مجمع سالانه پتروشیمی دهدشت با حضور 82 درصد سهامداران رسمیت یافت. در پایان مجمع «دهدشت» بدون تقسیم سود از 0.2 تومان زیان خبر داد.
گزارش هیات مدیره
محمدرضا یزدانی کاشانی؛ مدیرعامل در گزارشی کوتاه تازهترین وضعیت فعلی بهرهبرداری پتروشیمی دهدشت را تشریح کرد:
الف) براساس گزارش مدیرعامل که با کمک هیات مدیره تنظیم شد، با پیگیریهای مدیریت پتروشیمی ایرانیان و هلدینگ خلیج فارس و دستور وزیر نفت در 31 اردیبهشتماه امسال مجوز دریافت وام ارزی از صندوق توسعه صادر شد. در حال حاضر عملیات خاکبرداری پایان یافته و ساخت دو سوله جهت انبار در هنگام ساخت پروژه، شروع شد. مناقصه EPC برگزار شده و تا پایان خردادماه برنده مشخص خواهد شد. با تمهیدات انجام شده مدیران امیدوارند اجرای پروژه به سرعت آغاز شود.
ب) به گفته مدیرعامل در حال حاضر پیشرفت گچساران حدود 52 درصد است و تا نیمه اول سال آینده (1398) به بهرهبرداری میرسد.
گزارش حسابرس
گزارش حسابرس «دهدشت» مشروط با 2 بند شرط اعلام شد:
الف) بند 4 (بند شرط) 5.7 میلیارد تومان مطالبات از آقای هاشمی؛ مدیر مالی سابق پتروشیمی دهدشت، بابت سوءاستفاده وی از وجوه نقد شرکت در جریان رسیدگی در دادگاه است.
به گفته مدیرعامل حکمی که دو هفته پیش صادر شده جرم وی را به اختلاس تبدیل کرده و برطبق این حکم علاوه بر رد مال باید جریمه هم به صندوق دولت بپردازد. بیش از 8 میلیارد تومان کل برداشتهای وی بود که با برگشت برخی از مبالغ، در حال حاضر به 5.1 میلیارد تومان رسید. براساس نظر کارشناس دادگستری و حکم دادگاه 5/4 میلیارد تومان حق شرکت تایید شده و برای بقیه مبلغ هم اعتراض کردهایم. وی از بهمن 1395 در زندان است.
ب) بند 5 (بند شرط) قابلیت بازیافت 43.3 میلیارد تومان هزینههای انجام شده جهت ساخت طرح پلی اتیلن سنگین که عملیات اجرایی آن در سنوات اخیر شروع شده محرز نیست.
هیات رییسه در این خصوص میگوید: دو قرارداد لیسانس و مهندسی پایه با شرکت بازل در سال 1389 و 1390 منعقد شد. تا سال 1391 کار پیش میرفت که با صدور قطعنامه ضدایرانی در سازمان ملل، شرکت بازل کار را متوقف کرد اما گفت: لیسانس را به شرکت میدهد تا خود بتواند تولید محصول و فروش آنرا انجام دهد. در حال حاضر هم برای اجرای کار مناقصهای در حال انجام است که با مشخص شدن آن طرح به اجرا خواهد رسید.
پ) بند 7 (تاکید بر مطلب خاص) انجام پروژه طرح پلیاتیلن سنگین دهدشت منوط به گشایش اعتبارات اسنادی لازم جهت خرید تجهیزات نیست. همچنین 1.1 میلیارد تومان عوارض مربوط به تغییر کاربری با جهاد کشاورزی تسویه نشد.
به گفته هیات رییسه مقامهای محلی استان و کشور طرح را به عنوان طرح ملی معرفی کردهاند و تسهیلات صندوق ذخیره ارزی برای آن در نظر گرفته شد. با توجه به اینکه بخاطر تحریمها طرح متوقف بود، بنابراین مشمول جریمه سازمان جهاد کشاورزی نمیشود که پیگیریهای لازم جهت توقف این جریمه در حال انجام است.
ت) بند 8 (تاکید بر مطلب خاص) قابلیت بازیافت سرمایهگذاری 13.1 میلیارد تومانی در 13 درصد سهام پتروشیمی بروجن که در حال حاضر متوقف است، برای حسابرس محرز نیست. همچنین اقتصادی بودن سرمایهگذاری انجام شده در پروژه پتروشیمی گچساران به مبلغ 123 میلیارد تومان منوط به راهاندازی و بهرهبرداری اقتصادی آن پروژه است.
به گفته هیات رییسه «دهدشت» چهار پروژه برخط دنا تعریف شده از جمله پتروشیمی بروجن که 45 درصد بازده داخلی دارد و برای اینکه منافع آن در گروه بماند پتروشیمیهای خط دنا را سهامدار یکدیگر کردهایم.
ح) بند 11 (بند توضیحی) نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل صورتهای مالی شرکت حاکی از ساختار نامناسب مالی و عدم توان بازپرداخت بدهیهای جاری آن از محل داراییهای جاری است. رییس جلسه تکلیف کرد بررسی لازم توسط هیات مدیره صورت گیرد و در صورت لزوم اقدامهایی جهت رفع این مشکل از جمله افزایش سرمایه صورت گیرد.
پرسش و پاسخ
در بخش پرسش و پاسخ مدیران «دهدشت» به سه سوال سهامداران پاسخ دادند:
الف) قرارداد پلیاتیلن: مدیران «دهدشت» درباره ساخت واحد تولید پلیاتیلن سنگین به جای دهدشت در کنار پتروشیمی گچساران عنوان کرد: چنین طرحی مطرح شده بود اما مورد تصویب قرار نگرفت.
ب) هزینه ارزی قرارداد پلی اتیلن: هیات رییسه درباره هزینه ارزی مربوط به ساخت واحد تولید پلیاتیلن سنگین گفتند: براساس دلار 3650 تومانی هزینه سرمایهگذاری 390 میلیون دلار محاسبه شد که البته با نرخ ارز جدید نیاز به تغییر خواهد کرد.
پ) مشارکت کنندگان در پروژه: هیات رییسه درباره اینکه آیا حاضران در مناقصه اجرای پروژه پتروشیمی دهدشت خارجی هستند؟ تاکید کردند: مناقصه را به صورت داخلی برگزار کردیم زیرا قبلا که خارجی برگزار شد، کسی مراجعه نکرد. از طرفی دانش ساخت مجتمع پلیاتیلن در کشور نزد پیمانکاران ایرانی وجود دارد و لیسانس را هم داریم.
«دهدشت» به روایت اعداد
- زیان محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ (0.2) تومان، سال گذشته؛ (5) تومان
- سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ صفر تومان، سال گذشته؛ صفر تومان
- زیان انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم؛ (1.8) تومان
حاشیههای مجمع
- مدیرعامل در پاسخ یکی از سهامداران که نسبت به ادامه چنین طرحهای پتروشیمی اعتراض داشت به یک مثل خراسانی اشاره کرد که «خر سوار شدن یک عیب دارد اما پیاده شدن از آن صد عیب».
- رییس جلسه از عدم امکان حضور سهامدار عمده دینفع در رای گیری معاملات ماده 129 آگاهی نداشت که با تذکر یکی از سهامدران و مراجعه به قانون تجارت، متوجه موضوع شد.
- تاریخ تاسیس: پتروشیمی دهدشت در سال 1386 کلنگ طرح زده شد و قرار بود هزار روزه به بهرهبرداری برسد که پس از گذشت سه تا هزار روز هنوز در ابتدای راه است! این پروژه در ابتدا دولتی بود و پس از چند سال دست به دست شد و نهایتا به پتروشیمی خلیج فارس رسید. در این طرح قرار است اتیلن تولیدی توسط پتروشیمی گچساران با خط لوله موسوم به دنا به چهار سایت پتروشیمی دهدشت، بروجن، ممسنی و کازرون منتقل و در آنجا به پلی اتیلن تبدیل شود.
ساخت خط لوله انتقال اتیلن به عهده شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC) بود که به گفته مدیرعامل لولههای مربوط به این خط چند سال پیش خریداری و در لولهسازی اهواز موجود است. در حال حاضر تعهد شرکت ملی صنایع پتروشیمی آنست که خط لوله اتیلن از پتروشیمی گچساران به دهدشت را پس از رسیدن پیشرفت پروژه گچساران به 50 درصد و نیز عقد قرارداد EPC پتروشیمی دهدشت شروع کند. صنایع پتروشیمی دهدشت در سال 1388 جهت اجرای طرح پلیاتیلن سنگین تاسیس شد. سهام شرکت از سال 1390 در بازار توافقی (پایه) فرابورس معامله میشود.