امید بورسیها: در نظرسنجی هفتگی «دنیای بورس» شرکتکنندگان در دو دسته کارشناسان و فعالان بورسی نسبت به روند شاخص کل در این هفته خوشبین بودند. کارشناسان معتقدند چشمانداز تورمی در اقتصاد باعث شده تا سهامداران نیز به رشد قیمتها در بورس خوشبین باشند. سهامداران نیز به بالا بودن نرخ دلار و عبور از ابهام برجام به عنوان عوامل حمایتی بازار سهام تاکید دارند.
فروکش غیراقتصادیها: در این شرایط به لحاظ سیاسی نیز فضا ملایمتر شده است. نشست کمیسیون برجام بدون آمریکا برگزار شده و کنگره آمریکا نیز اجازه جنگ مستقیم با ایران را از ترامپ سلب کرده است. هرچند اثر بازگشت تحریمها هیچ نخواهد بود، اما احتمال اثرگذاری منفی آن بر شرکتهای بورسی چندان جدی نیست. بنابراین، با عبور از نگرانیهای غیراقتصادی، این بار توجهات به مسائل اقتصادی جلب شده است. به نظر میرسد پس از جهشهای ملموسی که بازارهای ارز، سکه و مسکن تجربه کردند، این بار بورس آمادگی دارد تا جولانگاه نقدینگی موجود در اقتصاد باشد. امری که هنوز نمیتوان نسبت به آن اطمینان کامل داشت، اما نشانههای نرمی از آن در معاملات روزهای اخیر بورس قابل رصد است.
هفته در یک نگاه: «دنیای بورس» در اقدامی تازه، گزارشی کامل از آنچه در هفته گذشته اتفاق افتاده منتشر میکند. مرور رویدادها در روزهای قبل به نگاه سرمایهگذاران در روزهای بعدی کمک میکند و در نتیجه خواندن این گزارش جذاب به مخاطبان توصیه میشود.
فشار نفتی بر بازار جهانی: پس از یک دوره اوجگیری قیمتها در بازار نفت، این بار تصمیم روسیه و عربستان برای افزایش احتمالی عرضه در نشست بعدی اوپک باعث عقبگرد بهای طلای سیاه در بازار جهانی شد. به طوری که شب گذشته نفت خام آمریکا بیش از 4.5 درصد و نفت برنت 3.3 درصد کاهش قیمت را تجربه کردند و به ترتیب به قیمت 67.5 و 76.2 دلار رسیدند. عربستان که پیشتر دائما بر طبل افزایش قیمتها میکوبید، اکنون طرفدار کنترل قیمتها با تغییر استراتژی شده است. تحلیلگران معتقدند این اقدام سعودیها در جهت تنظیم روابط با ترامپ و به منظور جبران کسری احتمالی عرضه نفت ایران پس از بازگشت تحریمها است.
به هر حال، کاهش قیمت نفت باعث شد تا این لیدر کالایی منجر به فشار بر قیمت سایر کالاها نیز بشود. به طوری که مس مجددا به کانال 6800 دلاری برگشت، آلومینیوم کانال 2300 دلار را واگذار کرد و سرب بالای 2500 دلار دوام نیاورد. افت قیمت کالاها منجر شد تا ارزش پول بسیاری از اقتصادهای نوظهور وابسته به کامودیتیها افت کند و در نتیجه شاخص دلار تقویت شد؛ عامل مضاعفی برای فشار بر قیمت کالاها.