مجمع سالانه سیمان بهبهان با حضور 78 درصد سهامداران رسمیت یافت و پس از تقسیم سود 150 تومانی هر سهم سیمان فارس و خوزستان، سرمایهگذاری سیمان تامین، ساخت و نصب صنعتی البرز، خدمات مهندسی سیمان فارس و خوزستان و توسعه صنعتی و معدنی کانی نوید پارس به عنوان اعضای هیات مدیره به مدت 2 سال ابقا شد.
گزارش هیات مدیره
محمد حاج نایب؛ مدیرعامل گزارش هیات مدیره را با دستورکار کارنامه و عملکرد سیمان بهبهان دنبال کرد:
الف) سیمان بهبهان در سال 1396 به تولید 550 هزار تن سیمان و 770 هزار تن کلینکر دست یافت که تفاوت چندانی با سال گذشته نداشت. تحویل کل سیمان بهبهان 550 هزار تن بود که 180 هزار تن آن تحویل صادراتی بود که نسبت به سال گذشته با 330 هزار تن صادرات، کاهش (45 ) درصدی را نشان میدهد.
سیمان بهبهان 79 درصد محصولهای خود را نقد و 21 درصد را اعتباری تا سه ماه میفروشد که تلاش میشود نسبت نقد فروشی از این هم بیشتر شود.
ب) دو شرکت رقیب اصلی سیمان بهبهان یکی سیمان خوزستان و دیگری سیمان کارون است که هر سه مجموعا ظرفیت 4.3 میلیون تنی دارند. با توجه به مصرف استان این ظرفیت نشاندهنده 1.2 میلیون تن مازاد ظرفیت است. از سوی دیگر رقابت منفی سیمان مارگون هم فشارهایی به شرکت وارد میکند، اما با این شرایط سیمان بهبهان به بالاترین قیمت سیمان را به فروش رساند.
نرخ درب کارخانه برای هرتن سیمان 140 هزار تومان و با هزینه حمل 164 هزار تومان در اهواز به فروش میرسد که بین تمام شرکتهای سیمانی بالاترین نرخ است.
پ) برای سال 1397 پیشبینی تولید 600 هزار تن سیمان که 550 هزار تن در داخل تحویل و 50 هزار تن صادر میشود. همچنین شرکت 200 هزار تن کلینکر را در سال آتی برای صادرات در نظر گرفت. صادرات کلینکر عمدتا به عراق صورت می گیرد که آنهم به خاطر ممنوعیت ورود سیمان به عراق است. کلینکر صادراتی در آن کشور به سیمان تبدیل میشود.
ت) هیات رییسه همچنین درباره دستورکارهای سیمان بهبهان از 6 برنامه خبر داد:
1. کاهش بهای تمام شده سیمان که برای بهینهسازی مصرف انرژی با دو شرکت خارجی در حال مذاکره هستیم.
2. افزایش سهم بازار با ایجاد تنوع در تولید و توسعه برند
3. شناسایی و ورود به بازارهای جدید صادراتی
4. تنوع تولید از جمله تولید سیمان تیپ یک و استفاده حداکثری از پتانسیل معادن شرکت. کارخانه قبلا فقط تیپ 5 تولید میکرد و در سالهای گذشته تیپ 2 را هم به تولیدات اضافه کرد و اینک نیز شروع به تولید سیمان تیپ یک کرده است.
5. بهرهبرداری هرچه سریعتر از پروژه آسیاب سیمان العماره عراق با ظرفیت آسیاب 100 تن در ساعت که 80 درصد پیشرفت داشت و طبق برنامهریزی پایان تیرماه باید به بهرهبرداری برسد. 20 درصد سهام پروژه العماره به سیمان بهبهان تعلق دارد.
6. پروژه «بگ هاوس» برای کاهش آلایندگی محیط زیست هم در مراحل پایانی است.
گزارش حسابرس
گزارش حسابرس سیمان بهبهان مطلوب بدون بند شرط اعلام شد:
الف) بر مبنای بند 5 (تاکید بر مطلب خاص) شهرداری بهبهان 5.6 میلیارد تومان بابت عوارض نوسازی ساخت و ساز کارخانه مطالبه کرد. هیات رییسه در این باره میگوید:با اعتراض شرکت، پرونده به هیات 5 نفره کارشناسان رسمی دادگستری محول شد که رای ایشان به نفع شرکت صادر شد. از طرفی موضوع به دیوان عدالت اداری هم ارجاع شده است.
به گفته یکی از مدیران شرکت موضوع سنواتی است و در سال 1392 مبلغ 12 میلیارد تومان جریمه در نظر گرفته بودند. رای صادر شده از سوی کمیسیون شهرداری بخشی از این مبلغ را حذف کرده و یک حکم دیگر در حال صدور است.
ناظر دوم درباره اظهارنظر حسابرس درباره «سایر اطلاعات» از حسابرس پرسید که وی گفت: آنچه در بند 7 گزارش آمده به این معنی است که ما «گزارش تفسیری مدیریت» را که اخیرا بنا بر الزوم بورس از سوی شرکتها ارائه میشود، تایید نمیکنیم بلکه عدم مغایرت آن با صورتهای مالی و گزارش فعالیت هیات مدیره را بررسی و اعلام میکنیم.
پرسش و پاسخ
در بخش پرسش و پاسخ هیات مدیره سیمان بهبهان موضوعهای متعددی را پیشروی مخاطب پاسخ دادند:
الف) برنامه بهبود: هیات رییسه حاضر در مجمع همچنین در خصوص اینکه آیا سیمان فارس و خوزستان برنامهای برای بهبود وضعیت فروش سیمان دارد؟ تاکید کردند: صنعت سیمان تنها از رشد پروژههای عمرانی و ساختوساز میتواند از وضعیت فعلی خارج شود. تنها کاری که سفارس انجام داده نظارت بر اجرای سهمیههای انجمن صنفی است.
انجمن صنفی برنامههایی برای فروش متمرکز سیمان در حال طراحی دارد. همچنین در حال پیاده سازی سازوکاری جهت برخورد با شرکتهایی است که سهمیهها را رعایت نمیکنند. چین در جهت مسایل زیستمحیطی 200 میلیون تن از تولید خود کم کرد که پیشبینی شده به خاطر کمبود ایجاد شده، برخی خریداران سیمان از چین مانند عمان و بنگلادش به ایران روی آورند.
ب) سرمایهگذاری در آسیاب: هیات رییسه درباره مبلغ سرمایهگذاری «سبهان» در آسیاب سیمان العماره عنوان کرد:ارزش کل آن 25 میلیون دلار بود که 80 درصد آن انجام شد و ممکن است با توجه به تغییرات نرخ ارز سرمایهگذاری بیشتری نیاز باشد.
پ) تغییرات نرخ ارز: هیات رییسه همچنین درباره تغییرات اخیر در نرخ ارز و صادرات ارزی عنوان کرد: عراق، افغانستان و ترکیه را مجاز هستیم به ریال صادر کنیم اما برای کشورهای دیگر باید دلار بگیریم و در سامانه نیما عرضه کنیم. البته با اعتراضهای انجام شده و مذاکرات صورت گرفته احتمال دارد برخی از صنایع از جمله سیمان را مستثنی کنند.
ت) هزینه پیمانکاری: هیات رییسه درباره علت هزینه 5 میلیارد تومانی خدمات پیمانکاری باوجود تعداد پرسنل زیاد «سبهان» عنوان کردند: هزینههای پیمانکاری اگر توسط «سبهان» صورت گیرد نیاز به پرسنل بیشتری دارد که در راستای کاهش هزینهها استفاده از پیمانکاری در برخی از امور به نفع شرکت است.
ث) سیمان در فارسیت اهواز: یکی از سهامداران از نماینده سیمان فارس و خوزستان پرسید که چرا سیمان بهبهان را مجبور به دادن سیمان به فارسیت اهواز کردهاید که پول آن پرداخت نشده است؟ که نماینده این هلدنیگ تاکید کرد: سیمان تحویل شده در ازای طلب سیمان فارس و خوزستان از «سبهان» بود که از سنوات قبل پرداخت نشده بود.
د) دلیل اضافه نشدن پرسنل: هیات رییسه درباره اینکه چرا 10 نفر نیرو به «سخزر» اضافه کردهاید در حالی که قرار بود پرسنل اضافه نشود؟ گفتند:سال گذشته 12 نفر بازنشسته شدهاند و 30 نفر هم امسال بازنشسته خواهند شد. در مجموع تعداد پرسنل 5 نفر کم شدهاند و نفراتی که مجبور به جایگزینی بودهایم پرسنل قراردادی را جایگزین پرسنل رسمی کردهایم که هزینههای به مراتب پایینتری دارد.
ذ) برنامه کاهش هزینه: هیات رییسه در خصوص اینکه سیمان بهبهان چه برنامه مدونی برای کاهش هزینهها و نیز کاهش سربار 50 میلیارد تومانی دارید؟ تصریح کرد: کمیته کاهش هزینهها و کمیته خریدها در این راستا تشکیل شده و در حال فعالیت است.
ر) افزایش سرمایه: مدیرعامل درباره مقوله افزایش سرمایه «سبهان» عنوان کرد: امسال قطعا افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی انجام و جزییات آن در موقع مناسب افشا میشود.
ز) سهم مقاصد صادراتی: مدیرعامل درباره سهم هر کدام از مقاصد صادراتی سیمان بهبهان عنوان کرد: هزینه حمل بستگی به نوع فروش دارد و برای فروش فوب حدود 32 هزار تومان هزینه حمل دارد. کلینکر صادراتی بین 22 تا 24 دلار صادر شد. سهم هر کدام از مقاصد صادراتی به طور دقیق قابل تعیین نیست و عوامل مختلفی دارد و قابل بیان نیست.
«سبهان» به روایت اعداد
- سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 237.7 تومان، سال گذشته؛ 9243.9 تومان
- سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 150 تومان، سال گذشته؛ 185 تومان
- بهره مالی به ازای هر سهم؛ (25) تومان، سال گذشته؛ (26.2) تومان
- سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم؛ 547.3 تومان
حاشیههای مجمع
- تاریخ تاسیس: سیمان بهبهان در سال 1352 تاسیس و در سال 1357 به بهرهبرداری رسید. «سبهان» در سال 1382 در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد و از شرکتهای فرعی هلدینگ سیمان فارس و خوزستان است.