فولاد هرمزگان از ابتدا با هدف صادرات احداث شد و صادرات بهمنزله امکان حیات آن است. در حال حاضر حدود ۷۰ درصد محصولهای این شرکت صادر میشود و ۳۰ درصد باقیمانده آن نیز برای تامین نیاز داخلی مصرف میشود، بنابراین حذف صادرات را باید بهمنزله تعطیلی این واحد دانست.
فولاد هرمزگان در سال گذشته، حدود ۵۰۰ هزار تن محصول را در داخل کشور به فروش رساند. حدود یک میلیون تن دیگر را هم صادر کرد. محصول تولید شده در این شرکت (یعنی اسلب) برای تبدیل به بیلت یا ورق به سایر کشورها صادر میشود. کشورهای آسیای جنوب شرقی، همچون تایلند، تایوان، اندونزی، مالزی، هند، کشورهای اروپایی همچون فرانسه و ایتالیا مقصد تولیدات فولاد هرمزگان هستند. مدیرعامل فولاد هرمزگان در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» میگوید: مجموعه در نظر دارد در سال ۹۷، پس از تامین نیاز داخلی، مازاد تولید خود تا ظرفیت اسمی را صادر کند.
ظرفیت تولید فولاد هرمزگان برای یک سال، 1.5 میلیون تن برآورد میشود. میزان تولید این شرکت در سال ۹۶، حدود یک میلیون و ۴۰۸ هزار تن گزارش شد. در سال جاری نیز برای تولید بهاندازه ظرفیت اسمی شرکت برنامهریزی انجام گرفت.
به گفته فرزاد ارزانی این واحد اجرای طرحهای توسعهای را در دستور کار خود دارد. بر همین اساس قراردادی با شرکت SMS برای تامین فاینانس خارجی به قیمت ۲۵۰ میلیون یورو بسته است. با اجرای این پروژه، ظرفیت فولاد هرمزگان از 1.5 میلیون تن فعلی به ۳ میلیون تن افزایش خواهد یافت. مذاکرات اجرای این پروژه، انجام شده، قرارداد آن بسته شده و مبادلات نیز صورت گرفته است.
به ادعای ارزانی در حال حاضر نیز در مرحله فاینانس خارجی هستیم و تنها قسمتی از بوروکراسیهای اداری در ایران و ایتالیا مانده است. بنابراین امید میرود در سال جاری احداث واحد جدیدی فولاد هرمزگان برای تولید اسلب آغاز شود.
احداث واحد دیگری برای تولید محصولهای نورد نیز در دستور کار این شرکت قرار دارد و در ادامه طرحهای توسعهای پیگیری میشود. هدف از این پروژه، تولید محصولی با ارزش افزوده بالاتر است.