرح آبرسانی به آن منطقه قطعی است.

ت) بند 3-11 (بند بازرسی) در مجمع سال قبل تکلیف شده بود که درباره معاملات موضوع ماده 129 با شرکت «هامون نایزه» حسابرسی ویژه انجام شود که اقدامی انجام نشده است. مدیرعامل در توضیح این مساله می‌گوید: سال گذشته قصد داشتیم سهام خود را در «هامون نایزه» بفروشیم که پس از آگهی مزایده، کسب اطلاع شد که فعالیت شرکت رو به بهبود است و تصمیم گرفتیم پس از انتشار صورت‌های مالی سال 1397 هامون نایزه اقدام به فروش با قیمت بالاتری کنیم.

تعدادی از سهامداران اعتراض کردند که چرا تکلیف مجمع انجام نشده است؟ مدیرعامل گفت: پرداخت هزینه حسابرس ویژه برای شرکت مشکل بود. نماینده سرمایه گذاری ملی (ونیکی) با موضوع حسابرس ویژه مخالفت کرد و گفت چون در آنجا ده درصد سهم داریم و نفوذ قابل توجه نداریم مطرح کردن چنین موضوعی چندان نتیجه بخش نخواهد بود.

نماینده «توسعه و تامین شریف» هم در این باره تاکید دارد: با توجه به وضعیت نقدینگی شرکت موضوع را در اختیار هیات مدیره قرار دهید تا براساس گزارش مدیرعامل برای حسابرسی ویژه تصمیم گرفته شود. نماینده «سرمایه گذاری اعتضاد غدیر»هم عنوان کرد: سال قبل مدیریت شرکت را به خاطر همین معاملات تغییر دادیم.

از حسابرس در این مورد سوال شد که به گفته وی یکی از تکالیف مجمع سال گذشته انجام نشده است و می‌توانید رای‌گیری کنید که انجام شود یا به هیات مدیره تفویض شود. مدیر مالی هامون نایزه هم که در جلسه حضور داشت از حسابرسی ویژه استقبال کرد و گفت: اعضای قبلی هیات مدیره انسان‌های متعهد و خداشناسی بوده‌اند و هامون نایزه که در حال حاضر یک میلیارد تومان از لوله و ماشین‌سازی طلب دارد هیچ خسارتی به «فلوله» وارد نکرده است. به گفته وی علت این تکلیف در سال گذشته،  سوءتفاهمی بود که ایجاد شد. نهایتا مجددا تکلیف شد که حسابرسی ویژه انجام شود.

پرسش و پاسخ

در بخش پرسش و پاسخ، هیات رییسه به 8 پرسش مدنظر سهامداران پاسخ دادند:

الف) معاملات ماده 129: هیات رییسه درباره مشمولیت معاملات ماده 129 با «توسعه خط لوله هامون» تاکید می‌کنند:‌ در پروژه محمدآباد حدود 110 میلیارد تومان قرارداد با شرکت مزبور داریم که نقدی پرداخت می‌شود، علاوه بر آن برخلاف قراردادهایی که با سازمان آب داریم تعدیل و خسارت تاخیر در پرداخت نقدی هم دارد.

برای این قرارداد افزایش نرخ سال 1396 را اعمال و افزایش نرخ سال 1397 را ابلاغ کردیم. یکی از دلایل عبور ما از تولید 30 هزار تن انعقاد همین قرارداد بود. به گفته مدیرعامل در بحث مطالبات و منافع سهامداران شرکت ذره‌ای کوتاهی نشده است.

ب) نرخ تنزیل اوراق: مدیرعامل درباره اینکه چرا نرخ تنزیل اوراقی که از دولت گرفته اید، بالاست؟ گفت: اوراق و اسناد دریافت شده از طریق سامانه فرابورس معامله می‌شود و براساس قیمت بازار فروخته شده است.

پ) صادرات: هیات رییسه درباره صادرات در سال 96 گفتند: صادرات اندکی به یونان داشته‌ایم که عمدتا شامل مخازن پره‌ها و دیگ شوفاژ بود.

ت) گرافیت: هیات رییسه درباره میزان گرافیت نیز تصریح کرد: در حال حاضر گرافیک برای مصرف 45 روز داریم. تلاش خواهیم کرد با گرفتن خط اعتباری از چین مقدار زیادی گرافیت تهیه کنیم.

ث) علت نوسان در قیمت فروش: مدیرعامل درباره علت نوسان در قیمت فروش لوله در چند ماه اخیر گفت: بستگی به سایز لوله دارد و برای سایزهای پایین‌تر قیمت کمتر می‌شود و برای سایزهای بالاتر از 1000 قیمت بیش‌تر می‌شود. آنچه شما می بینید میانگین است که میزان آن بستگی دارد به اینکه غالب فروش دوره چه سایزی از لوله باشد.

ح) آینده مجموعه: مدیرعامل درباره آینده شرکت گفت: دولت باید حتما در زمینه آب سرمایه‌گذاری کند و آینده درخشانی برای شرکت‌های فعال در این زمینه وجود دارد.

خ) تهاتر بدهی‌ها: مدیرعامل همچنین درباره تهاتر بدهی‌ها با بانک‌ها می‌گوید: یکی از تسهیلات شرکت که مربوط به بانک اقتصاد نوین و 16 میلیارد تومان است را شروع کرده‌ایم تا با طلب از آبفای جنوب شرقی که 19 میلیارد تومان است، در نیمه اول سال تهاتر کنیم. امیدواریم تا پایان سال یکی دو مورد دیگر از تسهیلات را به همین شکل تهاتر کنیم.

«فلوله» به روایت اعداد

  • سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛  14.4 تومان، سال گذشته؛ (2.7) تومان زیان
  • سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ صفر تومان،  سال گذشته؛  صفر تومان  
  • هزینه‌های مالی به ازای هر سهم؛ (54.5) تومان، سال گذشته؛ (44) تومان
  • سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم؛ 1.9 تومان

حاشیه‌های مجمع

- مدیرعامل در انتهای جلسه اشاره کرد که در شمس‌آباد مشکل آب داریم و مجبوریم آب بخریم. بنابراین باید با در نظر گفتن ملاحظه‌های مربوطه، هیات مدیره اقدام به فروش زمین و انتقال کارخانه به شمس‌آباد کند.

- در مجمع چند بار یادی از مرحوم مهندس رجبی بنیانگذار شرکت شد.

- نماینده سرمایه‌گذاری ملی در پاسخ برخی از سهامداران که چرا چند میلیون سهم پیش از انتشار شفاف‌سازی شرکت فروخته‌اید، گفت: ما تا ابد نمی‌توانیم سهمی را نگه داریم. برای بازارگردانی هم قرار است صندوقی تشکیل شود. درباره عدم تقارن اطلاعاتی هم بورس باید بررسی کند و نماینده بورس گفت: این موضوع در سازمان بورس در حال بررسی است.

- مدیرعامل درباره همدلی کارکنان شرکت به این نکته اشاره کرد که حقوق فروردین 1397 در اوایل خرداد پرداخت شده اما در تولید هیچ اختلالی ایجاد نشده است.

- مجمع با نیم ساعت تاخیر شروع شد و حدود 3 ساعت طول کشید.

- فیلمی از انعکاس افزایش تولید در بخش‌های مختلف خبر سیما پخش شد که در آن گفته می شد، شرکت از مرز ورشکستگی به رونق در تولید و فروش رسیده است.

- مدیرعامل به نماینده اعتضاد غدیر که از او تشکر کرد گفت شما ابتدا با سوال‌های چالشی من را که کاشانی هستم ترساندی و الان با این تعریفی که کردی دوباره جان گرفتم!

نماینده «توسعه و تامین شریف» هم درباره عرضه آبشاری سهم مورد سوال قرار گرفت، که توضیح‌های وی در این مورد با اعتراض سهامداران ناتمام ماند.

- یکی از نمایندگان سهامدار درباره اینکه چرا «توسعه و تامین شریف» این سهم را باوجود بهبود عملکرد شرکت، عرضه می‌کند؟ گفت: استراتژی ما در خرید و فروش سهم شخصی است. وی می‌گوید نماینده بورس را به شهادت گرفت که چند کد حقیقی قصد حباب سازی برای سهم را داشت. همچنین در پاسخ به اعتراض نماینده «اعتضاد غدیر» گفت چرا شما چرا نمی‌خرید؟

- تاریخ تاسیس: لوله و ماشین‌سازی ایران در سال 1342 تاسیس و همان سال به بهره‌برداری رسید. در سال 1375 وارد بورس اوراق بهادار شد.

 

Submitted by admin on