سرمایه‌گذاری سبحان 30 تومان سود تقسیم کرد

برنامه « وسبحان » برای پرتفوی غیربورسی

سرمایه‌گذاری سبحان در مجمع سالانه رویکرد سیاست‌گذار در قبال مجموعه‌های حاضر در پرتفوی غیربورسی خود را رونمایی کرد. «وسبحان» در سال منتهی به 30 دیماه سال 96 نزدیک 30 تومان سود به ازای هر سهم تقسیم کرد.

مجمع سالانه سرمایه‌گذاری سبحان با 93 درصد صاحبان سهام تشکیل شد و  در پایان از 37.4 تومان سود تقسیم شده به ازای هر سهم 30 تومان سود تقسیم شد. به گفته ناظر در هنگام تقسیم سود 12.8 میلیارد در حساب‌های «وسبحان» باقی ماند تا با در نظر گرفتن بندهای موردنظر حسابرس، تقسیم منافع موهوم صورت نگیرد.

همچنین در بخش دیگری از دستورکار مجمع، سرمایه‌گذاری پایاتدبیر پارسا، سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران، طراحان توسعه آرمان ‌اندیش، آتیه امید توسعه و توسعه صنعتی فرآور نمک به عنوان اعضای هیات مدیره به مدت دو سال انتخاب شدند. با توجه به تغییر سهامدار عمده، هر 5 صندلی مدیریتی «وسبحان» به سرمایه گذاری توسعه صنعتی و زیرمجموعه‌هایش رسید.

گزارش هیات مدیره

علیرضا قدرتی؛ مدیرعامل سرمایه‌گذاری سبحان در ابتدای جلسه مجمع گزارش هیات مدیره را قرائت کرد که براساس آن:

الف) نماد «وسبحان» 55 درصد بازدهی داشت که در مقایسه با شاخص صنعت سرمایه‌گذاری که 30 درصد بازده داشت رشد خوبی را نشان می‌دهد. «وسبحان» در  میان 12 شرکت سرمایه‌گذاری نیز بیشترین بازدهی را به خود اختصاص داد. در سال 96 جهش خوبی در سودآوری شرکت رخ داد.

این در حالی است که پرتفوی غیربورسی 11 درصد رشد داشت که به خاطر خرید سهام بیمه معلم بود. همچنین کاهش ارزش در مجموعه غیربورسی فسفات کارون سبب کاهش ارزش پرتفوی  غیربورسی شد.

خروج نقدینگی هم به خاطر فروش سرمایه‌گذاری و پرداخت سود سهامدار عمده سابق بود. در پورتفوی بورسی تمرکز  «وسبحان» در صنایع چهارگانه استخراج کانه‌های فلزی، فلزات اساسی، پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی خواهد بود و به نظر مدیران این مجموعه با توجه به سود نقدی مناسبی که از این شرکت‌ها بدست می‌آید، در حال حاضر بهترین گزینه است.

ب) براساس محاسبه‌های کارشناسی ارزش روز سرمایه‌گذاری‌های شرکت 320 میلیارد تومان و با این حساب ارزش خالص دارایی‌ها (NAV) معادل 237 تومان است.

پ) در شرکت غیربورسی «PP جم» (پلی پروپیلن جم) که مجمعش چند روز پیش برگزار شد،  سود مناسب 250 میلیارد تومانی تقسیم شد. با توجه به مالکیت «وسبحان» در پتروشیمیران که مالک PP جم است، از سود تقسیم شده مزبور 31 میلیارد تومان سهم سرمایه‌گذاری سبحان می‌شود.

به گفته مدیرعامل روند سودآوری پتروشیمیران در سال‌های قبل افت‌وخیز زیادی داشت و با صحبت‌هایی که با سهامدار عمده شد، امسال تقسیم سود مناسبی صورت گرفت. دیگر شرکت غیر بورسی ارتباطات سیار هوشمند امین؛ اپراتور مجازی موبایل است که اخیرا مراحل آزمایشی را شروع کرد.

مجموعه امیدوار است در تابستان سیم کارت های این اپراتور به بازار عرضه شود. فعالیت مجموعه غیربورسی فسفات کارون زیانده است و به همین خاطر شرکت تعطیل و پرسنل تعدیل شده‌اند.

ت) املاک شرکت بر مبنای گزارش هیات مدیره شامل سه ملک زیر است:

1. ملک میدان نور با متراژ 3937 متر و بهای تمام شده 4.5 میلیارد تومان

2. ملک فرمانیه با متراژ 528 متر و بهای تمام شده 14.5 میلیارد تومان

3. ملک بلوار فردوس با متراژ 2 هکتار (20 هزار مترمربع) با بهای تمام شده 35.2 میلیارد تومان

*** پس از گزارش مدیرعامل، رییس هیات مدیره «وسبحان» با توجه به تغییر سهامدار عمده گزارشی از عملکرد هیات مدیره بدهد. در سال 1388 سود «وسبحان» 2.9 میلیارد تومان و سود تقسیمی یک میلیارد تومان بود.

در حالی که در سال 96 سود شرکت به 50 میلیارد تومان رسید. بر مبنای گزارش رییس هیات مدیره قرار بود پتروشیمیران چندسال پیش به مبلغ 4 میلیارد تومان فروخته شود که البته جلوگیری ‌شد و این در حالی است که پتروشیمیران فقط در سال گذشته 17 میلیارد تومان سود به شرکت داد.

در بخش دیگر گزارش رییس هیات مدیره در خصوص املاک گفته شد سوءتدبیرها، اشکالاتی برای تصاحب یا صدور سند شرکت ایجاد کرده بود  در سال‌های 89 تا 96 تمام مبالغ در خطر با پیگیری‌هایی مستمر حقوقی به شرکت بازگشت. املاکی هم که در خطر بود با رای دادگاه به شرکت بازگشت شد.

 گزارش حسابرس

گزارش حسابرس «وسبحان» مشروط با 3 بند شرط اعلام شد:

الف) بند 4 (بند شرط) شرکت 18 میلیارد تومان در شرکت‌های فسفات کارون و ارتباطات سیار هوشمند امین سرمایه‌گذاری بلندمدت انجام داد که البته منجر به زیان انباشته در این دو شرکت شد. همچنین برای سرمایه‌گذاری در سهام بانک صادرات، بانک پاسارگاد و موسسه اعتباری کوثر ذخیره کاهش ارزش در نظر گرفته نشد.

هیات رییسه در این خصوص توضیح می‌دهد: در مورد ارتباطات سیار هوشمند امین، زمان زیادی جهت اخذ مجوز سپری شد اما کار در مراحل پایانی قرار دارد و از تابستان سیم‌کارت را واگذار می‌کند. فسفات کارون که از قبل در سبد شرکت بود، تولیدکننده یکی از مواد اولیه شوینده از خاک فسفات است.

البته میزان افزودنی تولیدی این مجموعه به مواد شوینده به خاطر تغییر استاندار در ترکیب شوینده‌ها به شدت کاهش یافت؛ به طوریکه میزان مصرف این افزودنی در سال‌‌های گذشته 60 هزار تن بود که به 20 هزار تن رسید. از طرفی خاک فسفات در ایران کمیاب است و آوردن خاک از خارج از کشور همانند قاره آفریقا به‌صرفه‌ نیست.

بنابراین تقاضای ورشکستگی برای فسفات کارون ارایه شد. ارزیابی این شرکت توسط موسسه حسابرسی مفید راهبر انجام و 3.9 میلیارد تومان خالص در تاریخ 30 دیماه سال 96 اعلام شد. از این مبلغ سهم ما 3.2 میلیاردتومان است. ذخیره گرفتن در شرایطی که شرکت در حال تغییر و تحول سهامداری یا ورشکستگی است، اقدام مناسبی نیست زیرا برگشت احتمالی ذخیره تبعات مالیاتی دارد و با موافقت سهامدار عمده ذخیره نگرفته‌ایم.

در خصوص اخذ ذخایر برای بانک‌های بورسی چون در تاریخ ترازنامه (30 دیماه سال 96) نمادها بسته بودند این کار صورت نگرفت. بانک صادرات و موسسه اعتباری کوثر مبلغ چندانی در پورتفوی مجموعه نیست، در بانک پاسارگاد سهام بیشتری وجود دارد که هنوز بازگشایی نشده است.

ب) بند 5 (بند شرط) بدهی مالیاتی سرمایه ‌پذیر آذر خاک بین سهامداران آن تقسیم شد که سهم سرمایه‌گذاری سبحان 1.8 میلیارد تومان بود. این مبلغ به صورت نقدی و چک مدت‌دار پرداخت شد.

هیات مدیره در این باره تاکید می‌کند: این شرکت ارزش دفتری یک ریالی در حساب‌های شرکت دارد که چهار شرکت بورسی سهامدار عمده آن هستند. «وسبحان» امیدوار است از مبلغ مزبور 800 میلیون تومان جرایم بخشوده شود.

به گفته وی آذرخاک پیمانکار دست دوم پارس جنوبی است که ادعاهایی (Claim) دارد. برآورد مدیران شرکت آن است که در صورت پذیرفته شدن این ادعا، تمام بدهی مالیاتی و زیان‌ها را پوشش ‌دهد. علاوه بر این شرکت آذرخاک ملک هم دارد.

پ) بند 6 (بند شرط) اداره مالیات 10.1 میلیارد تومان مالیات از شرکت مطالبه کرد که 7.6 میلیارد تومان آن پرداخت و یا برای آن ذخیره گرفته شد. هیات رییسه در این باره می‌گوید: لایحه اعتراضی تنظیم و ارسال شد و منتظر تشکیل جلسه هستیم و شرکت را محق می‌دانیم.

پرسش و پاسخ

در بخش پرسش سهامداران و پاسخ مدیران موضوع‌های متعددی مورد بحث قرار گرفت:

الف) افزایش سرمایه: هیات رییسه درباره اینکه چرا افزایش سرمایه در سال گذشته (از 130 میلیارد به 150 میلیارد تومان) برای ساخت و ساز در یکی از املاک شرکت پیشنهاد شد و در کدال منتشر شد اما برای آن اقدامی صورت نگرفت؟ 

هیات رییسه در این باره می‌گوید: دلایل ما برای افزایش سرمایه مورد قبول سازمان بورس قرار نگرفت و بنابراین از دستور کار هیات مدیره خارج شد. توجیه بورس این بود با 20 میلیارد تومان نمی‌توان چنین پروژه‌ای را راه‌اندازی کرد که البته درست بود.

ب) ارزش روز املاک: هیات رییسه همچنین درباره ارزش روز املاک «وسبحان» می‌گوید: بهای املاک نیاز به کارشناسی دارد، اما برآورد خودمان 79 میلیارد تومان ارزش روز املاک است که در گزارش‌های سالانه و در محاسبه NAV افشا شد. دارایی ملکی بزرگ شرکت ملک 2 هکتاری بلوار فردوس است که یکی از 7 زمین بزرگ تهران است.

شرکت توسعه صنعتی سابقه ساخت مجتمع مسکونی در منطقه کن را دارد و ممکن است خود اقدام به اینکار کند. گزینه دیگر در این مورد  فرآوری و فروش املاک است که زمین فرمانیه که زمین مرغوبی است را در نظر داریم به همین شکل بفروشیم.

پ) فروش سهام زیرمجموعه: هیات رییسه درباره اینکه چرا سرمایه‌گذاری عمران سبحان اقدام به فروش سهام می‌کند؟ تاکید دارد: این شرکت قبلا متعلق به سرمایه‌گذاری سبحان بود، اما به عنوان پرداخت سود سهامدار عمده سابق به سرمایه‌گذاری کوثر واگذار شد. بنابراین پس از آن دیگر روی فروش دارایی‌های آن شرکت اعمال نظری نداریم.

ت) کاهش سود سرمایه‌گذاری: مدیرعامل درباره اینکه چرا سود ناشی از سرمایه‌گذاری در شرکت کاهش یافته است؟ گفت: در سنوات گذشته بیش از 90 درصد سود شرکت ناشی از سود تقسیمی بود اما در همین مدت سود حاصل از فروش سرمایه‌گذاری را با تلاش جهت خرید و فروش مناسب سهم افزایش دادیم.

از طرف دیگر بخشی از کاهش سود ناشی از سرمایه‌گذاری هم به خاطر تقسیم سود پایین در پتروشیمیران در سنوات قبل بود (تقسیم سود مناسب اخیر در سال مالی جاری شناسایی خواهد شد).

ث) بورس استانبول: مدیرعامل همچنین درباره مراحل پذیرش «pp جم» در بورس استانبول می‌گوید: بر مبنای پیگیری‌ها اعلام شد: این شرکت در پایان امسال در بورس ایران و سال بعد در بورس استانبول پذیرش می‌شود.

ح) تغییر سال مالی: مدیرعامل درباره تغییر سال مالی نیز عنوان کرد: با توجه به لزوم هماهنگی با سهامدار عمده جدید، این کار به زودی انجام خواهد شد. در حاشیه جلسه گفته شد که سال مالی شرکت پس از اخذ مجوز بورس به 4.31 تغییر می‌یابد.

خ) سیاست سهامدار: هیات مدیره درباره سیاست سهامدار عمده جدید درباره بازارگردانی سهم می‌گوید: از زمان تصاحب این سهم در تمام کدها خریدار بودیم و شرکت را دارای یکی از بهترین سبدهای موجود می‌دانیم. محدودیت ما در بازارگردانی سهام شناور آزاد است که طبق مقررات باید بیشتر شود. امیدواریم با عملکرد شرکت خریداران بیشتری در بازار اقدام به خرید سهم کنند.

«وسبحان» از دریچه ارقام

  • سود محقق شده (EPS) به ازای هر سهم؛ 37.4 تومان، سال گذشته؛ 22.8 تومان
  • سود تقسیم شده (DPS) به ازای هر سهم؛ 30 تومان، سال گذشته؛ 18 تومان
  • سود انباشته در پایان سال مالی به ازای هر سهم؛  43.1 تومان

 

Submitted by admin on