مجمع سالانه سیمان خزر با حضور 82 درصد سهامداران رسمیت یافت و البته در پایان از 32.1 تومان سود محقق شده 17 تومان سود میان صاحبان سهام به ازای هر سهم تقسیم شد. در این میان سیمان فارس و خوزستان، سیمان فارس نو، سیمان خوزستان، سیمان فارس و سرمایهگذاری ملی ایران به مد 2 سال به عنوان اعضای هیات مدیره ابقا شدند.
گزارش هیات مدیره
هوشنگ خلفوندی؛ مدیرعامل در گزارشی از هیات مدیره زوایای پیدا و پنهان سیمان خزر را تشریح کرد:
الف) بر مبنای گزارشی که مدیرعامل ارایه داد: مشکل حملونقل یکی از موانع سیمان خزر در رقابت با شرکتهای رقیب در اطراف است. همچنین ورود رانندهها و کامیونداران به خرید و فروش سیمان یکی از ریسکهای مجموعه است. بنابراین سیمان خزر به دنبال ثبت یک شرکت حملونقل است تا این ریسک را پوشش دهد.
ب) سیمان خزر در یکی دو ماه اخیر برای نخستین بار 15 هزار تن صادرات به قزاقستان داشت. مدیران سیمان خزر اعلام کرد: مجوز صادرات به روسیه را گرفته است که مدیرن امیدوارند با حل مشکل حملونقل دریایی خیلی زود ارسال محموله ها به روسیه شروع شود. به گفته مدیرعامل تاییدیه قزاقستان و روسیه نشاندهنده تثبیت کیفیت بالای محصولهای سیمان خزر است. همچنین برای نخستین بار کلینکر به آذربایجان از طریق ریل صادر شد.
پ) برخی گلوگاهها در سیمان خزر وجود دارد مانند سنگشکن که باید مجموعه برای آن تدبیری بیندیشد. بر مبنای گزارش هیات مدیره محدودیت معادن و دوری آن نیز «سخزر» را تهدید میکند. از سوی دیگر نیاز به تعمیرات اساسی در شرکت وجود دارد و انبار قطعات یدکی خالی است. سیمان خزر در راستای توسعه بازار اقدام به اجرای روشهای جدید فروش از جمله فروش مستقیم داشت.
ت) سیمان خزر در راستای کاهش بهای تمام شده، تولید سیمانهای آمیخته را هم شروع کرد و نرخ فروش سیمان را از 90 هزار تومان به 104 هزار تومان در پایان سال 1396 رساند. در سال مورد گزارش با تولید 630 هزار تن سیمان نسبت به سال 1395 حدود (9) درصد کاهش رخ داد. 1.2 میلیارد تومان صرفهجویی در مصرف برق داشت و تعمیرات کارخانه را در زمستان و زمان کمبود گاز انجام داد که خود سبب کاهش هزینهها شد.
ث) گزارش هیات مدیره به بهای تمام شده هر تن کلینکر که معادل 74.5 هزار تومان و بهای تمام شده هر تن سیمان فله که 93.2 هزار تومان و بهای تمام شده هر تن سیمان پاکتی که 105 هزارتومان است، تاکید دارد.
* سیمان خزر توانست در سال 1396 با استفاده از قانون رفع موانع تولید، وام ارزی خود را به ریالی تبدیل و از این طریق 3.4 میلیارد تومان درآمد غیرعملیاتی به دست آورد.
گزارش حسابرس
گزارش حسابرس سیمان خزر مطلوب بدون بند شرط اعلام شد:
رییس جلسه درباره عدم پرداخت سود سهامداران عمده تاکید کرد: هیات مدیره گزارش افزایش سرمایه را در دست تهیه دارد تا بخشی از سود سهامداران عمده حقوقی تسویه شود.
پرسش و پاسخ
در بخش پرسش و پاسخ هیات مدیره موضوعهای متعددی را مورد بررسی قرار دادند:
الف) بهای تمام شده: هیات رییسه درباره دلایل بالابودن بهای تمام شده سیمان خزر عنوان کردند: علت بالا بودن بهای تمام شده کار کردن کارخانه با نیمی از ظرفیت است که برخی از هزینهها را ثابت نگه میدارد.
ب) صف فروش یکساله: مدیر مالی درباره اینکه چرا معاملات سهم روان نیست و یک سال است «سخزر» صف فروش دارد؟ گفت: اقدامهایی برای روان کردن معاملات سهم در نظر داریم. همچنین قصد واگذاری سهام مدیریتی را داریم.
پ) وام سیمان سپاهان: هیات رییسه همچنین درباره علت ضمانت وام سیمان سپاهان تصریح کرد: ضمانت به صورت متقابل بوده است. سیمان سپاهان 4.5 درصد سهم خود در سیمان خزر را به عنوان ضمنات وام ارزی سیمان خزر وثیقه کرد.
ت سهمیهبندی: سیمان خزر درباره رعایت سهمیهبندی انجمن صنفی سیمان عنوان کرد: سهمیه براساس ویژگیهای جمعیتی استان تعیین شد و چارهای جز رعایت آن نیست.
ث) داراییهای غیرمولد: مدیرعامل در پاسخ به سوالی درباره موضوع فروش داراییهای غیرمولد در سیمان خزر عنوان کرد: سند زمین 14 هکتاری روبهروی کارخانه اخیرا با پیگیریهای انجام شده به صورت تکبرگی دریافت شد تا بتوان آنرا فروخت. همچنین آسیاب سیمان مازاد شرکت هم با مزایده انجام شده در اسفندماه 1396 توسط نماینده یک شرکت عراقی خرید شد، البته قطعیت معامله به سال 1397 موکول شد.
«سخزر» به روایت اعداد
- سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 32.1 تومان، سال گذشته؛ 29.4 تومان
- سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 17 تومان، سال گذشته؛ 25 تومان
- هزینه مالی به ازای هر سهم؛ (21.3) تومان، سال گذشته؛ (7.1) تومان
- سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم؛ 51.8 تومان
حاشیههای مجمع
- تاریخ تاسیس: سیمان خزر (سخزر) در سال 1366 تاسیس و در سال 1374 وارد بورس اوراق بهادار شد. سهامدار عمده هلدینگ سیمان فارس و خوزستان است.